«Енера» про платіжки за світло. Кого відключать, звідки борги та хто нараховує

«Енера» про платіжки за світло. Кого відключать, звідки борги та хто нараховує
«Виходить, що «Енера» всю Вінницю відключить» — каже Наталія Яковлева. Вінничанка з 7:00 стояла у «Прозорому офісі», щоб з'ясувати звідки у неї незрозумілі борги
  • Вінничани вистоюють багатогодинні черги, щоб довести, що не мають боргів перед «Енера Вінниця». 
  • Водночас енергетики погрожують відрізати від світла близько 20 тисяч вінничан!
  • Чому так сталося, звідки взялися борги та чи справді будуть відключати від світла?

«Кілометрові» черги вистоюють вінничани через сумнівні борги: люди кажуть, що «Енера Вінниця» виставляє їм рахунки, які відрізняються від того, що реально нарахував лічильник. Але вперше «Енера Вінниця» розіслала листи-попередження вінничанам, що боржників відріжуть від світла.

Чому так сталося? Перелік з питаннями надіслали до прес-секретаря енергопостачальника Тетяни Колодій. Надвечір отримали відповідь

Відео дня

Яким чином фахівці «Енера Вінниця» беруть показники у споживачів для нарахування рахунку до сплати у платіжки?

— За прийом показників електролічильників відповідає АТ «Вінницяобленерго». Питання щодо роботи сервісів прийому показників, а також інші питання, що стосуються об’ємів споживання в компетенції цієї компанії, а не ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ». АТ «Вінницяобленерго» приймає дані по показниках та передає постачальній компанії — ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ». Після чого ми формуємо рахунки та надсилаємо їх споживачам.

Скільки споживачів у Вінниці отримали листи з попередженням про припинення електропостачання? Їх усіх позбавлять електропостачання?

— Близько 20 тисяч побутових споживачів отримали попередження. Припинення постачання електроенергії буде здійснено відповідно до Правил роздрібного ринку електричної енергії. 

У разі того, якщо питання щодо заборгованості не буде врегульовано до 22 жовтня, то під час спілкування безпосередньо з представником АТ «Вінницяобленерго» можна вирішити питання щодо коригування даних по фактичних показниках лічильника.

Що робити, аби показники споживачів та показники, які розраховують для платіжок вінничан у «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» збігалися між собою?

— Задля уникнення непорозумінь та формування коректних рахунків, потрібно насамперед розібратися з заборгованістю, якщо вона є наразі, а також здійснювати своєчасну передачу показників.

У разі неотримання до початку 4 робочого дня місяця, що настає за розрахунковим, показів лічильника фактичний обсяг розподілу та споживання електричної енергії по Споживачу за розрахунковий місяць визначається за значенням середньодобового обсягу споживання. А також треба вчасно оплачувати рахунки за отримані послуги.

Вінничани зараз вистоюють багатогодинні черги, аби з’ясувати питання із заборгованістю. Чи є інший спосіб з’ясувати це питання: телефоном, на офіційному сайті ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» та інших сайтах?

— Питання, які стосуються показників вирішуються виключно через Оператора системи розподілу, тобто АТ «Вінницяобленерго» (відповідно Закону «Про ринок електричної енергії»). 

Щодо виникнення заборгованості у споживачів та інших питань, консультацію можна отримати у кол-центрі ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» (32-97-77), надіславши листа Укрпоштою чи електронкою, у Центрі обслуговування клієнтів (вулиця Пирогова, 131), у «Прозорих офісах» за наступними адресами:

  • вул. Замостянська, 7; 
  • пр. Космонавтів, 30; 
  • вул. Брацлавська, 85;

та ЖЕКах за наступними адресами:

  • вул. Оводова, 1 (ЦО «Центральний»);
  • вул. Київська, 15 (ЖЕК № 15);
  • вул. Коцюбинського, 11 (ЖЕК № 5);
  • вул. Космонавтів, 23 (ЖЕК № 6);
  • вул. Келецька, 65 (ЖЕК № 7);
  • вул. Ващука, 16 (ЖЕК №12).

У «Прозорих офісах» працює тільки по одному фахівцю, який може робити звірку показників. Чи ініціює «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» збільшення кількості віддалених робочих місць у «Прозорих офісах», офісах управлінських компаній (колишніх ЖЕКів), щоб допомогти споживачам врегулювати проблемні питання?

Наразі ТОВ «ЕНЕРА ВІННИЦЯ» не передбачено створення додаткових робочих місць для консультацій споживачів.

Опитування

Чи є у вас проблема з нарахуваннями від «Енери Вінниця»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • сергiй

    З сiчня по лютий прийшов борг 6 300 нормально
  • Валентин

    Користуючись методою Енери зробив приблизний підрахунок  прибутку  який  здирають  разом зі шкурою  енерасти  з вінничан  і  отримав  результат:  При  уявному боргу в 1000 гривень, кількості домогосподарств в області  99283 одноразовий грабіж складе 99 283 000 гривень!  Не дурно, АСЬ?!!!
  • Жора

    ))))
  • Валентин

    А що  до  коригування   боргів  через  інтернет  взагалі  дуристика, в багатьох   селах   навіть   телефонний  зв`Язок  відсутній, не  те  що  інтернет, та і чи багато  бабусь і дідів  уміють ним  користуватися,  це , повірте,   буде  чергова  дурилка  картонна для простих смертних!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:05 Викрили понад 100 браконьєрів у яких вилучили човни, знаряддя та 400 кілограмів риби 17:19 Вчора сталося шість пожеж в екосистемах. Загроза масштабних вогнів зростає photo_camera 16:50 Новий супермаркет "Грош" почав свою роботу у ТСК "Магігранд" (Новини компаній) 16:24 Майстерність брилярів: краєзнавчий музей презентує колекцію солом'яних капелюхів photo_camera Від читача 17:16 «Покажи свою вишиванку світові». У Жмеринці готують святкову програму до Всесвітнього дня вишиванки 16:03 КОРД «прикрив» канал збуту канабісу на Вінниччині: затримали наркозакладчика play_circle_filled photo_camera 16:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 15:55 На Заболотного горів автомобіль. Поліція розслідує підпал 15:22 Рятувальники гасили умовну пожежу, яка сталася через влучання снаряда play_circle_filled photo_camera 15:15 Від 15 тисяч гривень. Скільки коштує здати на права у Вінниці 14:40 Безкоштовна сімейна медицина в клініці MedSun: за два місяці задекларовано 18 тисяч пацієнтів (Новини компаній) 14:29 Вінничанин вибачився за куріння та зухвалу поведінку в тролейбусі. ВІДЕО play_circle_filled 14:02 На Калинівщині 61-річна скутеристка загинула в ДТП 13:27 Герой «Червоної Калини»: у Козятині вшанували пам'ять загиблого Дмитра Степанюка photo_camera 12:40 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 12:39 Вінницькі сапери розміновують Херсонщину: щодня очищають один гектар photo_camera 12:06 У Вінниці встановлять ще одну камеру автофіксації порушень ПДР. Де саме? 10:40 На Європейській площі сталася бійка за участю неповнолітніх: поліція з'ясовує обставини 10:34 У Вінниці діють аварійні відключення, а також енергетики проводять планові роботи 10:20 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up