Електронні петиції: пропонують запустити поїзд Жмеринка - Хелм до Польщі

Електронні петиції: пропонують запустити поїзд Жмеринка - Хелм до Польщі

На сайті електронних петицій вінницької міської ради пропонують запустити новий потяг до Польщі. Наразі петицію підписують мляво.

У п’ятницю, 15 листопада 2019 року, вінничанин Іван Супряга виклав петицію під назвою «Ініціювати перед ПАТ "Укрзалізниця" та Республікою Польща запуск пасажирського поїзда сполученням Жмеринка (Вінниця) — Хелм».

Автор пропонує через міськраду звернутися  «Укрзалізниці» для започаткування нового залізничного маршруту.  На його думку, такий потяг користуватиметься попитом у жителів Вінниччини, які планують поїздки до Варшави, центральної чи східної Польщі.

— На даний час вінничани мають змогу дістатися залізницею двох доволі важливих міст у Польщі — Кракова та Вроцлава за допомогою зручної узгодженої пересадки у Львові або по станції Пшемисль на потяги польського формування. В той же час, дістатися з Вінниці Варшави і далі у північно-східні райони Польщі, значно складніше. Але на шляху з Вінниці до Варшави є чудовий транспортний хаб у Хелмі, який, на відміну від Пшемисля не використовується належним чином, і міг би стати в нагоді тим, хто прямує з Вінниці до Варшави та запропонувати значно комфортніші умови проїзду, ніж у автобусі, який часто вимушений стояти по декілька годин на кордоні. У Вінниці є значна польська громада, також чимало мешканців Вінниччини працюють на заробітках у Польщі, — зазначає вінничанин.

Відео дня

Крім того, Іван Супряга просить Вінницьку міську раду звернутися до Верховної ради та Кабінету міністрів України збільшити обсяги закупівель нових пасажирських вагонів на 20 одиниць, аби таким чином можна було сформувати два склади потягів по 10 вагонів, з урахуванням на перспективне зростання пасажиропотоку.

Станом на сьогодні, 17 листопада, звернення підтримали лише 7 чоловік.

Петицію можна підписати ТУТ.

Опитування

Чи підтримаєте Ви петицію під назвою «Ініціювати перед ПАТ "Укрзалізниця" та Республікою Польща запуск пасажирського поїзда сполученням Жмеринка (Вінниця) — Хелм»?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Виталий Возняк

    Цей потяг не потрібний Є потяг повністю цьому маршруті до Ковеля і ходить зараз через день і напівпустий а далі автобусом на Хелм дешево і швидко і всього2-3 години 2 варіант через Київ на 67 68 потяг і ви без зупинок у Хелмі  Далі хюндаєм із Вінниці до Пшемишля а далі потягом до Хелму їх там безліч Тут проблеми немає ПоУкраїні  функцію Варшави і Любліну  і Супряговського Хелму вирішує потяг 67-67 з Києва З Вінниці безліч потягів до Києва і всього 3 години і ви там Навіщо вигадувати сані коли вони вже є

    Валерия reply Виталий Возняк

    Безліч? Прямого поїзда Пшемисль Хнлм не існує! До любліна є щось за два
  • Виталий Возняк

    Я хочу потяг Камінь Каширський  Жашків Прошу Верховну раду закупити 50 вагонів і запустити 2 рази в день Щоб був нічний експрес і заїзджав у Вінницю до Супряги Він буде в захваті За 50 вагонів всього потрібно 50 млн доларів але для Супряги ми влаштуємо через 33 канал ну дуже потрібний потяг Закуплять офіційно 26 вагонів це в кращому випадку Але містер Супряга сказав то потрібно на Жашків або на Умань а тепер на Хелм Для справки Потяг 57-58 Київ Хелм був самим збитковим на усю УЗ і був відмінений Але є 57- 58 потяг Одеса Ковель а від Ковеля 2максимум 3 години і ти у Хелмі А Супряга не забув що і рейковий потяг з одного вагону до }}=Хелму теж відмінили але Супряга дав команду на потяг Камінь Каш Жашків Це найважливіша для Супряги мрія у житті Але для України це просто фейк і позерство одержимого маячнею !???
  • Олександр

    Пропозиція слушна, але вважаю доречно, щоб такий потяг був у сполученні "Одеса-Хелм" через Вінницю, як варіант видовжити поїзд 132/131 Одеса-Вінниця, а от поїзд 58/57 Одеса-Ковель після Жмеринки скерувати на Хмельницький-Тернопіль, у цих міст відсутнє сполучення з Рівне та Луцьком. А от Жмеринка та Вінниця була б забезпечена з цими містами та Польщею поїздом 132/131 Одеса-Хелм.

    Іван reply Олександр

    131/132 то колишній Південний експрес 797/798, який потім замінили на житомирський 247/248. Проблему звязаності Хмельницького з Рівним дуже легко вирішити, якщо перенести відправлення поїзда Хмельницький-Шепетівка з 10.00 на 18.00 і зробити його приміським поїздом локомотивної тяги замість дохлого ДР1А який і так замість другої голови їде під тепловозом. Це якщо запропонований Жмеринка-Хелм буде нічним. Заодно разом із ним зробити причіпний вагон Хмельницький-Хелм. Навіть якщо Хм-Шепетівка буде ходити 4 рази на тиждень, додаткових витрат потребувати це не буде.
  • Володимир

    Пропозиція гарна.

      Я з приводу пропозиції(пасажирські поїєди,які їдуть транзитом(без зупинки,по обїздній) через Жмеринку,мають зробити зупинку по станції Браїлів на 2 хв.)

    Иван Супряга reply Володимир

    Із поїздів далекого сполучення зараз у Браїлові уже зупиняються № 137/138 сполученням Хмельницький — Лисичанськ та №143/144 Київ. Я з вами згоден стосовно зупинки в Браїлові для поїздів, які не заїжджають до Жмеринки, але Укрзалізниця її просто так не подарує. Потрібні щонайменше письмові звернення громадян до керівництва Укрзалізниці. А в ідеалі щоб місцеві мешканці долучили до боротьби за зупинку представників місцевої влади.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up