«Експертизою доведено: ніж у руках тримав саме він». Підозрюваний у вбивстві гвардійця заперечує свою вину

«Експертизою доведено: ніж у руках тримав саме він». Підозрюваний у вбивстві гвардійця заперечує свою вину
Підозрюваний у смертельному пораненні гвардійця 35-річний вінничанин уже мав раніше проблеми із законом
  • Колегія суддів обласного Апеляційного суду не змінила запобіжний захід підозрюваному у смертельному пораненні військового в/ч 3008.
  • Відпустити під особисте зобов’язання свого підзахисного просив на суді адвокат — Валерій Палій.
  • Підозрюваний категорично заперечує свою причетність до нападу на військового.
  • У слідства і прокуратури інша точка зору.

Гвардієць, 28-річний старший солдат Андрій Карась, лежить у сирій землі. Його поховали на цвинтарі у місті Бар, де проживає мати. У неї він був єдиною дитиною. Сиротою залишилася крихітка-донечка: на час загибелі батька у травні нинішнього року їй ще не виповнилося навіть одного року. Вдовою залишилася молода дружина.

Вдруге оскаржує запобіжний захід

Тим часом 35-річний підозрюваний у смерті військового просить суд випустити його з ізолятора. Навіть не під домашній арешт. Під м’якше покарання — особисте зобов’язання.

Адвокат намагався довести, що підозра необґрунтована, а ризики — відсутні.

Відео дня

Колегія суддів обласного Апеляційного суду розглядала його скаргу 5 серпня. Рішення суду першої інстанції про тримання під вартою без права внесення застави залишено без змін.

Поліція затримала 35-річного підозрюваного по гарячих слідах, точніше, по слідах крові. Йому оголосили підозру у вчиненні проникаючого ножового поранення військового у черевну порожнину. Ще живим його виявив вночі поліцейський патруль неподалік будинку, де він винаймав квартиру. Чоловік лежав у крові. Викликали швидку. Доставили до лікарні. Від отриманих травм молодий чоловік помер у реанімації.

У коментарі  20minut.ua  керівник пре-служби обласної поліції Анна Олійник говорила, що затриманий зізнався у тому, що між ним і військовим (чоловік був у цивільному одязі – Авт.), виник конфлікт.

Тепер говорить інше

—Під час судового засідання підозрюваний категорично заперечував свою участь у пред’явленому йому звинуваченні, — каже прес-секретар суду Надія Чорна. — Стверджував також, що ніж не його.

Це вже друга його апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції. Спочатку він скористався цим правом після затримання, другий раз — після прийняття рішення про продовження тримання під вартою.

Уже мав проблеми із законом

—Позиція прокуратури однозначна: запобіжний захід обрано правильний, — розповів 20minut.ua прокурор обласної прокуратури Володимир Новак. — По-перше, експертизою доведено, що ніж у руках тримав саме він. По-друге, затриманий особисто показав, де знаходяться речові докази. По-третє, раніше його вже було визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення. Таке рішення стосовно затриманого є у матеріалах слідства.  

Тоді його звільнили від кримінальної відповідальності за певних обставин.

Все це дає підстави для тримання такої людини під вартою. Аби уникнути можливих ризиків.

Прокурор уточнює, що за вчинене правопорушення передбачено покарання від семи до десяти років (ч. 2 ст. 121 ККУ, умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Умовне покарання відсутнє. У зв’язку з такою суворістю, особа може переховуватися, може вчинити інший злочин, впливати на свідків. Крім того, нема даних, що він мав роботу, працював.

Захищав країну в АТО/ООС

Нагадаємо, 24 травня о другій ночі у Вінниці смертельно поранили військового, старшого солдата в/ч 3008 Андрія Карася. Про це йшлося у повідомленні на Фейсбуці частини.

Його виявили патрульні поліцейські з ножовим пораненням черевної порожнини. Це був вихідний день. Військовий одягнутий у цивільний одяг.

Після доправлення до лікарні каретою швидкої медики діагностували в нього проникаюче ножове поранення черевної порожнини. Під час надання допомоги в реанімаційному відділенні потерпілий помер.

Андрій Карась народився у місті Бар. У в/ч 3008 з 2016 року. Був водієм. Неодноразово виконував службово-бойові завдання у районі проведення АТО/ООС.

У повідомленні також зазначено, що старший солдат мав гарну репутацію. Так само позитивно про нього відгукуються земляки.

Кримінальне провадження розслідує поліція за процесуального керівництва прокуратури за  ч. 2 ст. 121 ККУ, умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр Зелений

    Жах.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up