Джерело на Вишеньці, яке «віджали» у людей, просять повернути громаді. Петиція

Джерело на Вишеньці, яке «віджали» у людей, просять повернути громаді. Петиція
  • Джерело «Вишенське» нині засипане будівельним сміттям, а людей туди пускати не хочуть нові власники. 
  • Вінницькі студенти розібралися з даною проблемою та написали петицію.

Студентка Дар'я Смірнова є автором нової петиції. Дівчина детально розповіла чому вона її подала.

«Ми, студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса, вирішили в якості навчального проєкту порушити тему екології в місті Вінниця і звернути вашу увагу на проблему джерела «Вишенське», — цитуємо допис дівчини. — У наш непростий час, коли країна бореться проти російського агресора, не варто забувати і про таку важливу тему як екологія. Через постійні перебої зі світлом і водою ця проблема стає все актуальнішою для мешканців нашого мікрорайону, бо це дає змогу забезпечувати питною водою свої сім’ї. Вже кілька років місце, де знаходиться джерело, засипають будівельним сміттям. Крім того, проритий канал від джерела до озера, який створювався з метою відведення води з заболоченої території біля джерела, навпаки наповнився водою з озера. Ми дуже не хочемо втратити цю пам’ятку природи і хотіли б не дати забруднитись джерелу».

Щоб люди змогли отримати доступ до води і була створена петиція. До речі, у зверненні пишуть, що ділянку у громади «віджали» два прокурори та суддя.

Відео дня

Цитуємо тест петиції повністю:

«Кілька років тому вінницькі експрокурори зареєстрували на своїх батьків релігійну громаду «Незалежна релігійна громада євангельських християн-баптистів «Дванадцять апостолів»» та забрали собі у власність земельну ділянку на Вишенському озері. Це родина колишніх прокурорів Попеску та Сувалова, а також родичів судді Шлапака. На цій земельній ділянці знаходиться джерело з водою, до якого ходять по воду мешканці мікрорайону Вишенька. За розслідуванням вінницького Автомайдану невідомо, яким чином була оформлена власність за один га землі на озері, адже відповідні державні структури та органи місцевого самоврядування такій організації земельну ділянку не виділяли. Зараз «12 апостолів» намагаються обмежити вінничанам доступ до води.

Звертаємось до Вінницької міської ради щодо ініціювання повернення земельної ділянки з джерелом у комунальну власність та присвоєння джерелу статусу пам’ятки природи».

Станом на сьогодні, 29 листопада, петицію підписали 43 вінничани з 350 необхідних. Приєднатися та проголосувати можна за посиланням.

 

Читайте також:

На Вінниччині перевірили якість води. Результати дослідження

«Проходячи це місце, неможливо дихати»: в районі колишнього хімзаводу задимлення й сморід

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Natalya Kindrat

    ЛЮДИ, РЯТУЙТЕ ОЗЕРО! ЦЕ ПЕРЛА ВИШЕНЬКИ!💪💪🇺🇦
  • Анатолий Гордий

    вся  вишенка  берет  там  воду  а  трех  продажных  святых  прокуроров    прогнать   кишка  тонка
  • valentin vilchynskyy

    Чиновники захопили земельну ділянку і перекрили доступ до води мншканців мікрорайону .
  • Ivan Sobzyk

    Вимагати повененя власності громади ?Може пора Моргуна з його шоблою осьвятити-щоб красти стало зась?

keyboard_arrow_up