Місяць безвізу: місце у чергах на закордонний паспорт займають з 5 ранку

Місяць безвізу: місце у чергах на закордонний паспорт займають з 5 ранку
  • Бажаючих отримати закордонний біометричний паспорт так само багато, як і рік тому.
  • Але черги більш організовані, хоч списки і починають формуватися з о пів на п’яту ранку.
  • Деякі оформляють паспорт уперше, аби отримати робочу візу. Але більшість - для подорожей

На годиннику 11 ранку, а у територіальному підрозділі міграційної служби на Пирогова, 4 зібралося близько 20 бажаючих подати документи або забрати готовий біометричний паспорт. Люди чекають черги недовго - близько 20 хвилин, у середньому. На дверях вивішено список людей, які сьогодні повинні подати документи. Списки -  це результат самоорганізації людей, працівники міграційної регулювати чергу не можуть.

Ольга сидить тут близько години. Дівчина спочатку неохоче розповідає, навіщо їй закордонний паспорт. У ході розмови виявляється, що вона нещодавно закінчила навчатися, а тепер планує їхати працювати до Польщі.

— Я ходжу сюди вже цілий тиждень, аби тільки подати документи. Слова про те, що чергу, буває, займають з 12 години ночі — правдиві. Але я сьогодні тут з 10 години ранку. Чому планую працювати не в Україні? Гроші потрібні, а тут можливо працювати лиш за копійки, - розповіла кореспонденту RIA дівчина. У Польщі планує влаштуватися на нутрієву фабрику.  

Навпроти дівчини сидить Лілія із маленькою дочкою Вікою. Паспорт вона збирається зробити для дочки. Сама жінка має “старий”, і поки що змінювати його на біометричний не збирається. Каже, що документи оформляють для відпочинку. — Сьогодні ми вже отримуємо документи, а от коли, власне, збиралася подати, пам’ятаю, прийшла о пів на шосту ранку, і вже була 25-та у черзі. Потім прийшла здати документи вдень, вирахувавши для себе час (у середньому на подачу документів йде 15-20 хвилин на людину, а я у черзі 25-а). Тут формуються нові списки кожного дня. Коли є списки, ти собі просидів максимум 30 хвилин - і подав документи. Пам'ятаю, коли робила паспорт собі (але це було давно) ми займали місце у “живу” чергу. І це був жах — я тоді тут просиділа цілий день

Відео дня

В управлінні міграційної служби Лілія вже була два рази: коли подавала документи, а третього липня прийшла втретє.

— Тут завжди на дверях висить список черги. Але взагалі було б непогано, аби формувалася електронна черга. Хоча, от бачу, сидять бабусі, тому може й краще, що записуватися “вручну”.

Бюрократії із документами Лілія не відчувала і до введення безвізу. Бо, каже, завжди оформляли візи через туристичні агентства.

Жінці із дочкою доведеться прийти на Театральну, 10 ще вчетверте: документи дівчинки затримуються на 3 дні.

Вінничанка Наталя здавала документи на закордонний паспорт у день прийняття рішення про безвіз 11 травня, і витратила на це усього 3 години у живій черзі.

—Думаю, економія у 35 евро, що раніше платили за візу, дозволить легше приймати рішення про закордонні поїздки людям, що раніше вважали подорожі дорогим задоволенням.

Це перша публікація з циклу статей від RIA “Європа поруч”. У наступних публікаціях читайте, що взяти з собою у першу подорож Європою, як отримати робочу візу та багато іншого.

Де отримати закордонний паспорт? Адреси

  • Управління Державної міграційної служби у Вінницькій області, вул. Пирогова, 4
  • Управління Державної міграційної служби у Вінницькій області, Театральна,10
  • 1-й міський відділ м. Вінниці УДМС,  вул. Івана Миколайчука, 19
  • 2-й міський відділ м. Вінниці УДМС, вул. Київська, 31
  • 3-й міський відділ м. Вінниці УДМС, Олександра Довженка, 73
  • ЦНАП «Прозорий офіс» № 2 (Замостя), вул. Замостянська, 7

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Сергей Иванов ст

    Даааа, все хотят попутешествовать, совсем не работать (куча сарказма)
  • Задунайский Торонтуй

    Я чот не понимаю. Вы Европа или где? Какие еще очереди???

    Рассказываю как это делается. Заходим на сайт правительства. Ну, например, у меня http://www.cic.gc.ca/. Скачиваем форму. Заполняем. Прилагаем 2 фотки. Платим кредиткой по интернету. Если строчно - дороже чуток. А вот если вам прямо сегодня надо, тогда надо в офис явится лично. Сделают прямо сейчас (это самый дорогой вариант).

    Форму и  фотки посылаем почтой. Паспорт вам притарабанит курьер недельки через три. Вуа-ля!

    Что сложного??

  • Olvol

    Когда еду я в европу, сонце светит прямо в ..пу

    Кггда еду я назад,  солнце светит тоже в глаз,
  • Olvol

    Гразни бараки їдят свині. Свині дохнуть.

    Без освіти мізки сохнуть.

    Щіткою по унітазу пир-пир-пир.

    А стара польська баба - командир.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up