«Дуже хочеться в Копіївку» - зйомки у Вінниці нагадали столичному актору про діда

«Дуже хочеться в Копіївку» - зйомки у Вінниці нагадали столичному актору про діда
У столичного актора театру і кіно Ігоря Волкова вінницьке коріння

•Відбулася прем’єра художнього фільму Валерія Шалиги «Тримай її біля серця»

•Виконавцеві головної ролі актори «Театру на Подолі» Ігорю Волкову зйомки нагадали про вінницьке дитинство

•Чим здивували актори бійців Нацгвардії?

Відбувся перший показ фільму Валерія Шалиги «Тримай її біля серця». Картину показали в оновленому кінотеатрі «Мир». Перед початком автори стрічки й актори спілкувалися з журналістами. Участь у розмові брав також міський голова Сергій Моргунов. Режисер дякував міській владі за підтримку в роботі над картиною. «Час уже відкривати у Вінниці власну кіностудію» – жартував дехто. Картина «Тримай її біля серця» не перша, знята Валерієм Шалигою у рідному місті.

Журналіст RIA спілкувався з виконавцем головної ролі Ігорем Волковим. Він актор столичного академічного Театру на Подолі. Під час розмови гість зауважив, що Вінниччина для нього друга мала батьківщина.

Відео дня

Ігор Волков з виконавицями головної ролі - акторкою з Києва Лілією Нагорною та пятикласницею вінничанкою Маійкою Львовою

Зброя, стрільби – все справжнє

-Хоча я народився в Києві, але на Вінниччину приїжджав, бо тут проживав мій дід, - каже пан Ігор. – Значить, тут наше родове коріння.

Співрозмовник уточнив, що йдеться про село Копіївка. З прикрістю зізнався, що був там ще в дитинстві. Зйомки в Шалиги нагадали йому ті роки. Актор промовив:

-Дуже хочеться в Копіївку, особливо зараз, коли я немало часу провів на Вінниччині. Думаю, нарешті зберуся і таки вирушу в дорогу. Робота така, що інколи буває час. Бо ж праця актора ненормована. Інколи думаєш: зараз є час, щось зроблю, а тут – нова робота, і часу, зрозуміло, вже нема.

Ігор Волков має тітку з Копіївки. Каже, що вже так перейнявся бажанням побувати у селі свого дитинства, що знайде і час, і можливість.

-На зйомки я щоразу приїжджав з Києва, а після їх закінчення повертався, - говорить актор. – Можливо, якби залишався на цей час у Вінниці, то вдалося б добратися до Копіївки. Поїду, обов’язково поїду.

У Волкова гарне враження від спілкування з вінничанами. робота на майданчику давалася легко. Щоправда, її ускладнювали сцени з використанням зброї. Уточнює, зброя була справжня. Стрільби так само справжні. Таке непросто сприймається цивільною людиною. Важко було дихати, коли знімали сцени із задимленням. Не мали кіношного диму. Тому змушені були терпіти незручності.

-Коли ми збудували блокпост для однієї із сцен, приїхали нацгвардійці, військові теж задіяні у фільмі, - продовжує співрозмовник. – Перше, що ми від них почули запитання: «Хто допомагав у роботі?» Сказали, ніхто, самі робили. Вони переглянулися між собою. З’ясувалося, що захисний пункт було зроблено за такими само вимогами, яких дотримуються військові. Справа в тому, що на знімальному майданчику були люди, які також знають толк у цій справі.

Жіночу головну роль також виконувала актриса з Києва – Ліля Нагорна, а дитячу зіграла п’ятикласниця з Вінниці Марійка Львова.

Про що картина?

Автор «списав» із життя образ офіцера, головного героя стрічки. Особисте життя не склалося і він добровольцем пішов у зону бойових дій. Там доля підготувала йому ще одне випробування – він опинився у полоні бойовиків. На війну офіцера проводжала донька. Дівчина подарувала квітку чорнобривця. Навіть засушені пелюстки вражали своєю красою. «Тримай її біля серця, тату, - просила донька. – Чорнобривці – квіти безсмертя». Як цей незвичний талісман врятував бійця від кулі, глядач матиме можливість дізнатися під час перегляду картини. Як пояснив автор, фільм демонструватимуть як в кінотеатрах, так по телебаченню.

Картину режисер розглядає, як свою участь у війні. Каже, це його внесок у перемогу тут, у тилу, на ідеологічному фронті.

Зйомки відбувалися на військовому полігоні однієї з частин Нацгвардії, що дислокується у Вінниці, на полігоні підрозділу «Ягуар» в Калинівці.

Показ картини планують і на телебаченні, і в кінотеатрах.

Ігор Волков і його роботи в кіно та театрі

Ігор Волков – актор і режисер Київського академічного драматичного Театру на Подолі. Закінчив естрадно-циркове училище, Університет культури і мистецтв (факультет режисури кіно і телебачення).

Знімався у фільмах: Дівчина і море" (роль Юрія ), "Нескорений" (Л. Янчук), "9 життів Нестора Махно" –(комбриг Маслаков),  "Останній довід королеви" (Сивий),           
"Мухтар-3" ("Чотири малюнки") - Микола Миколайович , "Мухтар-4" ("Перевірка") – Антипов, "Ой, мамочко!" - Андрій (реж. В. Криштофович)

Театральні ролі Ігоря Волкова: "Шахрай мимоволі" (рекламний хлопець),"Сон літньої ночі" В. Шекспіра  (Деметрій), "Дама з камеліями" О. Шипенка  (Малюк), "Хто боїться Вірджинії Вульф" (Нік), "Трактирниця" К. Гольдоні (Пепітто), "Мауглі" Р. Кіплінга (Мауглі), "Вертеп" В. Шевчука (Син Ірода, Москаль), "Бенкет під час чуми" О. Пушкіна  (Сальєрі), "Софокл. Шекспір. Брехт" (версія театру) – Актор, "Білосніжка та семеро гномів" Е. Успенського (Вівторок), "Єрма" Г. Лорки (Віктор), "Наречена" (американський м'юзікл, реж. Річард Монтез, 2003) - Ісус Христос, "Алєко" - (Театр "Романс", реж. О. Примогенов) - молодий циган, "Лунін або смерть Жака" - Григорьєв (реж. О.Крижанівський)

Митець був учасником багатьох фестивалів:  1989 рік - США. "Вудлендденс", Мексика. Фестиваль "Сервантіно",  Коста-Ріка. Фестиваль мистецтв. 1990 - Греція. Театральний фестиваль "Олімпікос",  Фінляндія. Дні Києва у Тампере. 1991- Великобританія. Лондон. 1992 - Коста-Ріка. Фестиваль мистецтв
1993, 1994, 1995 - Великобританія. Единбурзький фестиваль
2000, 2003, 2004 - Львів. Театральний фестиваль "Золотий лев".

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up