Досліджують гастрономічну спадщину Поділля — традиційні та цікаві страви локальної кухні

- Нині проходять заходи з відновлення культурно-пізнавального та паломницького маршруту з Вінниці до Кам’янця-Подільського Camino Podolico, його дослідження і популяризації завдяки гастрономічній складовій.
Camino Podolico пролягає довжиною понад 250 кілометрів багатими на спадщину населеними пунктами Поділля. Особливе місце в цьому займає гастрономія.
У гастрокаталог Camino Podolico увійде щонайменше 25 традиційних рецептів українською та англійською мовами. Серед них — білий борщ, який готують у Маліївцях, ворошилівські рубчики з шлунку молодого теляти у Гніванській громаді, голубці на свинячому ребрі часів Королеви Бони у Барській громаді чи, скажімо, рагу з кислими огірками у Браїлові та багато інших цікавих страв локальної кухні.
Загалом експедиція охопила по п’ять громад Вінницької і Хмельницької областей: Гнівань, Браїлів, Жмеринку, Северинівку, Бар, Віньківці, Зіньків, Маліївці, Дунаївці і Кам'янець-Подільський.
— У кожній з них відбулася зустріч з місцевими координаторами, дослідження гастроспадщини, майстер-класи з приготування подільських страв від носіїв автентичної локальної кухні, а також фото- і відеофіксація для промоційних матеріалів, — зазначають у міськраді. — Наразі розпочалася розробка гастрономічного каталогу Camino Podolico, який випустять і презентують в різних містах України вже наступного місяця.
Читайте також:
Магнітні бурі у вересні 2023: календар небезпечних дат та як вберегти здоров'я
День знань, грамотності та підприємця. Календар вихідних і свят вересня 2023
Новий православний календар на вересень 2023: що і коли відзначаємо
Кого і коли вітати з днем ангела: календар іменин на вересень 2023
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👇
https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6