Добровольці тероборони отримають статус учасника бойових дій

Добровольці тероборони отримають статус учасника бойових дій
  • Після припинення воєнного стану в Україні добровольці тероборони, утвореної територіальною громадою, отримають статус учасника бойових дій. Про це інформує сайт Верховної ради України.

Закон розширив коло осіб, віднесених до числа учасників бойових дій та до осіб з інвалідністю внаслідок війни. Відповідний статус матимуть:

  • добровольці Сил територіальної оборони Збройних Сил України;
  • особи зі складу добровольчого формування територіальної громади,
  • особи зі складу громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону,
  • особи, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України.

Також розширили перелік осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Відповідний перелік доповнено особами, яким починаючи з 2014 року вручено орден «Золота Зірка» та особами, які нагороджені орденом Богдана Хмельницького трьох ступенів, орденом княгині Ольги трьох ступенів.

Після набуття добровольцями тероборони, утвореної територіальною громадою, відповідного правового статусу (учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни) або ж, у разі їхньої загибелі, членами їхніх сімей статусу члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника і Захисниці України, їм надаватимуться відповідні пільги. Деталі за посиланням.

Відео дня

«Коли приймався закон, який надає добровольцям право на отримання статусу УБД з відповідними соціальними гарантіями, ніхто не знав, де розгорнеться театр воєнних дій. Тож, це право було надано по усій Україні, – розказала Міністр у справах ветеранів України, член Ради національної безпеки і оборони України Юлія Лапутіна. – Проте відповідно Порядку надання статусу отримають його тільки ті, хто брав безпосередню участь у бойових діях. При Міністерстві діятиме комісія за участі представників відомств сектору безпеки та оборони, яка займатиметься цими питаннями».

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (130)
  • Vlad Mosk

    Люди добрі схаменіться. Ворог тільки чекає, щоб такі настрої були у населення. Нікому статус просто так не надавався і не буде надаватись. На рахунок військових, у кожного свої завдання, неможливо всіх і одразу відправити на передову. Для цього і існує військове управління. А диванним експертам пораджу не нагнітати обстановку. СЛАВА УКРАЇНІ. ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА! ПЕРЕМОГА ЗА НАМИ
  • Андрей Ковальчук

    А САМОЕ ГЛАВНОЕ,СОЛДАТАМ НЕ ПЛАТЯТ ЗАРПЛАТЫ.ПОШЛИ ВИДЕО РОЛИКИ СОЛДАТ 95 БРИГАДЫ ЖИТОМИР..16 И ТАК ДАЛЕЕ.НАЧАЛЬСТВО ДЕНЖАТА ТОРМОЗЯТ..КРУТЯТ МУТЯТ..ГДЕ ТА ПРАВДА.
  • Андрей Ковальчук

    Как всегда,присутствует не справедливость.Она была и в 2014 году и продолжается дальше.Одни в школах и под огнём,другие в кабинетах и с бля..ми.ИДУ ПО ГОРОДУ ВЧЕРА,СМЕЮСЬ С ТЕРОБОРОНЫ.ВЗЯТЫ ЛЮДИ ПРОСТО С УЛИЦЫ...БЕЗ МАТИВАЦИИ И СПЕЦАЛЬНОСТЕЙ.ЗАШЕЛ НА БАЗАР....СМЕХ И ГРЕХ..ДЕВУШКИ ПОКУПАЮТ БЕЛЫЕ БОТИНКИ...КРОССОВКИ ПОД КОМУФЛЯЖ,ЧТОБЫ МОДНЕЕ ВЫГЛЯДЕТЬ.БРАТВА ПОКУПАЕТ САМЫЕ ДОРОГИЕ НОЖИ И ОЧКИ...ДЛЯ ЧЕГО НЕ ПОНЯТНО..ЗАШЕЛ В МАГАЗИН И ПОПАЛ В СТУПОР..ДА И КАСИРША.ВЫХОДЯТ ДВА ТЕРОБОРОНОВЦА МОЛОДЫХ И ДЕВУШКА ЛЕТ 40.КРИЧИТ ПАРНЯМ..ВОЗЬМИТЕ КОЛБАСКИ ДОРОГОЙ..ПОЗАВТРАКАЕМ...САМА ВЫКЛАДЫВАЕТ ДОРОГИЕ ПРОДУКТЫ И НА ВЕРХ..БАНЕУ КРАСНОЙ ИКРЫ.ПРИ ВСЕМ ЭТОМ,КРИЧИТ КАСИРШЕ..ДОРОГИЕ МНЕ СЕГАРЕТЫ..ЧЕСТЕРФИЛД..Я ДРУГИЕ НЕ КУРЮ.Я К ЧЕМУ ВСЕ ЭТО ПИШУ...НАРОД ДЕЛЕТСЯ ПОСЛЕДНЕЙ КОПЕЙКОЙ..ОТРЫВАЯ ОТ СВОИХ ДЕТЕЙ.ВОЛОНТЕРЫ РАЗВОЗЯТ ГОРЯЧУЮ ЕДУ КАЖДЫЙ ДЕНЬ ПО ГОРОДУ...А ИМ ВСЕ МАЛО..КАК СКАЗАЛ МУЖИК ,РЯДОМ СТОЯЩИЙ...ТАКОЕ ВПЕЧАТЛЕНИЕ,ЧТО ДЛЯ НИХ ВОЙНА..НЕ ВОЙНА.....ИГРА ВОЙНУШКА.ПОЗОР.
  • Оксана Вільчинська

    Згідна на всі 100%,які учасники бойових дій це знущання над тими хто дійсно сидить в окопі чи під ракетними обстрілами,захищаючи всіх нас і ту ж саму тероборону

keyboard_arrow_up