До Вінниці скаути привезли Вифлеємський вогонь миру

До Вінниці скаути привезли Вифлеємський вогонь миру
  • У Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці 16 грудня відбулася традиційна акція з передачі Вифлеємського вогню миру. Вогонь привезли представники скаутської організації «Пласт».

Цей вогонь, який був запалений на місці народження Господа Ісуса Христа у Вифлеємі, передається у ці дні по всьому світу з побажаннями миру, злагоди та порозуміння.

Під час передачі вогню представники «Пласту» заспівали пісню, яку традиційно виконують під час передачі вогню, а також розповіли про свою місію у рамках міжнародного скаутського заходу, що відбувається щороку напередодні Різдва Христового.

Відео дня

Як інформує пресслужба Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ), Вифлеємський вогонь буде горіти у лампадах впродовж усього періоду Різдвяних свят. Кожний бажаючий зможе взяти цей вогонь і принести до своєї домівки.

Довідка

Вифлеємський вогонь миру — це міжнародний скаутський захід, що відбувається щороку напередодні Різдва. 

Основна мета — поширити символічний вогонь з місця народження Ісуса Христа до всіх, хто його потребує. Вогонь є символом доброї справи і підтримки.

Традицію передавати вогонь придумали австрійські скаути, щоб нагадати суспільству істинну суть Різдва. Про час, коли необхідно подумати про тих, хто потребує нашої допомоги. Особливо про тих, хто не святкуватиме Різдво разом зі своєю родиною через хворобу, життєві обставини або захищаючи нашу країну на фронті.

Вогонь миру — це символ злагоди, спокою, любові до людей та світу. Символ порозуміння в суспільстві.


Читайте також:

6 грудня запрацює садиба Подільського Чарівника. Графік та програма

У Вінниці діятиме вісім ялинкових базарів. Адреси та дати продажу хвойних

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up