До кінця року у Вінниці мають знайти 600 контрактників. На яку зарплату?

До кінця року у Вінниці мають знайти 600 контрактників. На яку зарплату?
  • Приблизно три тисячі контрактників має до кінця року набрати Вінницький обласний військовій комісаріат.
  • Більшість кандидатів вже знайшли. З ними навіть уклали контракти.
  • Але річний план не виконують. 

Що відшукати для війська ще потрібно 600 бажаючих служити за контрактом, розказав обласний військовий комісар Олег Вінницький.

- Майже три тисячі кандидатів на військову службу за контрактом вже представили командирам частин, заключили контакт 2200 чоловік. До кінця року нам потрібно, щоб вийти на сто відсотків, ще 600 чоловік, - сказав комісар. – Зараз свята, і хто планує служити, хоче і Новий рік вдома зустріти, і Різдво, а після іти. Прогнозуємо, що вийдемо на 90 відсотків. Це теж на нормальному рівні.

На питання, яка зарплата зараз у контрактника, Олег Вінницький назвав мінімальну - сім тисяч гривень. Таку, сказав, має рядовий. Сержант отримує 10-12 тисяч, в залежності від вислуги і посади.

Відео дня

Нагадаємо, що в кінці листопада військові комісаріати завершили призов на строкову службу. Тут, на відміну від пошуку контрактників, план виконали на 100 відсотків. Призвали майже 800 юнаків.

Та чимало молодих людей призивного віку не пройшли медкомісії. «Бракували» лікарі восновнму, як каже комісар, через захворювання опорно-рухового апарату.

- Не допрацьовують усі, починаючи з батьків, які неправильно садять або не заставляють дитину правильно ручку тримати. Від цього ці сколіози і викривлення, - пояснює Олег Вінницький. – Далі - школа забула за фізкультуру та за зарядку. З малку починаються захворювання опорно-рухового апарату, і поки він до 16 років виростає, йому вже самому нецікаво займатися.

Зараз в комісаріаті підбивають підсумки призову. І розраховують, що й серед строковиків знайдуться бажаючі укласти контракт.

- Призвані нами військовослужбовці, які зараз проходять строкову службу, прослужать шість місяців і, якщо зрозуміють, що їм подобається, можуть заключити контракт з військовою частиною, - говорить комісар.

Які військові спеціальності зараз потрібні армії? Комісар розповів, що зараз формують з контрактників артилерійські військові частини, тому потрібні командири гармати, навідники гармати, корегувальники вогню. Із цивільних спеціальностей - водії. А от жінок стали набирати на службу менше. З початку року 10 відсотків усіх контрактників були жіночої статі.

- Так, розширили можливості служити для жінок, але це треба бути фанатом цієї справи, щоб брати автомат і сидіти в засаді зі снайперською гвинтівкою чи сідати механіком в танк і кудись їхати, - говорить Олег Вінницький. - Таке право жінкам надано, але такою треба народитися чи вирости. Самі розумієте, не кожна піде.

Також військовий комісар розказав, що 40 відсотків мобілізованих в АТО, після демобілізації і нетривалого відпочинку вдома просяться знову на службу.

- Немає зараз аватарства, - каже Олег Вінницький про неприпустиме явище, що мало місце на фронті. – Під час перших мобілізацій елемент примусу був, тому було. А зараз контрактник вмотивований, тай покарання є адміністративне за вживання алкоголю. Штрафують нормально. Двічі випив і за зарплатою можеш не приходити. Сьогодні, хто дбає про себе і свою сім’ю, служить нормально.
 



Види контрактів, які можна укласти

  • До кінця особливого періоду
    (цей варіант контакту обирають найчастіше)
  • На півроку
  • На три роки
  • На п’ять років


Розірвати контракт можна

  • За сімейними обставинами
    (найпоширеніша причина відмови від служби)
  • За станом здоров’я
  • Через невиконання умов контракту
     

Докладніше про умови військової служби за контрактом можна прочитати на ресурсі Міноборони або запитати у своєму комісаріаті. Телефон обласного: (0432) 66-06-35.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Галка

    Інтелектом чоловіки на фото точно не переобтяжені
  • Иванов Иван

    гайда гайда
  • А К

    Про які  10-12 тисяч йде мова ? Кому ви це розказуєте? Я ,після АТО пішов на контракт,всіма правдами й неправдами пройшов ту "ГРЕБАНУ" комісію,(бо хотів й ХОЧУ служити),військове звання -старшина ,майже 10 років вислуги,стою на посаді нач.станції(була колись посада прапорщика) зараз (завдяки" штатовським" стандартам) зробили посаду мол.сержанта й при ВСЬОМУ ЦЬОМУ зарплатня -8345грн.....То ПРО ЩО ЙДЕ МОВА?Кому ви щось хочете  довести? Не смішіть мої сиві яй_____ця

    Галка reply А К

    8345 - це велика зарплата. Молодий пілот, наприклад, стільки не отримує.

    Та і культурка з вас так і пре. За СРМР ви б уже мели вулиці за ваше хамство. Мабуть, такі нестримані як ви і йдуть на війну, а це все кров (((

    Александр Придатко reply Галка

    Полностью сргласен с АК. Я зам.ком.роты,капитан с выслугой 15 лет после мобилизации на краткосрочном контракте. На руки вместе с атошными злесьполучаю 11780грн. Деньги вроде и большие, согласен, но если учесть,что многое приходится приобретать за свои, то не так много и остается. Мы не нацгвардия с новой техникой инормальной зарплатой, которые стоят у.нас за спиной, мы ВСУ, в го...не и с техникой 70-х на передке.

    А К reply Александр Придатко

    От що і потрібно було доказати!!!А всім сепарам -"ПРИВІТ" Скоро зустрінемось

    А К reply Галка

    Да же авторизуватись не захотіла 

    А К reply Галка

    Молодий пілот до вашого відома отримує 15-16 тисяч ,це по перше ,по друге-ви уважно прочитайте статтю а вже потім пишіть свої"опуси" на дану темуіА по третє я помилився в цифрах-не 8345 ,а 7435 і це при тому , що маю вислугу і решту ...qЙ останнє-  якьи не ми -то сидіти вам і таким як ви в підвалах   без газу ,води й освітлення к і ті що так кричали -ПУТІН-ПАМАГІ,ПРІДІ й прочу АХІНЕЮ."РУСЬКОГО МІРУ " хочете? ТАК "вперед"-чемодан вокзал рассея .....Зрозуміло ?

    Прокоповна Проня reply А К

    Дапошлоты
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up