До Дня міста зроблять п’ять мурал-артів на стінах будинків

До Дня міста зроблять п’ять мурал-артів на стінах будинків
Стінопис «Маленький принц», висота — орієнтовно 27 метрів / Фото з архіву «20хвилин»
  • Протягом серпня-вересня у Вінниці намалюють п’ять стінописів.
  • Міська влада затвердила перелік адрес, художники доробляють ескізи. Традиційно, їх мають завершити до Дня міста Вінниці.
  • Що малюватимуть і скільки це коштує?

Виконком міської ради, 18 липня, затвердив проведення міської резиденції мурал-арту «Vin-Art-City». У рамках неї група художників до Дня міста розмалює фасади п’яти будинків величезними стінописами — мурал-артами.

У цьому рішенні вказаний перелік адрес та назви малюнків. Куратор резиденції, голова ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Никитюк пояснив, що вони зараз допрацьовують ескізи та незабаром їх опублікують. І розказав, що приблизно буде зображено на кожному з малюнків.

«Спорт-ремейк» — О.Соловйова, 2

— Це буде «реставрація» того малюнку, який був на стіні спортзалу гімназії №17. Зображення закрили, коли робили утеплення фасадів. А ми будемо намагатися намалювати те, що було на мозаїці. Це буде спільна робота наших художників.

Відео дня

«Родинні цінності» — Соборна, 53

— Минулого року на фасаді вже намалювали мурал, який був присвячений відомим особистостям Вінниці у епоху модерна. Цього року візьмемося за інший торець будинку — там прибрали рекламу, відремонтують стіну. На муралі буде зображена родина - чоловік, дружина, дитина. Цим займатиметься нова людина в нашій резиденції, але талановита Марія Дитинюк.

«Культурний код» — Стельмаха, 47 

— Це буде масштабний малюнок від Олександра Марченка. Він буде не меншим за «Фантастичний гербарій», який намалювали на Замостянській, 59 (його висота, орієнтовно 27 метрів!). На ньому буде зображено абстракцію. Щось конкретного більш сказати не можу, бо допрацьовуємо ескіз.

 «Місто змістів» — Пушкіна, 21

— Розташування малюнку неподалік від хабу «Місто змістів». Для мене цей хаб є місцем, де гуртуються люди, щоб згенерувати нові ідеї, створити щось нове. Над ескізом до цього мурал-арту працює архітектор Тетяна Волошина, є декілька варіантів — серед яких абстрація і тематичні малюнки. Тому поки без конкретики.

«Космічні мрії» — Космонавтів, 6

— Назва і так промовиста (сміється). Будемо обігрувати назву проспекту, космічну тематику. І оскільки всі малюнки розміщені на тих будівлях, де живуть і працюють люди, то ми спілкуємося з користувачами цих будівель, разом готуємо фінішний ескіз та вносимо зміни навіть під час малювання.

Загалом на це витратять 267 тисяч гривень з бюджету. Найдорожчими статтями витрат є закупівля матеріалів для проведення мурал-арт проектів 58 900 гривень та оплата послуг з технічного забезпечення — 54 800 гривень.

Нагадаємо, мурал-арти створюють у Вінниці з 2015 року і з того часу їх вже майже два десятки. Роботи минулих років:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Сепар Торонтуй

    Прогресс. За комунякив рисовали в туалетах.
  • Богдан Николюк

    Показуха, замість користі... Краще б тротуари зробили, рядом з центральними вулицями майже грунтовки в дворах розбиті, люди без каналізацій, доступним зробити не можуть місто, пандусів немає.. заборчики б зробили щоб люди не перебігали дороги

    Грицько Штахета reply Богдан Николюк

    >заборчики б зробили щоб люди не перебігали дороги

    Їх все одно будуть перескакувати. Щоб всілякі олігофрени не бігали по дорогах, простіше за все підвести до бордюрів 220V. )))

    Орест Лютий reply Богдан Николюк

    "заборчик" не зупинить потрібна стіна як між США та Мексикою. А ось фасади будинків, які страшніші собачих буд варто хоча б вапном побілити, в селах бідна господиня щороку перед святами білила. Тілько гляньте на лікарню, що  біля залвокзалу, здається там колись працівники станції лікувались, це просто жах, це якийсь свинарник.
  • Тетяна Ніколюк-Гарда

    А десь буквально в двох кварталах від центру люди і досі сидять без каналізації...
    21 сторіччя...

    Грицько Штахета reply Тетяна Ніколюк-Гарда

    Праблєєєми... Один раз зафлешмобити - всім зробити свої справи в пакетики чи пляшки, і принести то все на ганок міськради - і швиденько з'явиться каналізація. Але ж нєєє, ми краще будем волати в інтернетах які ми бідні та нещасні )))
  • Артемий

    онал-арт
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up