Дні європейської спадщини: вінничан зпрошують на екскурсії та круглий стіл

Дні європейської спадщини: вінничан зпрошують на екскурсії та круглий стіл
  • У програмі Днів європейської спадщини, що триватимуть у Вінниці протягом 21-22 вересня, велика частина заходів буде присвячена темі історії та архітектурі, а також їхньому впливу на сталий розвиток міста.

Вінничани та гості міста зможуть відвідати екскурсії та майстер-класи, а також послухати про сталі практики роботи з нерухомими об'єктами культурної спадщини, відвідати лекцію про етнічне розмаїття Вінниці та виставку про історичні контексти Європейської площі. За попередньою реєстрацією ряд безкоштовних заходів запропонує Музей Вінниці. Про це розповідає директор департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені.

Вінниця уже вчетверте, нагадаємо, долучається до щорічної ініціативи Ради Європи Днів європейської спадщини (ДЄС). Вони проходять кожного вересня по всій Європі, а в нашому місті триватимуть протягом 15-25 вересня.

Програма на 21 вересня

 

Відео дня

У середу, 21 вересня, о 17.30 год у садибі Львовича відбудеться лекція «Етнічне розмаїття Вінниці: про що розповідає міський простір?», де йтиметься не тільки про відому всім єврейську спільноту Вінниці, але й менш відомі осередки ассирійців, старовірів та інших етносів. Лекцію проведе Тетяна Кароєва, докторка історичних наук і професорка ВДПУ ім. М. Коцюбинського. Реєстрація проходить за посиланням.

Також 21 вересня у вежі Артинова представлять виставку «Європейська площа: простір (не)пам’яті» від команди Музею Вінниці. Вона розповість про історію трансформації простору в середмісті, який нині ми називаємо «серцем Вінниці».

Відвідавши виставку, ви дізнаєтесь про історію та хронологію цього місця; сенси і смисли, які формували для вінничан протягом багатьох років за допомогою місць пам’яті. Вони з’являлись, змінювались та з часом зникали.

Реєстрація проходить за посиланнями:

Програма на 22 вересня

У четвер, 22 вересня, о 17.00 год. в садибі Львовича можна відвідати круглий стіл на тему «Сталі практики роботи з нерухомими об'єктами культурної спадщини». Захід буде цікавий всім, хто переймається історією та культурою власного міста.

Серед тем – реставрація найгарніших садиб Вінниці, двійники втрачених церков міста, розбудова Музею Вінниці та архітектурний код міста «без ГМО». Реєстрація проходить за посиланням.

Також в рамках заходів ДЄС відбудуться екскурсії містом про Сабарів, острів Кемпу, Вінницькі мури, П’ятничани та інші потаємні куточки Вінниці. За всіма анонсами та реєстрацією на заходи стежте на фейсбук-сторінці департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради.

Довідка: Вінниця вчетверте долучається до Днів європейської спадщини – щорічної ініціативи Ради Європи. Кожного року у вересні цю ініціативу відзначають по всій Європі.

Цьогорічна тема – стала спадщина, вона покликана привернути увагу до змін навколишнього середовища, розмаїття культурної спадщини та досягнення Цілей сталого розвитку 2030.

 

Читайте також:

«Пам'ять про трагедію має залишитись». Батьки 18-річної Саші розповідають про свій біль

У Вінниці переносять композицію «Пам’яті Небесної сотні та Героїв АТО». Яка ваша думка?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ноконечна Юля

    Хороша новина

keyboard_arrow_up