Дівчинка з енциклопедії – Катя Герасимчук - заспіває у проекті «Дует із зіркою»

Дівчинка з енциклопедії – Катя Герасимчук - заспіває у проекті «Дует із зіркою»
Наприкінці листопада 6-класниця зі Жмеринки Катя Герасимчук виступить у Києві на проекті "Дует із зіркою". Співатиме удвох з виконавицею з псевдонімом Е.К.А
  • Прізвище Каті Герасимчук - в енциклопедії «Найвидатніші діти України»
  • Обдарована 6-класниця зі Жмеринки готується до ще одного виступу у Києві
  • Це буде її участь у проекті «Дует із зіркою»
  • Співатиме «Танці на воді» разом з автором пісні відомою під псевдонімом Е.К.А
  • Має успіхи у музиці, але мріє про іншу спеціальність. Яку саме і чому?

Щоб потрапити на проект «Дует із зіркою», Катя Герасимчук взяла участь у відборі. Неабияк як зраділа, коли дізналася, що її обрала співачка Е.К.А.

-Під час першої зустрічі, а особливо, під час репетиції дуже хвилювалася, - розповідає дівчинка. – Мої хвилювання зняла Е.К.А. Її, до речі, також звати Катя, у неї прізвище Величко. Вона і поет, і композитор, і танцівниця. Вчилася в університеті Поплавського. Здобула спеціальність викладача вокалу. Катерина запитувала мене, з якого міста приїхала, зі скількох років співаю. Так легко з нею було, що я перестала хвилюватися.

-У нас дуже рухлива пісня, - говорить жмеринчанка. – Нині на вулиці осінь, а ми маємо повернути людей, наших глядачів і слухачів, у літо. Дати їм можливість відчути літню пору, згадати, як круто було їм у ті теплі дні. Так мені говорила Е.К.А. Я запам’ятала кожне її слово. У співачки дуже гарна українська мова, хоча вона казала, що народилася і виросла у Луганській області.

Відео дня

Катя Герасимчук з нетерпінням чекає проекту. Він відбудеться в Києві наприкінці листопада. Каже, це буде її перший вихід на сцену у дуеті з відомою співачкою.

Із саксофоном на шиї

У Каті - жодного вихідного дня. Навіть у неділю, щоб поспілкуватися, довелося чекати завершення заняття. В цей час з нею працювала викладач з фортепіано. Це було додаткове заняття до тих, які відвідує у музичній школі. Шостий рік дівчинка професійно навчається музиці і вокалу. Додаткові заняття з вокалу у неї в суботу. І англійська у цей день. У будні теж заняття. А ще вона навчалася в Академії народного артиста України Олександра Пономарьова.

Найбільше юній співачці подобаються пісні Бітлз, а найцікавіше про групу розповідає її дідусь Олександр

-Музики багато не буває, - каже дівчинка. – Тому займаюся нею і в будні, і у вихідні. Мені це подобається. Вивчення шкільних уроків - це обов’язково. У школі у мене гарні оцінки. Деякі завдання виконую у проміжку між уроками  у звичайній школі і музичній. Думаю, як би це ще ходити у шаховий гурток…

-Додаткові уроки це ініціатива донечки, - говорить мама дівчинки пані Ольга. – Не тільки з музики і вокалу, а й з англійської. Вона у нас дуже наполеглива. Фортепіано і вокалу їй виявилося замало. Попросила дозволу взятися ще й за саксофон. Купили й такий інструмент.

На запитання, чому саксофон, Катя каже, дуже подобаються його звуки. Заворожують. Слухала би й слухала.

Коли викладач гри на саксофоні у музшколі повідомив батькам, що у нього звільнилося місце, дівчинка побігла на прослуховування. Другий рік вона опановує непростий інструмент. Її вже взяли у духовий оркестр.

-Спочатку було важко, - зізнається Катя. – Я й не сподівалася на інше. Так само було і з фортепіано. Перший рік давався складно. Але якщо мені подобається, не відступлюся. Вчитель на саксофоні радить довго тримати одну й ту саму ноту. Каже, це найкраще тренування для дихання.

Німецьке фортепіано дісталося від прабабусі

У квартирі Герасимчуків, як у консерваторії. Щоправда, саксофон дівчинка може взяти і перейти до бабусі з дідусем і там репетирувати. У них приватний будинок. З фортепіано так не зробиш. Інструмент раритетний. Німецького виробництва. Він дістався дівчинці від прабабусі, маминої бабусі. Вона також була музикантом. Можливо, і любов до музики передалася через гени правнучці?

Коли Каті виповнився рік, дідусь Олександр привітав її грою на губній гармошці. Сидів біля ліжечка – і грав. Потім підніс гармошку до губ внучки. Після того сказав, що Катю вже можна на сцену.

-Дідусь живе внучкою, - розповідає пані Ольга. – Без нього не було б у Каті таких успіхів, які вона має нині. Разом слухають музику. Особливо популярну британську групу Бітлз. Разом підбирають пісні на конкурс.

Пан Олександр, так звати дідуся, її перший слухач і її перший музичний критик. Саме так, музичним критиком, називає дідуся Катя. Сам він не співає, але грає на деяких музичних інструментах і вміє дати доречну підказку й пораду. Бабуся шукає в Інтернеті конкурси, фестивалі. Обоє, або про черзі, супроводжують внучку на конкурси, фестивалі, возили на заняття в Київ в Академію Олександра Пономарьова.

Сценічні костюми – це справа мами і бабусі.

Радіють у спіху своєї учениці викладачі музики – Любов Діденко, яка навчає вокалу, Світлана Мартиненко, вона веде уроки гри на фортепіано. Олег Орищук навчає грі на саксофоні. Багато допомагає дівчинці соліст жмеринського гурту «Кордон» Євген Грубський.  

Протягом місяця перемогла у трьох конкурсах

На чарівний голос Каті Герасимчук звернули увагу ще у дитсадку. Одного разу, коли мати прийшла забирати дитину, їй повідомили, що хотіли, аби дівчинка виступила на міському фестивалі дошкільних закладів «Веселковий дивограй». Мама запитала, чому саме про її дочку йде мова. «Бо в Каті дуже гарний голос», - почула у відповідь.  

Батьки не заперечували, хоча особливої уваги не надали такій події.

Так у неповних п’ять років Катя уперше вийшла на сцену. Місцем її дебюту став міський Палац школярів. Після виконання запальної пісеньки «Золотоволоска»  директор фестивалю запропонував дівчинці долучитися до художнього колективу «Джерельце

Першу нагороду дівчинка отримала на Всеукраїнському дитячому фестивалі «Осіння мелодія». Було це у 2014-му. З піснею «Веселі маляри» виборола друге місце. А 18 жовтня того ж року стала переможцем конкурсу «Єднаймо серця».

-Тієї осені я пішла у перший клас, - згадує дівчинка. – Дату добре запам’ятала, бо вперше мені присудили найвище місце.

У житті Каті Герасимчук був випадок, коли дівчинка протягом одного місяця взяла участь у трьох конкурсах і у всіх перемогла. Спочатку її визнали переможцем творчого змагання «Таланти Вінниччини». У її категорії на сцену виходили 40 учасників. Премію «Золотий чемпіон» їй вручили на конкурсі  «Atr-Star».Третій конкурс вокалістів «Я-зірка» також приніс перемогу.

Загалом у неї понад 30 відзнак. А дівчинці нема ще й 12-ти!..

Саме на ці заслуги звернули увагу укладачі енциклопедії «Найвидатніші діти України». Для участі у врученні диплома дівчинку разом з батьками запросили у Київ. Нагородження відбувалося у Народному домі у вересні нинішнього року. У Жмеринській школі-ліцеї, де навчається Катя, гордяться такою ученицею і однокласники, і вчителі. Вона ж до цього ставиться спокійно. Каже, я не одна така у класі. У нас є чемпіони з силових видів спорту. Багато дітей проявили себе.  

…У дитинстві Катю жорстоко обманув лікар-стоматолог. Обіцяв тільки оглянути зубки, насправді вирвав. Фізичний біль минув. Моральний – залишився.

-Можливо, я оберу таку само професію, - каже дівчинка. – Саме дитячого стоматолога. Алі ніколи-ніколи не стану обманювати діток.

З музикою хтозна як складеться на далі, а професію треба буде мати. Так мама говорить. Я погоджуюся з нею.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олексій

    Успіхів! Тільки дитинство у дитини не вкрадіть...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up