Дівчині-сироті повернули право власності на квартиру у Вінниці

Дівчині-сироті повернули право власності на квартиру у Вінниці
  • Юна вінничанка втратила право власності на квартиру. Однак це від неї не залежало і вплинути на рішення міського суду вона не могла. Тому дівчина разом зі своїм адвокатом та службою у справах дітей подала апеляційну скаргу.

Міський суд визнав неповнолітню такою, що втратила право користування квартирою у Вінниці. Саме тому дівчина звернулася до апеляційного суду.

Її адвокат на судовому засіданні зауважив: суд першої інстанції неповно з’ясував обставини, що мають значення для справи.

— Так, на час ухвалення рішення відповідачка була неповнолітньою, мала статус дитини-сироти та тимчасово була влаштована в чужу сім’ю.  До речі, в суді першої інстанції орган опіки й піклування до справи не залучали, хоча його участь в цьому випадку — обов’язкова, — зазначають у пресслужбі апеляційного суду. — Позивач указував на те, що дівчина втратила право користування житлом, бо не мешкала в ньому понад пів року без поважних причин. Однак вичерпного переліку останніх законодавство не встановлює. Тож це питання вирішує суд у кожному конкретному випадку, враховуючи обставини справи.

Відео дня

Вінницький апеляційний суд задовольнив апеляційні скарги служби у справах дітей, відповідачки та її представника — адвоката. Судді дійшли висновку, що відповідачка втратила зв'язок зі спірним житлом у неповнолітньому віці не з власної волі. Вона не могла скористатися своїм правом на вибір та зміну постійного місця проживання через те, що залишилась без батьківського піклування й набула статусу дитини-сироти.

 

Читайте також:

За кордон не попала. Прикордонний пес «Яга» знайшов у 20-річної українки наркотики

В жителя Гайсинщини вилучили 11 кілограм особливо небезпечного наркотику

У Хмільнику чоловік торгував наркотиками та мав заначку з набоями

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анатолий Гордий

    судью  который  принял   первое  решение  выселить  снезаконо  нажитых  хоромов

keyboard_arrow_up