Депутати затвердили нові назви вулиць у Вінниці. А Тяжилів - проти

Депутати затвердили нові назви вулиць у Вінниці. А Тяжилів - проти
У піврічний процес роботи групи з декомунізації нарешті поставили “крапку”. Депутати міської ради проголосували за зміни у назвах. Але у депутата з Тяжилова були зауваження.

Представити на голосування питання про перейменування площі, вулиць, проїздів, тупиків в місті Вінниці до трибуни вийшов заступник міського голови Андрій Рева.

- Це був дуже тяжкий процес, - каже він. - Даний проект рішень був розглянутий всіма депутатськими комісіями. Він також був розглянутий на спільній депутатській комісії вчора. Зауважень та пропозицій немає.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Але, як з’ясувалось, пропозиції та зауваження знайшлися сьогодні, під час сесії.

- Щодо вулиць Фабріціуса, Якіра, Уборевича та провулку Якіра - каже депутат, обраний від мікрорайона Тяжилів Ганна Давиденко. - Люди не підтримують змінені назви. Підписалися під зверненнями приблизно мешканці 65 дворів. Особливо ця ситуація стосується вулиці Уборевича, думка яких, вочевидь, не була врахована. Окрім цього, хочу звернути увагу, що вулиця Ватутіна так і не отримала нову назву. Хоча вона названа на честь людини, яка посилала тисячі українців на смерть. Прошу внести ці зміни.

Голова робочої групи дав жорстку відповідь депутату

- Ганна Давиденко, я радий, що ви піклуєтесь про Тяжилів, - каже він. - Але я сам був депутатом від цього мікрорайону, причому двічі! І більше того, я живу там по цей самий день. На тій самій вулиці Ватутіна, яку ви пропонуєте перейменувати. Я вчився в 27 школі, яка стояла на вулиці Уборевича. Біля мене проходять вулиці Фабріціуса, Якіра та інші, про які йшла мова. Це дуже добре, що ви проявляєте активність. Але якщо ми будемо до безкінечності дискутувати по цьому питанню, то ми не вийдемо на жодне рішення, яке б влаштувало всіх.

Після словесної перепалки, що утворилась між депутатами, міський голова Сергій Моргунов запропонував проголосувати за пропозицію Ганни Давиденко про виключення деяких вулиць зі списку перейменування. З 50 депутатів лише 2 “за”, 19 “проти” і 3 “утрималось”. 26 депутатів вирішили не голосувати. Рішення не прийнято.

І щоб поставити крапку в суперечці, було проведено голосування по питанню “перейменування площі, вулиць, провулків, проїздів, тупиків в м. Вінниця”. З 50 депутатів натиснули “за” - 42 обранця, а “проти” - 3. Не голосували п’ятеро людей.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (72)
  • Анонім

    А где можно глянуть список переименований?
  • Брацлавская Лидия

    Своїх дітей пошле?
  • Юнона Авлова.

    А для реви завжди "Зауважень та пропозицій немає"!
  • Костенко Кира

    Толку з цих перейменувань?! Виникає думка, що наша влада тільки те і робить, що перейменовує - "міліцію" на "поліцію", назви вулиць та населених пунктів. Але що змінюється у житті людей - їх думка нікого не цікавить. Правду пишуть, треба було ще зразу шум піднімати, як приймали цю "декомунізацію", а зараз вже пізно(

    Брацлавская Лидия reply Костенко Кира

    НІКОЛИ НЕ ПІЗНО!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up