День Прапора і День Незалежності України: розклад святкування у Вінниці

День Прапора і День Незалежності України: розклад святкування у Вінниці

У п’ятницю, 23 серпня 2019 року, українці відзначатимуть День Державного Прапору. А наступного дня святкуватимуть День Незалежності.

 

День прапора

У Вінниці свято розпочнеться  з урочистого підняття прапора на Майдані Незалежності.  Також презентують символічний флешмоб.

— Синьо-жовтий прапор буде урочисто піднято на Майдані Незалежності о 10:00. Почесне право підняти прапор України буде надано нашим захисникам. Після церемонії відбудеться символічний флешмоб «Україна – єднає!», в якому візьме участь близько 300 осіб, — зазначає директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук. 

А об 11:30 на площі «Водограй», що у Центральному парку культури і відпочинку, розпочнеться XII обласний фестиваль народної творчості «Скарби Поділля». З 15:00 тут триватиме Мистецький проект «Молодь - майбутнє України».

Відео дня

День Незалежності 

На відзначення 28-ої річниці Незалежності України вінничан чекає фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль», концерти та показ українського історичного фільму «Гетьманські клейноди». 

О 12 годині розпочнеться фестиваль сучасного українського мистецтва «Подільська пектораль» на Майдані Незалежності. Тут буде презентовано виставки декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва від народних майстрів Вінниччини. 

У рамках проведення фестивалю відбудеться XXII регіональний пленер гончарів, виставка Центру історії Вінниці «Щоденний запис кінного походу: студентський рух напередодні незалежності», виставка-інтерактив сучасного етно-одягу від Valentina Kilar, фото-виставка Лідії Бойко «Деміурги: орнаменти душ».

О 15:00 відбудеться святковий концерт «Оберіг України!» на Майдані Незалежності за участю «Sunrise» та «Декорум», «Зоряна мрія» Палацу мистецтв, народних колективів «Барвінок», «Радість», «Квіти Поділля», «Подоляночка», «Академія національних традицій», Академічного міського камерного хору «Вінниця» та естрадно-духового оркестру «ВінБенд».

О 20:30 на Європейській площі розпочнеться проект «Кінодворик». Гостям покажуть український історичний фільм «Гетьманські клейноди».

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up