День Перемоги чи пам’яті та примирення? Вінничани розповіли, що святкують

День Перемоги чи пам’яті та примирення? Вінничани розповіли, що святкують

Запитали перехожих в парку Горького чи відзначають вони День Перемоги та чи звикли вже до Дня пам’яті та примирення.

Петро (55), пенсіонер

- Я не відзначаю день пам’яті, а День Перемоги. Вшановую двох моїх дідів, які воювали, 9 травня. Так було в нашій сім’ї, є і буде. Незалежно від того хто сьогодні у владі, чи хто до неї прийде колись.

 

Діана (23), державний виконавець

- Раніше ми святкували День Перемоги. Але тепер маємо два дні для вшанування тих подій. 8 травня, разом зі всією країною і Європою - День пам’яті та примирення, 9 - День Перемоги. І я вважаю це правильним.

Відео дня

 

Тамара (59), пенсіонер

- День Перемоги святкую. Це наша сімейна традиція. Мій батько воював, дідусь воював. А день пам’яті ніколи не відзначала. І напевне вже не буду. Все таки для нашого покоління свято - 9 травня.

 

Павло (31), військовий лікар

- Якщо ми будемо святкувати день пам’яті, то тоді який сенс було перемагати? Скорбили би що перемогли, що програли. Ми цим днем принижуємо перемогу, яку здобули в тому числі і наші солдати 70 років тому.

 

Олександр (21), студент

- Ці дати обидві важливі. Я відзначаю день пам’яті, але й 9 травня не забуваю. Хіба можна забути таке? Дуже багато українців брали участь у тій війні. Ми не маємо права забувати героїв.

 

Людмила (35), державний службовець

- День Перемоги відзначаємо але й усвідомлюю важливість дня пам’яті і примирення. Я з дитинства чула багато історій про війну. У нашій сім’ї були великі втрати: загинули на фронті, гинули під час того, як вивозили на примусові роботи

 

Опитування

Цього року ви відзначали День Перемоги чи День пам’яті та примирення?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Inessa Mitina

    Святкую виключно ДеньПеремоги! Це і є день пам'яті усіх хто здобув перемогу заради нас! А ці всі нав'язування днів пам'яті і примирення робляться лише заради того, щоб не було як у Росії. Бо ж Україна - це Європа, тьфу!

    Просто соромно перед своїм прадідом за ось таке відношення до його подвигу!
  • Юрий Бондарук

    День Перемоги - це визначний день для України! Бо саме через Україну, в основній массі, йшла фашистська навала, бо саме з українців (в основному) складалася "совєтська" армія, бо саме українськы міста були окуповані, бо саме на Україні найбільш лютувало гестапо, бо саме Український народ поніс самі великі  людські втрати! Бо саме Українці воювали ЗА СВОБОДУ - і проти німців і проти москалів!

    ЦЕ СВЯТО ПЕРЕМОГИ! ПЕРЕМОГИ УКРАЇНЦІВ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up