День недоношених дітей. Вінничанки просять пряжу на теплі подарунки «поспішайкам»

День недоношених дітей. Вінничанки просять пряжу на теплі подарунки «поспішайкам»
  • Сьогодні, 17 листопада, в світі відзначають День недоношених діток. Вінницькі волонтери розповіли про свою допомогу та як вони працюють під час війни.

Вперше святкування Міжнародного дня недоношених дітей відбулося в 2009 році — в цей день у Відні на площі Святого Михайла професора університетської клініки Арнольд Поллак і Ангеліка Бергер запустили в небо одночасно 500 білих куль — відповідно числу недоношених дітей, які народилися у Відні протягом року. У 2010 році цей день був широко відсвятковано вже в 12 європейських країнах.

Корисні подарунки 

У Вінниці членкині благодійного фонду «Теплі обійми України» відвідують дитячі перинатальні центри з маленькими презентами-наборами: одяг (шапочка, носочки, жилетка), пледики та іграшками-комфортерами.

Відео дня

— З початку повномасштабної війни ми припинили співпрацювати з клубом «28 петель» і заснували міжнародний благодійний фонд «Теплі обійми України», — розповідає волонтерка Аліна Бабіна.

Вона зазначає, що зараз волонтерки продовжують в’язати для передчасно народжених діток та в’яжуть шкарпетки військовим на передову та для поранених у шпиталі.

У кожну пару шкарпеток вінничанки додають маленькі послання і приємні «презенти».

— Залучаємо до роботи тимчасово переміщених осіб, хто не вміє в’язати – готують пряжу до роботи, а хто хоче навчитись — то з задоволенням ділимось своїм досвідом, —  каже Аліна.

Перинатальні центри Вінниці намагаються повністю забезпечити комплектами для передчасно народжених діток.

За словами волонтерів, за період повномасштабної війни зросла кількість таких, тому потреба в нашій роботі теж зросла в рази.

Також пересилаємо комплектики у міста, де потреба у них ще більша, наприклад, Харків.

Коли передаємо волонтерами шкарпетки на передову, то намагаємось порадувати наших захисників ще й смаколиками, печемо пиріжки.

Які мають потреби

—  Ми щиро вдячні всім, хто нам допомагає. Ми маємо потребу у пряжі і для діток і для військових. Зараз, на жаль, трохи важко фінансово з закупівлею пряжі для роботи, тому періодично ми проводимо різні лотереї, де можна придбати для себе номерок і виграти дуже красиві вироби, зроблені власноруч нашими майстринями. Запитів на вироби є багато, тому просимо долучатися людей до корисної справи. Якщо Ви вмієте в’язати, або дуже хотіли б навчитись, допомогти в підготовці пряжі до роботи, то ласкаво просимо у нашу дружню команду. Все необхідне надаємо – каже учасниця фонду Аліна Бабина.

Волонтери звертаються до небайдужий людей долучитися до допомоги.

Як можна допомогти:

  1. Подарувати пряжу. Підходить тільки 100% вовна і 100% бавовна.
  2. В’язати одяг (спицями) або іграшки-комфортери (гачком). На перший час клуб забезпечить пряжею, детальними інструкціями та майстер-класами.
  3. Розповсюджувати інформацію серед своїх друзів і знайомих, можливо серед них знайдуться майбутні волонтери.

За більш детальною інформацією можна звернутись в особисті повідомлення координаторів Вера Ящук та учасниці клубу Аліна Бабина.

Для бажаючих стати волонтером або для надання іншої допомоги звертайтесь до цих людей:

 

Читайте також:

Вінницькі військові підняли синьо-жовтий прапор у Благодатному на Херсонщині

На Вінниччині вводять погодинні відключення світла. Що відомо?

Мешканка Павлівки народила малюка-козака вагою понад п’ять кілограмів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up