День міста – 14-го вересня: деталі та програма святкування

День міста – 14-го вересня: деталі та програма святкування
  • На другу суботу вересня не плануйте ніяких подорожей та інших заходів, адже Вінниця святкуватиме День Народження. 
  • Цього року дивуватимуть новими фестивалями та локаціями. 

До того як цілком поринути у святкування Дня міста, вінничан запрошують відвідати ХІІІ-й ВІННИЦІЯнський фестиваль, який відбудеться у п‘ятницю 13-го: 

– Ми раді, що можемо провести такиий епіграф до Дня міста, – говорить Євген Майданник. – Уже надійшло близько сотні картни із 8-ми країн світу. 

Гостями фестивалю стануть уже друзі заходу – Анатолій Борсюк, Віктор Андрієнко, Ян Лавінзон, Євген Чепурняк. Будуть і ті, хто вперше завітає на фестиваль – Лілія Ребрик та московський мультиплікатор вінницького походження Гаррі Бардін. Ведучим фестивалю стане Юрій Горбунов.

Відео дня

Що стосується наступного дня, а саме відкриття Дня міста, то воно традиційно розпочнеться о 14:00 на Майдані Незалженості. Як саме? Організатори приховують і говорять, що буде дуже цікаво. Тут протягом дня гратимуть військові оркестри з Вінниці, Чернігова та Одеси. Буде функціонувати виставка «Сад Коцюбинскього», а також оберуть найкращу концепцію благоустрою Альтман скверу. 

О 14:30 на Майдані Небесної Сотні студенти Вінницького педагогічного університету презентують першу вишиту книгу про Вінницю та масштабний герб Вінниці. 

У центральному парку протягом вихідних діятиме фестиваль вуличної їжі. А також, цього року організатори звернулии увагу на гостей літнього віку і для них також знайдуться розваги. 

Вулиця Соборна цього дня перетвориться на вулицю фотовиставок і фотозон. Крім того, обіцяють окрему локацію, яка буде присвячена екологічним проблемам. 

Завершиться святкування концертом на площі Стуса о 19:00. Виступатимуть Ірина Федишиин, Сергій Міхалок та Дмитро Шуров. 

За словами Галини Якубович, бюджету міста на святкування витратили 820 тисяч гривень

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (-2)
  • vendettaalive

    Так сколько Виннице лет, ?
    В 1960г - Виннице было 600 лет ровно!
  • vendettaalive

    Так сколько Виннице лет, ?
  • Жора

    А  когда бандитов головорезов будут брать в сизо? Интересно наблюдать праздник когда киллеры и убийцы гуляют на праздн ке в городе ?

    Это , ниже дна)
  • Vitaliy Volodymyrovych

    Я одного не можу зрозуміти для чого це було святкувати день незалежності України якщо я не бачу тої незалежності.незалежність це те що війна в країні і гинуть молоді люди (наприклад вчора якщо я не помиляюся привезли хлопця з ато ) ось це називається незалежність?коли люди гинуть і які батьки та дружинами з дітьми не бачуть батьків з чоловіками .це така називається незалежність України?просто жах.
    Це я вже мовчу про те як більшість людей собі вільно гуляють по дорозі між машинами таке враження як у лісі збирають гриби .а поліція не робить зауважень та протоколів ( 51 грн це смішно ). мені як водієві та пішоходові страшно пересуватися  і також мотоцикли велосипеди та скутери . тому-що через наші правила мені посадять до в'язниці через чиюсь вину.жах😭😭

    Саша reply Vitaliy Volodymyrovych

    ну и? поплакал ты здесь и что изменилось?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up