COVID-сертифікати будуть кольоровими. Кабмін оновив карантинні правила

COVID-сертифікати будуть кольоровими. Кабмін оновив карантинні правила
  • Кабмін запровадив жовті та зелені COVID-сертифікати, а також оновив карантинні правила.
  • У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише, якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат.

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови №1236, що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Постанова набирає чинності через сім днів з моменту публікації. Про це повідомляє МОЗ.

Ухвалені зміни передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції, так звані «жовтий» або «зелений» та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19.

Так званий «жовтий» сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а «зелений» — про повний курс.
  • Тепер у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки, навчальні заклаи працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з «жовтими» чи «зеленими» COVID-сертифікатами.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть «жовтого» чи «зеленого» COVID-сертифікату.

Відео дня

Кінцеве рішення про те, чи надавати послуги тільки вакцинованим, чи дотримуватись всіх карантинних обмежень, залишається за власником.

COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати на папері відповідного кольору не потрібно.

  • У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише, якщо 100% працівників мають «зелений» COVID-сертифікат.

Крім того, чинні обмеження червоного рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів «зеленого» COVID-сертифікату.

За умови наявності в особи, що перетинає кордон України, «жовтого» чи «зеленого» сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19, вона може не проходити самоізоляцію. Це ж стосується й осіб, що які прибувають з тимчасово окупованих територій.

«Запропоновані нами зміни —  це можливість стримувати епідемічну ситуацію та зберігати економічну активність країни. Ми говоримо про те, що сьогодні є можливість вакцинуватися та бути захищеним у кожного, наявної вакцини для цього достатньо. Додатково в нас чітко визначені щотижневі кількості поставок вакцин до кінця цього року. Ми дозволили навіть вибирати, якою вакциною щепитися, чого немає у більшості країн», — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

 

Читайте також:

Кабмін готує зміни адативного карантину в «жовтих» і «червоних» зонах

Невакциновану вчительку ледь не звільнили з роботи. Чим все закінчилось?

У МОЗ видали нову постанову про карантинні правила у школах

У Кабміні заявили про посилення карантину. Що відомо про обмеження?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Natasha Makarova

    современный вариант желтой звезды? Серьезно, чтоб вас?!! Надеюсь те, кто это придумал и кто поддержит, готовы отвечать перед правосудием в будущем
  • Катя Жаворонкина

    Интересно,как и кем Ето будет контролироваться,
    И почему такая принудиловка,если вакцынацыя должна быть добровольной,
    Или людей просто считают,
    Скотиной без прав?
    Ведь даже если к примеру человек заболел етой заразой после вакцинации, или же без вакцынацыи,возмещения
    За лечение всеровно не добиться.
    Тогда зачем всё ето,маски,вакцына,
    локдаун,дистанцыонка для детей,и вся прочая суть,что ущемляет в правах людей
  • Ліля Яковенко

    Придурки, краще б дітям онкохворим допомогли.Розкидають гроші в лівий карман і правий карман.
  • Сергей

    Ганебна та нахабна сегрегація за кольором псевдосертифікату факцинації – впевнений крок до гетто, куди влада вже не криючись та дуже ласкаво запрошує. Поки що...

keyboard_arrow_up