У Вінниці смердить вода дохлою рибою. Що кажуть екологи?

У Вінниці смердить вода дохлою рибою. Що кажуть екологи?
  • Вінничани скаржаться на жахливий сморід води.
  • «Вінницяоблводоканал» каже, що сморід могло спричинити потрапляння до Південного Бугу пестицидів.
  • Вінницькі екологи прокоментували ситуацію

В ніч з 14 на 15 травня 2018 року, внаслідок злив у Південний Буг потрапили пестициди з полів та садів, повідомили у прес-службі «Вінницяводоканалу». На думку фахівців компанії,  у воду Південного Бугупотрапили гербіциди. Це призвело до загибелі значної частини водоростей, а це, в свою чергу, призвело до погіршення запаху води.

Зокрема, в компанії повідомили, що технологія очищення дозволяє очистити воду до безпечного рівня, але усунути повністю запах неможливо без шкоди для здоров'я людей.

— Це означає, що водоканал свідомо не йде на хлорування води високими дозами хлору з метою “маскування” проблеми з запахом. Сьогодні наша вода залишається безпечною незважаючи на незвичний запах, — сказали у «Водоканалі».

Результати вимірювання показників якості води водоканал надіслав до екологічної інспекції. Там прийшли до висновку, що проби  за 15 травня містять кількість амонію наближену до верхньої межі, однак в межах норми. Також і результати якості води за 16 травня – в межах норми по всім показникам. Про це повідомляють у прес-службі «Державна екологічна інспекція у Вінницькій області».

Відео дня

Проблема не нова

 Сморід у кранах вінничан спостерігається не перший рік. Тож екологи надіслали листи до «Вінницяоблводоканал», «Хмільникводоканал», та  «Калинівкаводоканал» з проханням щотижневого подання інформації про якість води у річці Південний Буг у місцях водозабору.

За інформацією відомства, будь-яких повідомлень про погіршення якості води протягом 15 травня та на ранок 16 травня на адресу Інспекції не надходило. 

«Відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції на початку травня цього року проведено власний моніторинг якості води у р. Південний Буг. За результатами проведених досліджень відібраних проб води перевищень концентрацій забруднюючих речовин не зафіксовано», йдеться у повідомленні.

Куди повідомляти

Люди можуть повідомити про про якість води до Інспекції  :

  • за телефоном: (0432) 51-31-49
  • поштою: вул. 600-річчя, 19, м. Вінниця, 21021
  • на офіційному веб-сайті через «Зворотній зв’язок» http://vindei.gov.ua/index.php?id=37

 

Читайте також:

Екологи з'ясовують, чому загинула риба в Тростянецькому районі
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up