Чому не працює ТРК «Вінниччина»?

Чому не працює ТРК «Вінниччина»?
Шість місяців без зарплати колектив комуністичної ТРК «Вінниччина». Останній раз гроші отримали ще за лютий місяць. ТРК належить синові головного комуніста країни Петра Симоненка, хоча насправді політику каналу формував сам секретар ЦК. Чому ідея комуністичної справедливості дала збій?

Лист головного редактора каналу  Олени Мортко, якого отримала RІА, не може залишати байдужим не тільки завдяки журналістській солідарності. Людей шкода. Ті з них, хто жив на одну зарплату, нині опинилися у вкрай скрутному становищі.

- Ми не маємо можливості навіть взяти довідку про те, що не отримуємо зарплату, щоб  сподіватися на оформлення соціальної допомоги чи житлової субсидії, бо на дверях приміщення висить замок. – йдеться у листі пані Мортко. - Навіть не знаємо, хто в нас генеральний директор.

Канал працював під керівництвом Василя Ковальчука. У березні власники компанії звільнили його за недовіру. Новим керівником призначили одного із секретарів обкому  Компртії Сергія Драчука. Але  ТРК «Вінниччини»  в ефірі не знайти. Журналіст RІА під час спілкування з паном Ковальчуком і паном Драчуком намагався з’ясувати, чому канал не працює, а найперше, чому людям не платять зарплату?

Відео дня

Щопонеділка на килимок у ЦК

- Навесні 2013-го року Симоненки, спочатку син, а потім батько, запропонували мені повернутися на посаду генерального директора телекомпанії «Вінниччина», - каже пан Василь. – Спершу не погоджувався, бо мав роботу державного службовця, працював заступником голови Вінницької райради.  Пізніше Петро Миколайович,  як мовиться, зачепив за живе, запитав:  «Невже я не патріот каналу, який колись створював?» .  Після цього я  вирішив повернутися у ТРК «Вінниччина». Було це у червні минулого  року. Перед  тим детально обговорили умови. Розмова відбувалася особисто з Петром Миколайовичем. Хоча власник каналу не він, а його син, але політику формує голова КПУ. Симоненко погодився з моєю пропозицією, що канал має бути універсальний, з представленням різних точок зору, а не тільки комуністичної.  Бо інакше  не можна буде  підвищити рейтинг. Пізніше зрозумів, що слова партійного боса виявилися порожнім звуком.

За словами пана Ковальчука, уже у вересні його покарали карбованцем - не додали частину зарплати.

- Симоненки  обманював державу, зарплату  платили у конвертах, - розповідає Василь Ковальчук. – Мінімальний розмір, встановлений державою,  перераховували  на банківські картки, а решту давали у конвертах. Коли я поцікавився, чому не доплатили у вересні, у ЦК відповіли, що це за порушення політики каналу.  Малося на увазі представлення різних точок зору у програмах

Як стверджує співрозмовник, після того він отримав з ЦК листа, де в нього вимагали узгоджувати програми у Києві.  Співрозмовник каже,  що електронний лист зберігся на його  електронній  пошті.

- Щопонеділка мене викликали у Київ на наради у ЦК, - продовжує Василь Ковальчук. – Проводив їх  Петро Миколайович. Там я отримував конкретні вказівки. Не дай Бог Ляшка, Кличка чи «Свободу» в ефір запустити! – наказували мені.  - Це ж фашисти. Ось хто перший начепив ярлик на партійних  конкурентів.

Чи не найбільший гнів свого партійного «патрона» гендиректор викликав під час подій на Майдані. ТРК «Вінниччина»  розповідала про  все, що відбувалися в той час у Вінниці.

- Нам було дуже непросто, - продовжує пан Ковальчук. – З Києва вимагали жорсткої критики Майдану і майданівців. У Вінниці я чув теж критику на свою адресу і адресу каналу. Кожен день перед тим, як потрапити на робоче місце, доводилося пройти крізь людський вир, що весь час панував на Театральній, де знаходиться телерадіокомпанія.

Продався фашистам, а тепер просиш зарплати

Під час похорону загиблого на Майдані у Києві вінничанина Максима Шимка  радикально налаштована група  намагалася увірватися у приміщення комуністичної телекомпанії з коктейлями Молотова, щоб знищити апаратуру.  Їм на шляху стали представники Вінницького козацтва, інших громадських організацій. Саме тоді декілька кімнат у ТРК «Вінниччина» зайняв «Правий сектор».

- Разом зі мною розгніваних і злих на комуністів молодиків переконували громадські активісти, що ТРК «Вінниччина» всесторонньо висвітлює події і не заслуговує на знищення, - зазначає співрозмовник. – Без них нам навряд чи вдалося б врятувати своє майно. Є техніка, що коштує великих грошей.

- Коли нам перестали платити зарплату і по-чорному, і по-білому, я звернувся спершу до засновника, а потім до самого Петра Миколайовича, від нього  почув у відповідь : «Ти продався фашистам і за це ще й зарплату просиш…», - каже пан Ковальчук. – Після того на мої дзвінки головний комуніст країни не відповів жодного разу

Здрастуйте, я новий директор!

За словами співрозмовника, день п’ятого березня йому запам’ятався тим, що поріг кабінету переступив секретар Вінницького обкому партії Сергій Драчук. Привітався і сказав, що він новий генеральний директор каналу..

– А вас звільнено. – повідомив гість і подав копію протоколу засідання ради засновників обласної асоціації «Вінницька громадська телерадіокомпанія «Вінниччина» (це повна назва організації).

У Ковальчука є копія цього  документа. Співрозмовник  звертає  увагу на запис про засновників: 75% акцій компанії належить с/г підприємству  «Агро-Дім» , а 25% - ТОВ «Гамма-Консалтинг».  До обох з них причетний син головного комуніста Андрій Симоненко. В ТОВ «Агро-Дім» він в.о. директора, а в іншому – гендиректор. В протоколі зазначено, що  для участі в засіданні ради зареєструвалися  представники засновників у кількості двох осіб, щоправда, без зазначення їхніх прізвищ, але сказано, що вони  володіють 100% голосів, що складають 100%  статутного капіталу.   Зате є прізвище пані Марини Мозгової. Зазначено, що її покликали на запрошення секретарем засідання.

- Мене звільнили за статтею Кодексу законів про працю (п.2 ч.1 ст 41) у зв’язку з втратою довіри у ради засновників, - каже пан Ковальчук. – Принаймні так зазначено в протоколі. За звільнення за такою статтею закон вимагає  пояснення. Мої роботодавці чомусь проігнорували це. Зате  за моє звільнення  голосували  одноголосно. Хто саме? Андрій Симоненко?  У цьому ж документі записано, що того самого числа, 05.03., обов’язки гендиректора покладено на пана Драчука.

За словами співрозмовника, є ще два такі протоколи – від 11-го і 13-го березня. Обидва під таким само номером №.

- Після цього пан Драчук вніс зміни до Держреєстру, де зроблено запис про те, що він є генеральним директором, - каже  Василь Ковальчук. – На підставі цих змін заблокував рахунок компанії.  Але звідки в нього взялася печатка, якщо вона залишається дотепер у мене? Я розцінив це як підробка документів і звернувся до правоохоронних органів, а тепер і до суду і вже там з’ясовують, чи мали насправді місце мої підозри.

Судяться з Симоненком і працівники компанії. Щоправда, їм незрозуміло, чому в одних у суді приймають документи, а іншим відмовляють у цьому. Хоча всі вони опинилися в однакових умовах.

Передумав зустрічатися

Сергій Драчук, якого Симоненки призначили новим гендиректором ТРК «Вінниччина», у телефонній розмові сам  запропонував зустрітися з журналістом. Зауважив, що під час розмови охоче відповість на всі питання і висловить власну думку на ситуацію, що склалася  на телеканалі. На пропозицію журналіста зустрітися у приміщення ТРК «Вінниччина», повідомив, що його туди не впускають невідомі люди. Зауважив, що можуть навіть побити. На пропозицію зайти удвох з журналістом відмовився. Згодом передумав зустрічатися. Сказав, що письмово відповість на усі питання.

З його відповіді дізнаємося, що компанія роботу не припинила, а працює в екстремальному режимі. Зрозуміти це без уточнення складно. Якщо канал не представлено в ефірі, то це очевидно, що він не працює. У ситуації, що склалася, пан Драчук звинувачує пана Ковальчука.  За його словами, це через нього не працює канал і працівники не можуть отримати жодної довідки, бо Ковальчук не передав документи компанії. Про підроблену печатку і внесення змін у Держреєстр пан Драчук не згадав жодним словом. Наприкінці листа пан Драчук наголошує, що він прийшов у компанію надовго і всерйоз, ніхто його не залякає відмовитися від посади, а також закликає колектив діяти злагоджено.

«Правий сектор» поселився у приміщенні комуністичного телеканалу

Сергій Чумак, керівник «Правого сектора» Вінниччини:
- Наша організація була однією з тих, що стримувала розгніваний  натовп, який мав намір знищити майно комуністичної телекомпанії.  Було це у лютому місяці. Після цього ми зайняли одну з кімнат і дотепер оберігаємо майно. На якій підставі займаємо приміщення? Уклали угоду на оренду з директором компанії  Василем Ковальчуком і знаходимося на законних підставах. На дверях компанії давно висить замок. Раніше працівники приходили на роботу, поверталися назад. Тепер нікого не бачимо. Ефіру нема. Знаю, що  працівники добиваються через суд зарплати, а пан Ковальчук відстоює своє право на законне звільнення з роботи. З Компартії з Києва ніхто не виставляв претензій, що ми знаходимося у приміщення комуністичного каналу.
Довідка
Головний редактор каналу Олена Мортко назвала найбільш рейтингові програми ТРК «Вінниччина». На політичну тематику популярністю користувалися «Діалог» (ведучий кандидат історичних наук Петро Слотюк),  «Відкрите суспільство» (ведуча журналістка Марина Маланчук).  Програму «Сучасник» вела журналістка Тетяна Кондель, «Кінохата» - Олена Мортко. Гарні відгуки мала передача на медичні теми «Жити завтра» (ведуча кандидат медичних наук Руслана Харковенко). Майор  Української армії Леся Перячко готувала цікаві передачі на військову тематику - «Служу народу України». Ці та інші програми можна знайти  в Інтернеті за звичним посиланням «ТРК «Вінниччина».

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Місцевий

  • Місцевий

  • СН-О

    Щось останнім часом знову прискіплива увага до комуняцького ТБ каналу Вінниччина. То комунальники приходять, щось розпитують. То хлопці в погонах просять "нового директора" пустити, не ображати.



    Я повторюю - ми за мир. якщо будете набридати - знімлю охорону з приміщення. Подивимось що залишиться від студії, майно якої оцінюють в 1 млн 800 грн.



    http://vk.com/ps_vin?w=wall-69336444_2720

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up