Чому «Дорожній контроль» їздив до «Зеленбуду» і знімав таунхаус на Зарічній. Репортаж

Чому «Дорожній контроль» їздив до «Зеленбуду» і знімав таунхаус на Зарічній. Репортаж
Володимир Затайдух та Денис Клімов з "Дорожнього контролю". Кажуть, що частина таунхаусу належить Ігорю Любовському
  • Активісти з «Дорожнього контролю» впевнені, що директор «Зеленбуду» Ігор Любовський та його сім’я збагатились через різноманітні корупційні схеми.
  • Сьогодні, 14 жовтня, вони влаштували автопробіг і побували під таунхаусом на Зарічній, що йде паралельно Бугу біля Київської. 
  • За їхньою інформацією, цей таунхаус, вартість якого складає 160 тисяч доларів, належить сім’ї очільника «Зеленбуду». І не тільки він. 
  • А тим часом атракціони у парку оцінили від 260 грн. І це зацікавило активістів з «Автомайдану Вінниччини».

— Ми просто хочемо показати людям з державною посадою, що вони не царі в цьому місті. Бо вони прикривають себе та всю сім’ю іменами перших персон держави. А також користуючись зв’язками людей з 90-их. Ми хочемо показати всій Вінниці, що у цих людей є (майно - авт). Що вони не заробили це на державних посадах і якими корупційними зв’язками вони користуються для збагачення своєї сім’ї. Наш виїзд — це мінімальний перфоменс. Протягом наступного тижня ми опублікуємо про кого це мова і всі деталі, — каже Володимир Затайдух, очільник вінницького «Дорожнього контролю». 

Таунхаус на Зарічній

Кілька десятків активістів спочатку побували біля паркану «Зеленбуду». А потім поїхали на вулицю Зарічну. Вона тягнеться паралельно Київській від Хіміка до вулиці Гонти. Саме тут, за їх інформацією, проживає Ігор Любовський, директор комунального підприємства «Зеленбуд». 

Відео дня

Вони відзняли таунхаус, який побудований на березі Бугу. Зробили це за допомогою квадрокоптера. Частина цього двоповерхового будинку, за словами Затайдуха, належить родині Ігоря Любовського. Та і сам він, начебто, проживає саме тут. Це підтвердили їх сусіди. 

На запитання чи проживають тут Любовські, жінка відповіла: «Їх зараз немає вдома». 

Також за інформацією активістів, Ігор Любовський нещодавно отримав у подарунок катер від його сина Владислава Любовського. 

— За які гроші ця родина придбала цей таунхаус? За які гроші син Любовського подарував йому катер? Ми вбачаємо, що вони збагатились завдяки корупційним схемам. Там тільки по парку, який «Зеленбуд» передає новоствореному комунальному підприємству, дуже багато питань. Ми зараз збираємо усю інформацію, – каже Денис Клімов.

Журналісти RIA/20minut.ua проведуть своє власне розслідування щодо інформації «Дорожнього контролю» стосовно незаконних статків Ігоря Любовського і його родини. І звернуться до нього за поясненням.

Атракціони від 260 грн

До речі, нещодавно активістка вінницького «Автомайдану» Таїса Гайда опублікувала матеріал, який стосується вінницького центрального парку. Ось він: «Костюми Сталіна, Короля і Свободи. Що передає Любовський новим господарям парків»

«Виконком вінницької міськради 30 вересня передав майно всіх парків на зберігання новоствореному комунальному підприємству. Як виявилось, більшість цього майна вже давно втратила свою цінність та грошову вартість - цілі атракціони коштують, як одна нова автівка»,— йдеться у матеріалі. — «Відомі всім мешканцям Вінниці атракціони оцінені по цінам мобільних телефонів iPhone різних поколінь. “Велике колесо огляду” - 36 828,39 гривень», — йдеться у матеріалі. 

Журналісти RIA/20minut.ua переглянули документ, який можна знайти на сайті вінницької міської ради. В ньому йдеться про рішення: 

«Міському комунальному підприємству «Вінницязеленбуд» безоплатно передати, а комунальному підприємству Вінницької міської ради «Дирекція парків та дозвілля територіальної громади» прийняти на баланс майно первісною вартістю 69 490 783,89 грн». 

Тут дійсно на 32 сторінках можна побачити усі найменування майна, яке мають передати новому підприємству. Але деякі коштують ну дуже дешево. Наприклад колесо огляду оцінили у 36 828 грн, а атракціон "Дитяча ланцюгова карусель" взагалі у 260 грн. 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Daily

    чего ездить надо п...

keyboard_arrow_up