Чим здивує та хто виступатиме цього року на День Європи у Вінниці (програма)

Чим здивує та хто виступатиме цього року на День Європи у Вінниці (програма)
  • Святковий  європейський вікенд розпочнеться 18-го травня.
  • День Європи у Вінниці відзначатимуть вдванадцяте. Цього року Вінницька міська рада пропонує чимало новинок та очікує на велику кількість гостей.
  • Із запрошених зірок – Злата Огнєвіч.

Минулого року свято Дня Європи відвідало близько 50-ти тисяч людей. Цього разу організатори очікують не меншу кількість відвідувачів.

– Свято, як завжди, буде яскравим, феєречним і творчим, – заявила Галина Якубович.

Традиційно місто буде розділене на різні зони, які матимуть свої спрямування. Максим Філанчук запевнив, що локацій цього року буде не менше, ніж минулого. Проте їх наповнення буде більшим і цікавішим.

Відео дня

Денна програма

Традиційно День Європи розпочнеться о 14:00 на Майдані Незалежності із «Віденського балу по-вінницьки». Близько півтисячі учасників на сцені урочисто відкриють європейське свято у місті. Крім того, вперше гратиме київський симфонічний оркестр «Київська Камерта», який виконає європейські хіти. До речі, оркестр гратиме під керівництвом онука Миколи Лисенка. Після чого вінничан та гостей міста вітатиме Сергій Моргунов. На кого ще із відомих політиків чекати у цей день, організатори не говорять і, як завжди, наголошують на тому, що будуть раді усім, хто приїде.

Вулиця Соборна буде перекрита від Майдану Небесної Сотні і до католицького костелу. У цей день центральна частина міста перетвориться на майданчики, де можна буде «відчути Європу». Тематичні локації «Букінгемський палац», «Сад Клода Моне», «Віденська опера», «Європейський олімп», «Діснейленд» та «Дикий ліс добрих вікінгів». Тут демонструватимуть реконструкції боїв, традиційно можна буде сфотографуватися з живими скульптурами, фонтанами і, цього року вперше, живими картинами.

Площа Ліверпуль, як частина вулиці Соборної, збере парад оркестрів, де з другої дня і до восьмої вечора гратимуть колективи із різних міст України.

На Майдані Небесної Сотні відбудеться проект «Україна, освячена горном». Це локація, де вінничани зможуть познайомитися із історією українського народу та знайти для себе нову інформацію. У цьому допоможе виставка фондів краєзнавчого музею та виставка гончарного мистецтва. Але основним на цьому майданчику стане меморіальний проект «Хайтарма. Повернення».

Європейську площу традиційно віддадуть для молоді та студентів. Тому Вінницькій студентській європейській весні – бути. Парк культури та відпочинку прийматиме на своїй території фудфест та безліч дитячих конкурсів. На стадіоні відбудуться всеукраїнські змагання з легкої атлетики, забіг на дистанцію 1500 метрів та турнір з армспорту.

Нічна програма

Щороку вінницькі музеї відкривають свої двері, аби провести нічні екскурсії для охочих. Отже, «Ніч Європи» о 21:00 відкриє українська співачка Злата Огнєвіч на Майдані Незалежності. Крім того на цій локації майже одночасно відбудеться експозиція «Мелодія повітря», де за допомогою темряви та світла буде створена особлива атмосфера.

Важлича частина нічної програми відбудеться на Європейські площі. Тут кінотеатр «Родина» організує перегляд фільмів під відкритим небом з 20:30 до 23:00. А сеанси у будівлі кінотеатру  відбудуться о 21, 23 та 1 годині ночі.

Що стосується нічних екскурсій, то з 22-ї години можна потрапити до вінницьких катакомб, музею моделей і транспорту, музею Коцюбинського та вперше відбудуться екскурсії до Спасо-Преображенського кафедрального собору. Важливо: на нічні маршрути потрібно спочатку зареєструватися.

Читайте також: 

Нащадки фон Мекк, диригент із Аргентини та DJ-сети: як пройде фестиваль ім. Чайковського
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • З.А.Глядач

    "Із запрошених зірок – Злата Огнєвіч"

    Вона така Огнєвіч,як і Злата.   Народний депутат України VIII скликання від Радикальної партії Олега Ляшка.

    Орест Лютий reply З.А.Глядач

    Ще один доказ того кого пропонували на конкурс Эвробачення, така в Україні еліта і таке НАСЄЛЄНІЄ, а Вінниця не виключення.////
    Мать скандального украинского дуэта ANNA MARIA Лариса Опанасюк, которая является заместителем председателя Совета министров Крыма, засветилась на празднике оккупантов.

    Вместе с так называемым "главой" Крыма Сергеем Аксеновым она посетила первомайский парад в Симферополе. Об этом написали в Twitter-аккаунте "RoksolanaToday&Крым25%".

    З.А.Глядач reply Орест Лютий

    Мыздобулы...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up