Нащадки фон Мекк, диригент із Аргентини та DJ-сети: як пройде фестиваль ім. Чайковського

Нащадки фон Мекк, диригент із Аргентини та DJ-сети: як пройде фестиваль ім. Чайковського
  • Міжнародний фестиваль класичної музики імені Чайковського та фон Мекк розпочнеться 12 травня.
  • Сімнадцятий фестиваль подарує вінничанам тиждень різноманітних музичних зустрічей на концертів.
  • Цього року директор філармонії Анатолій Левицький афішує 14 концертів у різних районах області та 7 концертних вечорів у Вінниці.

 

Фестиваль почнеться 12-го травня і триватиме до 17-го. За цей час на сцені Вінницької обласної філармонії з'явиться молодий камерний хор «Леонтович-капела». За словами Анатолія Левицького, молодому колективу всього два місяці, проте послухати молодих виконавців варто.

А от мешканцям районів варто чекати на колективи Національної філармонії України – квартет баяністів імені Миколи Різоля та квартет гітаристів «Київ». Крім того, у районах області будуть задіяні місцеві музиканти.

Відео дня

Так, наприклад, 12-го травня у Жмеринці пройде конкурс юних виконавців класичних творів, а в Браїлів у цей день завітають нащадки баронеси фон Мекк. У вітальні музея імені Чайковського відбудеться вернісаж-концерт «Надія та пікові дами». Крім того відвідувачі матимуть змогу побачити колекцію фотопортретів голландської фотохудожниці Наді Віллемс. Другий відділ у програмі візьме участь квартет баяністів Миколи Різоля.

А для вінничан відкриватиме фестиваль польська органістка Ельжбета Кароляк. Тож пооцінювачі органу зможуть провести вечір у католицькому храмі.

Анатолій Левицький не раз наголосив, що у цьому фестивалі класичне поєднується із сучасним і назвав його детективно-музичним фестивалем. Адже музичні вечори відкриватимуть таємниці з життя Петра Чайковського  та Надії фон Мекк. Тому 13-го травня всіх охочих запрошують до зали філармонії, де Симфонічний оркестр Вінницької філармонії виконає твори Чайковського, Массне та Дебюссі.

У програмі фестивального тижня танго, капела та джаз. До речі, закриватиме фестиваль саме джазовий колектив – державний академічний оркестр «РадіоБенд Олександра Фокіна». На сцені театру ім. Садовського презентують музичний проект «DJAZZ». Це поєднання танцювального, музичного та джазового мистецтва із додаванням акустичних інструментів та DJ-сесій.

 

Взагалі цьогорічний фестиваль зачепив досить широку географію, адже із класичні твори лунатимуть у Чечельнику, Піщанці, Крижополі, Жмеринці, Немирові і ще у дев'ятьох районах області. Директор філармонії говорить, що цього року на гостей фестивалю чекають унікальні концерти, унікальні музиканти та унікальні ціни на заходи.


Деталі та квитки за посиланням

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up