Чим повечеряти, щоб схуднути: п'ять рецептів дієтичних салатів

Чим повечеряти, щоб схуднути: п'ять рецептів дієтичних салатів
  • Ми вже розповідали, як за допомогою кількох ранкових звичок можна позбутися зайвої ваги.
  • Дієтичні салати на вечерю прискорять бажаний результат.

Теплий салат з лосося і брокколі з гірчичною заправкою

Салат з риби і броколі

Інгредієнти:

  • 300 г філе лосося
  • 300 г броколі
  • Невеликий пучок салату
  • 1 синя цибулина
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 2 ч. л. зернистої гірчиці
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування:

Відео дня
  1. Філе лосося натерти сіллю і перцем за смаком, скласти в миску і додати столову ложку лимонного соку, столову ложку олії і соєвий соус, перемішати і залишити маринуватися на 15 хвилин.
  2. Потім загорнути рибу у фольгу і відправити в розігріту до 180 °С духовку на 20 хвилин.
  3. Поки запікається лосось, броколі розібрати на суцвіття і проварити в підсоленій воді протягом п'яти хвилин від моменту закипання.
  4. Змішати в чашці оливкову олію з рештою лимонного соку, гірчицею і сіллю і перцем.
  5. У салатник порвати руками листя салату, додати броколі і тонко нарізану цибулю.
  6. Готове філе лосося поламати на шматочки і додати в салат. Перемішати і полити заправкою.

Час приготування:

  • 1 година

 

Салат з білої квасолі, тунця і свіжих овочів

Салат з овочів і тунця

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 огірка
  • 4 помідори
  • 250 г консервованої квасолі
  • 200 г консервованого тунця
  • 1 маленька синя цибулина
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • Сіль, перець, італійські трави за смаком
  • Зелень

Спосіб приготування:

  1. Помийте овочі. Наріжте огірки і помідори невеликими шматочками.
  2. Злийте рідину з консервованої квасолі. Перекладіть боби в глибоку салатницю.
  3. Зверху викладіть огірки і помідори для овочевого салату з тунцем.
  4. Філе тунця розімніть виделкою і додайте в салатницю.
  5. Прикрасьте все кільцями синьої цибулі і гілочками зелені.
  6. Заправте салат олією, соком лимона, сіллю і спеціями.
  7. Подавайте салат відразу після приготування.

Вегетаріанський салат з кіноа, буряка і грейпфрута

Салат з буряком

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 125 г кіноа (можна замінити кускусом)
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 1 великий грейпфрут
  • 2-3 невеликих запечених або відварених буряків
  • Мікс салатного листя
  • Сік 1/2 лимона
  • 1/2 ч.л. фруктового або бальзамічного оцту
  • Пелюстки мигдалю, обсмажені
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Очистити грейпфрут від шкірки, кожну часточку відокремити від плівок і розрізати навпіл. Сік, що виділився при нарізці грейпфрута, зберегти.
  2. На розігріту сковороду налити 1/2 ст.л. оливкової олії, покласти кіноа, прогріти. Додати 1 ст.л. лимонного соку, посолити, залити 200 мл води, довести на сильному вогні до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин до готовності або відповідно до інструкції на упаковці. Злегка остудити.
  3. Очистити готовий буряк, нарізати великими шматками.
  4. Злегка обсмажити пелюстки мигдалю на сухій сковороді.
  5. Приготувати заправку. Змішати в окремому посуді оливкову олію, що залишилася, сік грейпфрута, оцет, лимонний сік і сіль.
  6. Перемішати в мисці кіноа, буряк, грейпфрут. Заправити соусом, спробувати на смак і за бажанням додати більше солі або лимонного соку.
  7. Викласти на порційні тарілки, додавши салатні листя і посипати пелюстками мигдалю.

Дієтичний салат з запеченої курки з овочами

Салат з курки з овочами

Час приготування:

  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 запечене куряче філе
  • 1 авокадо
  • 1/4 шт. червоної цибулини
  • 100 г помідорів чері
  • 1 свіжий огірок
  • Пучок салатної зелені

Для заправки:

  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1 ч.л. гірчиця
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе нарізати скибочками.
  2. Салатну зелень подрібнити.
  3. Помідори черрі розрізати навпіл, огірок тонко нарізати.
  4. Лук очистити і подрібнити.
  5. Авокадо почистити і нарізати кубиками.
  6. Викласти на тарілку салатну зелень, овочі, курку і авокадо.
  7. Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.

Дієтичний салат з ананасів

Салат з ананасами, яйцями і овочами

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 300 г ананаса
  • 4-5 варених яєць
  • 1 невелика червона цибулина
  • Невеликий пучок кінзи або петрушки
  • 1 салатний огірок
  • 1 чилі

Для заправки:

  • 200 мл густого йогурту
  • 1 ч.л. каррі
  • Сіль і перець за смаком
  • 1-2 ст.л оливкової олії

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі інгредієнти для заправки.
  2. Ананас і огірок нарізати кубиком.
  3. Яйця очистити і розрізати на четвертинки.
  4. Зелень і чилі подрібнити. Лук тонко нашаткувати.
  5. З'єднати всі інгредієнти для салату, заправити соусом, перемішати і подавати до столу.

 

Читайте також:

 

Останній місяць зими: яка погода чекає на українців у лютому

У цей день вітайте Геннадія. Історія, традиції та заборони 5 лютого

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up