Чим повечеряти, щоб схуднути: п'ять рецептів дієтичних салатів
![Чим повечеряти, щоб схуднути: п'ять рецептів дієтичних салатів](https://vn.20minut.ua/img/cache/news_widescreen/news/0026/04/2503941-chim-povecheryati-schob-shudnuti-pyat-retseptiv-dietichnih-salativ.jpeg?hash=2022-02-05-10-43-59)
- Ми вже розповідали, як за допомогою кількох ранкових звичок можна позбутися зайвої ваги.
- Дієтичні салати на вечерю прискорять бажаний результат.
Теплий салат з лосося і брокколі з гірчичною заправкою
Інгредієнти:
- 300 г філе лосося
- 300 г броколі
- Невеликий пучок салату
- 1 синя цибулина
- 1 ст. л. соєвого соусу
- 2 ст. л. лимонного соку
- 3 ст. л. оливкового масла
- 2 ч. л. зернистої гірчиці
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Філе лосося натерти сіллю і перцем за смаком, скласти в миску і додати столову ложку лимонного соку, столову ложку олії і соєвий соус, перемішати і залишити маринуватися на 15 хвилин.
- Потім загорнути рибу у фольгу і відправити в розігріту до 180 °С духовку на 20 хвилин.
- Поки запікається лосось, броколі розібрати на суцвіття і проварити в підсоленій воді протягом п'яти хвилин від моменту закипання.
- Змішати в чашці оливкову олію з рештою лимонного соку, гірчицею і сіллю і перцем.
- У салатник порвати руками листя салату, додати броколі і тонко нарізану цибулю.
- Готове філе лосося поламати на шматочки і додати в салат. Перемішати і полити заправкою.
Час приготування:
- 1 година
Салат з білої квасолі, тунця і свіжих овочів
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 2 огірка
- 4 помідори
- 250 г консервованої квасолі
- 200 г консервованого тунця
- 1 маленька синя цибулина
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1 ст. л. оливкового масла
- Сіль, перець, італійські трави за смаком
- Зелень
Спосіб приготування:
- Помийте овочі. Наріжте огірки і помідори невеликими шматочками.
- Злийте рідину з консервованої квасолі. Перекладіть боби в глибоку салатницю.
- Зверху викладіть огірки і помідори для овочевого салату з тунцем.
- Філе тунця розімніть виделкою і додайте в салатницю.
- Прикрасьте все кільцями синьої цибулі і гілочками зелені.
- Заправте салат олією, соком лимона, сіллю і спеціями.
- Подавайте салат відразу після приготування.
Вегетаріанський салат з кіноа, буряка і грейпфрута
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 125 г кіноа (можна замінити кускусом)
- 3 ст.л. оливкового масла
- 1 великий грейпфрут
- 2-3 невеликих запечених або відварених буряків
- Мікс салатного листя
- Сік 1/2 лимона
- 1/2 ч.л. фруктового або бальзамічного оцту
- Пелюстки мигдалю, обсмажені
- Сіль
Спосіб приготування:
- Очистити грейпфрут від шкірки, кожну часточку відокремити від плівок і розрізати навпіл. Сік, що виділився при нарізці грейпфрута, зберегти.
- На розігріту сковороду налити 1/2 ст.л. оливкової олії, покласти кіноа, прогріти. Додати 1 ст.л. лимонного соку, посолити, залити 200 мл води, довести на сильному вогні до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин до готовності або відповідно до інструкції на упаковці. Злегка остудити.
- Очистити готовий буряк, нарізати великими шматками.
- Злегка обсмажити пелюстки мигдалю на сухій сковороді.
- Приготувати заправку. Змішати в окремому посуді оливкову олію, що залишилася, сік грейпфрута, оцет, лимонний сік і сіль.
- Перемішати в мисці кіноа, буряк, грейпфрут. Заправити соусом, спробувати на смак і за бажанням додати більше солі або лимонного соку.
- Викласти на порційні тарілки, додавши салатні листя і посипати пелюстками мигдалю.
Дієтичний салат з запеченої курки з овочами
Час приготування:
- 15 хвилин
Інгредієнти:
- 1 запечене куряче філе
- 1 авокадо
- 1/4 шт. червоної цибулини
- 100 г помідорів чері
- 1 свіжий огірок
- Пучок салатної зелені
Для заправки:
- 2 ст.л. оливкового масла
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. гірчиця
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Куряче філе нарізати скибочками.
- Салатну зелень подрібнити.
- Помідори черрі розрізати навпіл, огірок тонко нарізати.
- Лук очистити і подрібнити.
- Авокадо почистити і нарізати кубиками.
- Викласти на тарілку салатну зелень, овочі, курку і авокадо.
- Змішати всі інгредієнти для заправки і полити салат.
Дієтичний салат з ананасів
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 300 г ананаса
- 4-5 варених яєць
- 1 невелика червона цибулина
- Невеликий пучок кінзи або петрушки
- 1 салатний огірок
- 1 чилі
Для заправки:
- 200 мл густого йогурту
- 1 ч.л. каррі
- Сіль і перець за смаком
- 1-2 ст.л оливкової олії
Спосіб приготування:
- Змішати всі інгредієнти для заправки.
- Ананас і огірок нарізати кубиком.
- Яйця очистити і розрізати на четвертинки.
- Зелень і чилі подрібнити. Лук тонко нашаткувати.
- З'єднати всі інгредієнти для салату, заправити соусом, перемішати і подавати до столу.
Читайте також:
Останній місяць зими: яка погода чекає на українців у лютому
У цей день вітайте Геннадія. Історія, традиції та заборони 5 лютого
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.