Чи обкрадають Вінницький Пансіонат інвалідів? (ПРЕССЛУЖБА ГО «НАРОДНА ХВИЛЯ»)

Чи обкрадають Вінницький Пансіонат інвалідів? (ПРЕССЛУЖБА ГО «НАРОДНА ХВИЛЯ»)

Голова Вінницької районної громадської організації “Народна хвиля” Олександр Комісарчук звернувся до правоохоронних органів Вінниччини із заявою на неправомірні дії посадових осіб “Обласного пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку”.

“31 травня 2021 року, під час вибіркового моніторингу електронної системи закупівель “Prozorro”, нашими фахівцями були виявлені підозрілі факти перемоги одного з учасників електронних торгів, ініціатором яких були посадові особи зазначеного вище Пансіонату.  Ми звернулися з офіційною заявою до Вінницького районного управління поліції з офіційною заявою.

Слідчим СВ Вінницького РУП заява була розглянута, зареєстрована та внесена до реєстру досудових розслідувань за фактом привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч.2 ст. 191 Кримінального кодексу України). 

У Законі про закупівлі вказано, що його метою є забезпечення ефективного та прозорого здійснення закупівель, запобігання проявам корупції. Але, нажаль, посадовці продовжують зловживати публічними закупівлями, тільки тепер вже у “прозоро”, - говорить Голова ГО “Народна хвиля”.

Довідково: Санкція другої частини 191 статті КК України передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Варто зауважити, що винному за скоєний подібний злочин не передбачено умовного засудження, а тільки відбування покарання в місцях позбавлення волі.

Ведеться слідство.
Голова Вінницької районної громадської організації “Народна хвиля” Олександр Комісарчук

keyboard_arrow_up