Чи літатимуть з Вінниці до Стабмулу та Тель-Авіву ще остаточно не вирішено

Чи літатимуть з Вінниці до Стабмулу та Тель-Авіву ще остаточно не вирішено
Інформацію про запуск лоукостером Atlasjet авіарейсів Вінниця-Тель-Авів-Вінниця та Вінниця-Стамбул-Вінниця, керівництво вінницького летовища називає поки що передчасною.

- Так, дійсно такі плани є, ми проводили переговори з представниками компанії, вони готові літати, але затримка іде на рівні державіаслужби. Станом на цю хвилину, вона ще не розіслала інформацію по іноземних країнах, словом є певна процедура, яка поки що не виконана. Скільки часу це може зайняти – питання не до мене, скажу тільки, що ця процедура не виконується з серпня минулого року, є певна судова тяганина, наче б то питання уже вирішене, але крапка ще не поставлена. Тому саме на даний момент оголошена раніше інформація – передчасна, - зазначив директор КП «Аеропорт Вінниця» Ярослав Мазурець.

За його словами, зараз проводяться переговори і з іншими перевізниками, але свої корективи вносить ситуація на сході країни та девальвація гривні.

Щодо компанії Atlasjet, то за попередньою інформацією, під час переговорів мова йшла про здійснення рейсів до Стамбулу та Тель-Авіву двічі на тиждень.

Відео дня

Ціна, про яку може йти мова, поки що невідома. В той же час, інші перевізники продають переліт, наприклад, з Києва в Стамбул і назад від 5 тисяч гривень.

Рейси за повідомленням мінінфраструктури мають стартувати з літа.

Всього Atlasjet планує здійснювати в Україні 29 рейсів, як регулярних, так і чартерних, і в тому числі здійснювати програми на популярні курорти. Базовим аеропортом має стати львівський.

- Новий гравець на ринку з базою у Львові сприятиме не тільки збільшенню пасажиропотоку в місцевому аеропорту, але і дасть можливість розвитку західного регіону як туристичного центру. Більш того, це додаткові інвестиції та нові робочі місця, що, безумовно, сприятиме розвитку цивільної авіації та економіки країни в цілому. А для українців початок польотів Atlasjet буде означати більш широкий вибір варіантів авіасполучення між містами-мільйонниками країни і при плануванні закордонних авіаподорожей, - заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

Після отримання відповідних слотів на маршрути перевізнику знадобиться до 30 днів, щоб почати польоти. Тому, у випадку позитивного рішення, компанія може відкрити бронювання квитків уже в травні.

Atlasjet Україна планує почати польоти на 4 літаках Аеробус А320, поступово збільшуючи флот до 15 нових лайнерів.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Нарешті, журналісти 20 хвилин згадали що в нас є аеропорт. Доречі, який всім забезпечений для здійсення регулярних рейсів. Було б непогано, щоб і наша місцева влада "задала" про нього. Ось, наприклад схожий до нашого, також регіональний аеропорт Херсон, там тричі на тиждень здійснються рейси до Стамбула. Хоч там, є нюанси в плані забезпеченння рейсів.

    Дарья reply Анонім

    В нас є аеропорт, але толку з нього ніякого, так тільки для галочки що він є. Мали, мали пускати рейси, потім щось затихли. Мені здається, що так і все залишиться, хто там буде заморачуватись тими рейсами.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up