Четверо вінничанок отримали звання «Мати-героїня»

Четверо вінничанок отримали звання «Мати-героїня»
  • Матері-героїні отримали нагрудний знак та посвідчення до почесного звання України. А також одноразову грошову допомогу у розмірі 22 тисячі 700 гривень.

— З 2011 року виконкомом Вінницької міської ради підготовлено 129 клопотань до Вінницької обласної державної адміністрації з проханням внести подання Президенту України щодо присвоєння звання «Мати-героїня». 120 жінкам таке почесне звання присвоєно, — зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова. 

Звання «Мати-героїня» отримали:

  • Тетяна Алєксєєва — мати восьми дітей,

Відео дня
  • Ніярі Ізєдін — мати п'яти дітей,

  • Тетяна Карпенко — мати п'яти дітей,

  • Діана Півторак — мати восьми дітей.

Довідка

Відповідно до Указу Президента України від 29 червня 2001 року № 476 «Про почесні звання України», зі змінами, почесним званням України «Мати-героїня» нагороджують жінок, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

 

Читайте також:

Паралімпіада у Токіо. Мар'яна Шевчук виборола друге «золото» для України

Одна смерть та 58 нових випадків. Дані про COVID по Вінницькій області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Юрий Бондарук

    ) про презервативи чули? Не розумію...
  • Таміла Маєвська

    Цікаво, а чому про батька ні слова? Чи вона без батька виховує дітей? Якщо родина виховує багато дітей, це спільна справа, а не тільки матері

    Alla Bilous reply Таміла Маєвська

    Елена Николюк ну ти Ленок мене розмішила. Хоть посміюсь після городу)))

    Таміла Маєвська reply Таміла Маєвська

    Елена Николюк супер👏👏👏

    Елена Николюк reply Таміла Маєвська

    Таміла Маєвська мати - героїня і батько - героїн.🙈 Так цікавіше, правда?😜

    Alla Shevchuk reply Таміла Маєвська

    Таміла Маєвська ,і вам,і не нервуйте без причин😉,всього найкращого

    Таміла Маєвська reply Таміла Маєвська

    Alla Shevchuk так, я сперечалась, але бачу, що не варто. Дякую за цікавий діалог

    Alla Shevchuk reply Таміла Маєвська

    Таміла Маєвська ,Боже,ви чому так нервуєтеся?Ви й сперечаєтеся,не здається вам?

    Таміла Маєвська reply Таміла Маєвська

    Alla Shevchuk шановна, я і не напрягалась. Для вас може годування і виношування подвиг і муки, то ваша справа. Для мене це щастя, яке я розділяю з коханою людиною. Немає про що сперечатись, бо кожен вибирає для себе сам, як йому жити. Бажаю щастя

    Alla Shevchuk reply Таміла Маєвська

    Таміла Маєвська ,є жінки самі родять,без браку і виховують,тому розслабтеся,ок

    Alla Shevchuk reply Таміла Маєвська

    Таміла Маєвська ,в мене 2 дітей,релаксуйте.Але матір більше дає для дітей,чи ви хочете,щоб чоловіків нагороджували за те,що запліднюють?У вас проблеми з цим,що вони для вас апогеї?🤣

    Таміла Маєвська reply Таміла Маєвська

    Alla Shevchuk То не треба так мучитись, одного народили, Тай годі. Ваше відношення до чоловіка, як запліднювача і гаманця викликає у мене співчуття. Багато дітей народжують в щасливих шлюбах. І там де люблячий тато. Але ваш погляд теж має право на життя.

    Alla Shevchuk reply Таміла Маєвська

    Таміла Маєвська ,мама носить 9 місяців,родить в муках,вигодовує....і т.д.Ще не ясно ,чи всі ці родини з папами

    Таміла Маєвська reply Таміла Маєвська

    Alla Shevchuk Це не крайнощі, я вважаю, що якщо виховують разом, то відзначати треба батьків- героїв, а мама героїня, це мати одиначка.

    Alla Shevchuk reply Таміла Маєвська

    Таміла Маєвська то гроші ж в родину йдуть,не впадайте вже в крайності
  • Антон Ганчук

    О....ось це розумію матері-героїні: дітки чистенькі, одіті гарно, видно, що не для фото. Ось насправді заслуговують на таке звання! Ато зачасту думають, що якщо дітей багато, то це вже матір-героїня, і ніхто не дивиться, що діти недоглянуті і одіти немає їм що.... Честь і хвала саме ТАКИМ маткрям, які народжують для себе, щоб любити, виховати, доглядати, а не для того, щоб трутньом ніде не робити і лиш за ДИТЯЧІ гроші собі цяцьки купляти, а дитина ходить голе-босе! Здоров'я Вам!😊

    Наташа Паскар reply Антон Ганчук

    Антон Ганчук щиро дякую

    Антон Ганчук reply Антон Ганчук

    Наташа Паскар хай будуть вам здорові

    Наташа Паскар reply Антон Ганчук

    Антон Ганчук та я нічого не роздуваю.Так, звичайно є таких дуууууже багато, які в "тємі".В нас з чоловіком окремий випадок, в нас трійнятка. Вам теж всього найкращого.

    Антон Ганчук reply Антон Ганчук

    Наташа Паскар Ну, я ж не за вас говорив і аж ніяк не за всіх, а за окремі "екземпляри". І да, якщо що, мій синочок для мене теж найкращий і прекрасний, але чомусь держава ніяким боком не думає про нього, ніяких пільг, ніяких подачок. І я , щоб забезпечити його, ходжу на роботу. Можливо, якби у мене більше часу було, в мене б теж було і 5 синочків. І це не образа вам, багатодітним і все таке, не починайте роздувати, просто не розумію, чому моя дитина гірша за ту, у якої 4+ братика чи сестрички? А є такі, які прокушали "тєму" і ніодного запису в трудовій, і давай "завод" запускати. І вони ж не зразу стали багатодітні. От чому зараз принижують робочих людей, а таким "трутням" ордена, пільги, їх діткам подачки, путьовки, скидки? Моя дитина що, получається, якась не така? От про це, шановна, тут було сказано. А вас я не знаю, і ваших "заслуг" на претиндентство теж не знаю. Маєте? Ну...дай Бог вам і їм здоров'я, щиро. Всього найкращого.

    Наташа Паскар reply Антон Ганчук

    Антон Ганчук я теж майбутня претиндентка. Маю 5 чудових синочків, на 860 грн навіть дитину не забеспечиш,не те щоб собі купляти якісь цяцьки.

keyboard_arrow_up