Через реконструкцію площі Гагаріна трамваї будуть їздити по-новому

Через реконструкцію площі Гагаріна трамваї будуть їздити по-новому

Наприкінці травня почнеться реконструкція площі Гагаріна, на яку планують витратити близько 33 мільйонів гривень з бюджету міста. Зараз проводять підготовчі роботи. Зокрема, буде змінена схема руху громадського транспорту.

Підготовчі роботи для влаштування тимчасових колій трамвая вже почалися. Але чомусь на схемі організації руху показано лише проїзд маршруту №4 “Залізничний вокзал-Барське шосе”.

Для трамваю влаштують одну тимчасову колію із “реверсивним рухом”. Мабуть будуть невеликі затори, коли один трамвай чекатиме, щоб пропустити іншій по "зустрічній смузі". А що стане з іншими маршрутами - на Вишеньку, Електромережу, залізничний вокзал? Це питання ми задали начальнику служби безпеки руху Вінницької транспортної компанії Миколі Франко.

Ось так виглядає схема зміни руху. Закреслені колії на Вишеньку та Електромережу, а для маршруту на Барське шосе - влаштують тимчасовий напрямок

Відео дня

- Усе це ще буде уточнюватися, - відповів Франко. - Ми ще опрацьовуємо проект і після травневих свят зможемо дати відповідь.

Засновик сайту Urban/Про місто та представник ініціативної групи “Ти-місто” Віталій Мельник припускає, що крім “четвірки” ще “зроблять 5 маршрут з кінцевої від депо і через Барське, Келецьку на Пирогова”.

- А ось 1 і 6, скоріше за все, ніяк. Все пересядуть на тролейбус. Колись Соборну на ціле літо перекривали, а тут також роботи немало. Там і колії міняти, і саме дорожнє полотно підіймати будуть, - каже Мельник.

Нагадаємо, у рамках реконструкції площі Гагаріна планують повністю замінити трамвайні колії, застелити платформу бетоном та капітально відремонтувати асфальт навколо колії. Це хочуть зробити у Вінницькій транспортній компанії до кінця 2016 року.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Ж..И по новому
  • Анонім

    ой скільки там пройтись

    Анонім reply Анонім

    При чому тут пройтись. Буде взагалі ходити тільки 3 і 4
  • Анонім

    Пустили бы 1-й и 6-й по Гоголя-Хлебной. Покатались бы на "американских" горках швейцарским трамваем.

    Анонім reply Анонім

    Ага... А скільки коштує таке, знаєте?

    Анонім reply Анонім

    Перший і 6-й трамвай розсадити в тролейбуси. Замість 6-го - 5 і 15.

    Замість 1 - 14 і, можливо, варто на період ремонту призначити тролейбус муніципальних ринок - аграрний університет
  • Анонім

    машини не пускати , і буде все нормально
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:58 На фронті відбулося понад сотню зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up