Через напис “подивіться ліворуч” на перехресті може загинути людина

Через напис “подивіться ліворуч” на перехресті може загинути людина
З початку тижня комунальні служби заходилися оновлювати дорожню розмітку - зробили написи “подивіться ліворуч” на “зебрах”. 6 квітня журналіст “20 хвилин” знайшов помилку у розмітці та попросив поліцію розібратися.

На пішоходних переходах увагу вінничан тепер привертають написи “подивіться ліворуч”. Такі іновації мають зменшити кількість ДТП з пішоходами. Оновлена розмітка уже з’явилася у центрі міста: на Соборній та Пирогова. Але навпроти облради, біля “Ощадбанку” комунальники не врахували, що з’їжджаючи з центральної вулиці на Архітектора Артинова, водій має рухатися тільки в одному напрямку. І зробили напис на дорозі, який закликає пішохода дивитися услід руху авто, а не навпаки. Тобто людина, переходячи дорогу у тому місці, може не помітити машину, що буде їхати просто на неї.

Журналіст “20хвилин” разом з очільником ГО “Ревізія влади” Віталієм Павловським, який моніторить роботу “копів” вирішили запитати у патрульних, чи є це порушенням та подивитися, як вони будуть працювати у нестандартній ситуації.

Відео дня

Підійшли до найближчого екіпажу поліції та попросили піти поглянути на “інцидент”. Вони у цей момент якраз оформлювали протокол біля міської ради.

- Ми зараз знаходимося на патрулюванні, - каже поліцейський Анатолій Пудзирей. - Зайняті, складаємо адмінпротокол. Подзвоніть на 102 та викличте туди інший екіпаж. Вам це важко зробити?

- Ми просто не хочемо відривати якийсь екіпаж від роботи, - говорить Павловський.

Після вмовлянь зійшлися на тому, що журналіст може зачекати, поки патрульні закінчать оформлювати порушення та разом підуть дивитися розмітку на перехресті.

Поліцейський Анатолій Пудзирей сказав, що такі написи - просто рекомендації для пішоходів, тому він не може зафіксувати це як порушення.

- Я, як працівник поліції, можу коментувати ситуацію так, наче напису такого тут взагалі нема, - каже він. - За правилами має бути “зебра” - вона тут є. А пішохід і так зобов’язаний дивитися в усі боки, щоб ніхто на нього не наїхав. Але і справді, тут цей напис виглядає не логічно.

Анатолій сказав, що доповість своєму керівництву про цей напис.

- Може бути ситуація, коли водій забув поставити авто на “ручник”, - говорить патрульний. - І машина покотиться назад. Взагалі, я б зробив два написи: “Подивися праворуч” і “Подивися ліворуч”. Так було б краще. На дорогах є багато дурної і неправдивої інформації.

Після цього поліцейські підійшли до комунальників, що наносили таку ж розмітку поблизу, щоб повідомити про цей інцидент. Ті відповіли, що про помилку вони знають та виправлять її найближчим часом.

Поліцейський Юрій Хомин розповів про інший незвичний виклик.

- Сьогодні у нас був випадок, коли учень сьомого класу викликав патруль через те, що вчителька забрала у нього мобільний телефон під час уроку, - каже він. - Коли ми приїхали, учень сказав, що більше не буде гратися на уроці та визнав свою провину. На тому й розійшлися.

До речі

Пізніше напис таки замінили

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Левадный Олегъ

    Ящетаю, что для большей безопасности на дорогах, перед каждой зеброй в сторону водилы нужно писать:

    "Водитель, помни!

    Согласно пункта 18.1, ты, приближаясь к нерегулируемому пешеходному переходу, на котором находятся пешеходы, должен уменьшить скорость, а при необходимости остановиться, чтобы уступить дорогу пешеходам, для которых может быть создано препятствие или опасность!

    Сделал ли ты это?!"

    И тогда точно все будет хорошо.
  • Vladimir Molotov

    это фэйл))))))))))))))))))))
  • Anonymous

    Этому Павловскому нечем заняться? Много свободного времени у туниядца?
  • Игорь

    Заставь дурака богу молиться , дурак лоб разобьёт...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up