Чаювали під сакурами та їли безкоштовні суші. Вінничан познайомили із японською культурою

Чаювали під сакурами та їли безкоштовні суші. Вінничан познайомили із японською культурою

У центрі міста на Майдані Незалежності відбувся фестиваль «Чаювання під сакурами». Приурочили його цвітінню японського дерева у Вінниці. Цього разу провели захід українські майстри. Проте наступного обіцяють привезти японських.

Упродовж фестивалю охочі могли відвідати майстер-класи із орігамі, японської каліграфії, живопису. Долучилися до акції один із місцевих суші-барів та Центральна міська бібліотека для юнацтва.

– В Японії цвітіння сакури – це дуже велике свято, цілий фестиваль. В них навіть державний вихідний, якщо я не помиляюсь. Ми вирішили показати вінничанам, що в нас теж цвітуть сакури, і ми сподіваємось, що вже за років 5 в нас будуть повноцінні дерева і до нас будуть приїжджати з усіх усюд. Ми готувалися для всіх – від 5 до 105 років, тому що у нас є заходи як і для маленьких діток, такі і для дорослих, – розповіла Вероніка Бабич, одна з організаторів заходу та представниця громадської організації «Вінницька Європейська стратегія».

Відео дня

Розпочався захід із чаювання. Напій був не з Японії, але куштували його у японських традиціях.

–  Зазвичай японська традиційна церемонія проводиться 2 години. Вони куштують солодощі перед чаєм. Потім п’ють густий концентрований чай, пізніше рідкий. Сьогодні у нас другий варіант, більш звичний для європейців, розповіла майстер чайної церемонії Брима.

Родзинкою фестивалю «Чаювання під сакурами» організатори називають церемонію чаювання, проте значно більший ажіотаж у вінничан викликав майстер-клас із приготування суші. Після кулінарного процесу містяни мали можливість скуштувати японську страву безкоштовно.

 


 

Іван Горобець, власник суші-бару, розповів, що особливих секретів у приготуванні суші немає, проте вдома їх зробити доволі складно.

–  Мінус у приготуванні вдома – це рис. Треба вміти його правильно зварити, тоді все буде добре. Сьогодні ми готуємо ті роли, які найбільше полюбляють вінничани. Це «Каліфорнія в кунжуті зі свіжим лососем», суші з лососем, вугрем та інші, –  додав Іван Горобець.

 

–  Рис на дотик м’який, приємний. Японська кухня взагалі специфічна, але суші я люблю, –  розповіла учасниця майстер-класу Катерина Григоренко.

Організатори сподіваються, що до наступного року цей захід переросте у повноцінний фестиваль. Можливо, навіть запросять майстрів із Японії.

 

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up