Через аварію частина Вінниці залишилася без світла та води. Коли відновлять?

Через аварію частина Вінниці залишилася без світла та води. Коли відновлять?
  • У різних частинах міста зникла електроенергія. Водоканал сповіщає про зупинку насосних станцій.

Повідомляють, що у багатьох районах міста масово зникла електроенергія. Без світла лишились Вишенька, Старе місто та Центр.

У Цілодобовій варті журналісту «20 хвилин» повідомили, що сталася аварія на лінії 110 кВ.

— Очікуйте протягом трьох годин відновлять, — зазначили у повідомленні.

Відео дня

Опитування

У вас є світло?

Вінницяоблводоканал також інформує:

«Через короткочасне зникнення напруги на об‘єктах водопостачання та водовідведення мали зупинку водопровідних насосних станцій Вишенька та Старе місто. Мешканці даних мікрорайонів можуть відчути пониження тиску води в мережі. Наші фахівці вже працюють над відновленням живлення станцій та водопостачання. Окрім того, знеструмленими залишаються декілька менших водопровідних та каналізаційних станцій. Працюємо над усуненням проблеми». 

Відзначимо, що про відключення електроенергії також повідомляють жителі нашої області.

До речі, ДТЕК повідомив, що 30 травня з 13.28 по всій країні відбуваються відключення світла через спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі. Його спричинило зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України.

— Причини зниження частоти з’ясовують фахівці «Укренерго». Станом на 14.32 «Укренерго» надав дозвіл на відновлення електропостачання, — додають у повідомленні.

Укренерго о 15 годині повідомило

«Близько 13.00 в енергосистемі аварійно відключилися декілька магістральних високовольтних ліній. Внаслідок цього дією протиаварійної автоматики були частково знеструмлені споживачі в низці областей. 

Наразі триває заживлення споживачів. Постачання електроенергії всім споживачам буде відновлено у найближчі години. Розпочато розслідування причин інциденту. 

Окремо наголошуємо, що відключення відбулися через технічні причини та не пов’язані з дефіцитом потужності в енергосистемі».

Довідка

Онлайн-довідник ТОП 20 постійно оновлює для вас інформацію про компанії, які працюють навіть тоді, коли відбуваються планові або аварійні відключення світла. У довіднику такі компанії з позначкою «Має резервне живлення».

Інструкція для користувачів доступна за посиланням.

 

Читайте також:

Водоканал попередив про відключення. Кому варто зробити запас води

Де у Вінниці відключили світло та воду. Перелік адрес

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up