Брат врятував брата з-під криги. Сани злетіли на лід і потрапили в ополонку

Брат врятував брата з-під криги. Сани злетіли на лід і потрапили в ополонку
Ще малий, а вже такий сміливий - Артем Шевчук отримує подарурнок від голови Гайсинської райдержадміністрації Владислава Уткіна
  • Максим Щевчук, якому тільки чотири роки, разом з іншими дітками катався на санях неподалік річки Соб, притоки Південного Бугу
  • Дитину дивом вдалося дістати з ополонки
  • До лікарні постраждалого доставили у комі
  • Як і хто рятував хлопчика з багатодітної родини, в якій семеро дітей

Трагедією могло закінчитися катання на санях для 4-річного Максима Шевчука з села Рахни Гайсинського району. З’їжджаючи в черговий раз з гірки, він не зміг справитися з санчатами. Від удару об земляний виступ їх розвернуло і понесло до річки. Біля берега річка скута кригою.  Однак в окремих місцях утворилися проталини. Сани проїхали по льоду і влетіли прямісінько в ополонку.

-Я бачив, як все це відбувається, - каже старший брат Максима 8-класник Артем Шевчук. – Тому одразу побіг слідом. Добравшись до ополонки , побачив, що Максим уже під водою. Він не чув, як я просив подати руку. Я вчепився за сани, і разом з ними витягнув брата на лід.

Відео дня

Сільський голова Рахнів Ганна Штельмах у розмові з журналістом уточнила, що Артем, коли рятував брата, сам провалився під лід.

-Артем зумів вибратися, - продовжує пані Ганна. - На руках виніс брата на берег. Став кликати на допомогу. Тим часом робив штучне дихання.

З дорослих першим прибіг місцевий житель Андрій Семенов, випускник Теплицького аграрного ліцею. Він зняв верхній одяг і закутав у нього малого. Невдовзі йому стала допомагати Вероніка Носкова. Весь час розтирала тіло дитини. Вона переселенка з Донецької області. Має власних двоє дітей. Першу медичну допомогу надала місцевий фельдшер Юлія  Швець.

-Медик зрозуміла, що для порятунку потрібні реанімаційні заходи в умовах стаціонару, - продовжує сільський голова. – Власним автомобілем фельдшер доправила хлопчика до Гайсинської районної лікарні.

Як потім розповідали лікарі, дитину вдалося врятувати завдяки оперативному наданню допомоги на березі річки і вчасному доправленню до лікарні. Втрачати не можна було жодної хвилини.

На щастя, малий Максимко, вже дома. Батьки, які працюють на пилорамі у місцевому підприємстві, звернули увагу, що він тепер по-особливому дивиться на старшого брата.

Максим, хоч ще малий, а вже розуміє, що завдяки старшому братові вода не забрала його

Голова Гайсинської райдержадміністрації Владислав Уткін та голова райради Григорій Боровий зустрілися з рятівниками хлопчика. Відзначили їх грошовими преміями і подарунками. Їх отримали Артем Шевчук, Андрій Семенов, Вероніка Носкова та Юлія Шевчук. До речі, фельдшера також преміювала адміністрація районної лікарні. Сім’ї Носкової ще й допомогли придбати ліки. У пані Вероніки хворіє мати, яку вона також перевезла з Донбасу після тимчасової окупації.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up