«Бомбу» росіянам готують батьки вінничанки «Міні-міс світу» - за вкрадене фото

«Бомбу» росіянам готують батьки вінничанки «Міні-міс світу» - за вкрадене фото
Батьки Даринки Журбенко - Ольга й Олег кажуть, що разом з рідними і друзями готують достойну відповідь росіянам. Яку саме? Поки триває робота, тримають в секреті
  • Росіяни вкрали фото вродливої вінничанки – «Міні-міс світу-2015» Даринки Журбенко
  • Нині його використовують «обличчям» всеросійського дитячого конкурсу краси Fashion Kids
  • Що відповіли з Москви на запитання дівчинки? Яка реакція її батьків і не тільки їх?

У 2015 році Даринка Журбенко приміряла на свою дитячу голівоньку одразу три корони. Вона перемогла на конкурсі «Міні-міс Вінниця», потім – України і нарешті стала кращою на світовій першості, що відбувалася тоді у Туреччині. Про те, що фото, зроблене під час перемоги у Вінниці, нині активно тиражується у Росії, батьки дівчинки дізналися від Лілії Поліщук, вона організовувала «Міні-міс Вінниця-2015». У свій час пані Лілія «відкрила» таланти Даринки, працювала і працює з нею.

Що робить моє фото на вашій рекламі?

Відео дня

-Коли пані Лілія надіслала мені фотографію Даші, спочатку не могла зрозуміти, про що йдеться, - розповіла мати дівчинки пані Ольга. – Дивлюся, що це фото з конкурсу «Міні-міс Вінниця» 2015-го року. Думаю, чому це раптом Лілія Юріївна згадала про ту перемогу? Коли уважно придивилася, виявляється, це рекламна продукція росіян. Фото Даринки використали для реклами дитячого всеросійського конкурсу краси Fashion Kids. Зробили її «обличчям» конкурсу.  

 -Невже у них нема гарних фото своїх дітей? – каже батько Даринки пан Олег. - Напевне, нема, якщо крадуть чужі. Ні в нас, ні тим більше у дитини, ніхто не запитував згоди на використання знімку. Мало того, вони ще й «попрацювали» над ним. Це ж фото з вінницького конкурсу. На стрічці було слово «маленька». Вони його стерли. А у слові « міні» українську літеру «н» замінили на англійську. Тобто, знали, що це українська дівчинка. Свідомо йшли на порушення.

Даринка запитала батьків, чи може написати організаторам  конкурсу, щоб дізнатися, як таке могло статися. На рекламній продукції значилася адреса. Даша по-дитячому просто запитала росіян: «Що робить моя фотографія на рекламі вашого конкурсу?» Їй відповіли, що фото отримали з рекламного агентства Fashion Kids. Порадили звернутися до них. Навіть скинули посилання. Однак звідти на звернення дитини - ні слуху, ні духу.

-Я телефонував у Москву, - каже батько дівчинки. – Набирали номер, що вказаний на рекламі для відбору на кастинг. Там сказали, що фото вони отримали від модельної агенції Fashion Kids. Звертатися треба до них. Таку інформацію надала менеджер, яка назвала себе Юлією. Я попросив номер телефону керівника. Менеджер продиктувала. Сказала прізвище – Коваленко Юлія. Однак за вказаним номером включається автовідповідач. Залишав повідомлення. Два рази. Марно. Ніхто не передзвонив у відповідь. Хоча реакція все-таки послідувала – видалили фото з Інстаграм.

-Ми вже звикли, що мордоряни крадуть у нас багато-чого – від Малевича до Сікорського, від Довженка до Екстер, - так відгукнувся на ситуацію Геннадій Курочка. – Тепер поцупили фото моєї похресниці Даші Журбенко. Схоже, треба звикати і до дрібних крадіжок.

Навіщо шукати, коли можна вкрасти

Лілія Поліщук, засновниця конкурсів міні-міс та міні-модель Вінниця, представниця дитячої модельної агенції «Princess» та «Школи чемних дівчат»:

- Мене неймовірно обурило, коли побачила, що фото нашої відомої на весь світ красуні незаконно використовують організатори конкурсу країни-агресора. Для нашої родини це дуже боляче. Мій чоловік Юрій Тира вже чотири роки займається волонтерством, передав в АТО понад 240 автомобілів, сам безпосередньо їздить до бійців. Я також їздила, була на Авдіївській промзоні. Мені все це близьке. І тут країна-агресор безцеремонно «краде» фото нашої дівчинки і робить його «своїм» - обличчям всеросійського конкурсу. Навіщо шукати гарні обличчя серед своїх, коли можна вкрасти чуже? З жодним агентством ні Даша, бо вона ще дитина, ні її батьки, договорів не підписували. Що з цим робити? Навіть додзвонитися до організаторів не вдається.

Пишаюся тим, що у нас є такі талановиті діти, вони майбутнє нашої країни. Упевнена, що вони прославлять Україну на весь світ і наші дівчатка, наші жінки найкращі у світі.

14 нагород за красу і таланти

Нині Даринці 10 років. У конкурсах різного рівня вона перемагала 14 разів. Ще більше нагород дівчинка має за досягнення у спорті – з чотирьох років займається художньою гімнастикою. А ще вона займається вокалом. Саме Даринка виконала пісню, що стала Гімном першого конкурсу «Міні-міс Вінниця-2015».

-На всіх конкурсах журі оцінюють не тільки красу, а й таланти, - каже Даринка. – Заняття художньою гімнастикою дуже допомагає мені. За це хочу подякувати тренеру Ользі Ігорівні Оксамитній. Так само щиро дякую Лілії Юрівні Поліщук. Батьки дуже підтримують у всьому. Без допомоги усіх цих людей не було б моїх перемог.

-Про фото, яке опинилося в Росії, то красти чуже погано. Дорослі вчать дітей не робити цього, а самі крадуть, - каже дівчинка. - Тато дзвонив не раз у Москву, я писала, щоб почути, для чого вони так зробили, але мовчать.

" А русских возьмете?.."

Мама Даринки, пані Ольга згадала, як її вразив епізод з фінальної частини конкурсу «Міні міс світу-2015» в турецькій Анталії.  Під час першої ознайомчої вечірки, що відбувалася з іграми та розвагами, жінка звернула увагу, як за усім спостерігали діти з Росії. Вони стояли осторонь. Згодом до загальної  компанії підійшла одна з дівчаток і запитала: « А русских возьмете?..»

-Діти, як бачимо, все розуміють, - продовжує пані Ольга. – Звичайно, їх запросили до гурту. Організатори свята зробили його аполітичним. А в ситуації з фотографією Даші… Зрозуміло, вини дітей в цьому теж нема.

Фотографію використовують незаконно

Юрист Аліна Марцинковська:

-Тут два порушення чинного законодавства – фотографія отримана незаконним шляхом і здійснено її коригування. Брати будь-яку творчу роботу, зокрема, фотографію, не можна, бо в неї є автор, і він захищений чинним законодавством у сфері авторського права. Так само заборонено здійснювати коригування сюжету на фотографії, бо це результат творчості автора. У даному випадку є два варіанти захисту своїх прав – позасудовий та судовий. Позасудовий частково уже використаний. Після звернення батьків і самої дівчинки фото з одного з сайтів видалили. Так само можна пред’являти претензії до інших ресурсів, де залишилися фото, і вимагати компенсації. Якщо опонент погодиться, компенсує, якщо ні – залишається судовий шлях вирішення питання. Згідно із законом України «Про міжнародне приватне право», суди України можуть розглядати спори, де стороною є іноземний елемент. Але при цьому сторони мають укласти договір про визнання української юрисдикції. Очевидно, що відповідач не погодиться на таке. Тоді можна звертатися до суду Російської Федерації, за місцем знаходження відповідача.

Треба розуміти, чого саме хочуть досягти батьки. Чи для них важливо не розповсюдження фотографії дитини, чи вони добиваються компенсації. Отримання компенсації вирішується тільки в судовому порядку.

P.S. На запитання, чи будуть батьки звертатися до суду, пан Олег відповів, що вони обрали інший шлях, як відповісти росіянам. «Ми радилися з родичами, друзями, виникла цікава ідея, яку поки що не стану розголошувати, - каже співрозмовник. – Думаю, після того, як ми це зробимо, росіяни швидко приберуть фото Даринки не тільки з Інтернет-ресурсів, а й з  рекламної продукції конкурсу. Бо для них це буде «бомба».

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Иванов Иван

    да  это проблема нужно решать а вы знаете сколько похожых людей есть
  • Purgen Purgen

    Родители реально без мозгов. У большинства фотоманделей судьба одна и та же. Сначала потаскают "хозяева жизни", а потом на объездную.
  • З.А.Глядач

    На одне місце солі вони насиплять тим "агенціям".
  • Ольга Левченко

    Какие же ...апы безталанные!! Даже тут спиз...ли чье-то, сами же полный ноль!

    Пупкин Вася reply Ольга Левченко

    Все укараинские таланты на Ленинградке вдоль дороги стоят )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up