Богдан Вечірко, який в США в'їхав у натовп протестувальників, — тезко нашого земляка

Богдан Вечірко, який в США в'їхав у натовп протестувальників, — тезко нашого земляка
  • У Міннеаполісі 31 травня вантажівка в'їхала у натовп протестувальників. За кермом був 35-річний Богдан Вечірко.
  • Чимало джерел одразу почало писати — водій з Вінниччини. Але це неправда.

Протести по США розпочалися через вбивство поліцейськими темношкірого Джорджа Флойда.

У Міннеаполісі 31 травня вантажівка на великій швидкості поїхала просто на людей, які вийшли на протест та перекривали дорогу на в'їзд до міста. Постраждалих під час події немає. Однак, протестувальники побили керманича. Вони спочатку намагалися зупинити авто, чіплялися та вилазили на нього. Також у транспорт жбурляли усі підручні предмети. Згодом водія протестувальники дістали з салону вантажівки, побили та затримали до приїзду поліції. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Тоді джерело CNN повідомило, що за кермом автомобіля був українець Богдан Вечірко. Чоловік з Вінницької області та служив в українській армії. Видання посилається на профайл Вечірко в Facebook, який вже видалений. Також, що Богдан родом з Вінницької області, стверджував американський російськомовний сайт для іммігрантів Vinograd.us.

Детально про подію ми писали у матеріалі:

Фото, які публікували джерела дуже різнилися. Видно було, що хлопець з фейсбук сторінки та водій вантажівки — це різні люди. Це так і вийшло. Спільне у них лише ім'я та прізвище.

Богдан Вечірко з Вінниччини, який не має відношення до подій у США.

Є дійсно Богдан Вечірко з Вінниччини, який служить на сході України. Його мати та керівництво військової частини кажуть, що хлопець в Україні, тож не міг бути Міннеаполісі. 

Журналісти 1+1 змогли зв'язатися з матір'ю нашого Богдана.

— Зломали його сторінку та взяли звідти фото. Відчула шок, неправду та брехню. Я знаю, що моя дитина в Україні. Він захищає зараз Україну, поки інші поширюють брехню, — каже мати нашого Богдана.

У ЗСУ спростували інформацію, що водій вантажівки служив в українській армії.

Американець Богдан Вечірко

Також це спростовує і родич американського Богдана Вечірко. Каже, що його сім'я виїхала до США ще 30 років тому.

 

Читайте також:

Мільйонні махінації у поліції: оголосили підозру головному фігуранту справи службових авто

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ярослав

    Барани. Дивились відео хоч? Ні в кого він не в'їхав. Він - герой. Він працював. Їхав собі по дорозі, тут натовп незакнно по магістралі бігає. Зупинився. Його побили.
    Краще б він 100 задавив, було б краще всім від цього.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up