Битва за ставок: прокуратура намагається судитися за захоплену земельну ділянку

Битва за ставок: прокуратура намагається судитися за захоплену земельну ділянку
  • Вінницька прокуратура через суд намагається повернути земельну ділянку, яку незаконно приватизували.
  • Підставою для оформлення власності ділянки стало рішення Луко-Мелешківської сільради.
  • Але в самій раді кажуть, що ніякого рішення насправді не було.

Історія з цією земельною ділянкою біля озера тягнеться від літа 2017-го. Тоді вінницькі активісти з молотками, сокирами та болгаркою прийшли до огородженої ділянки на Старому місті, щоб знести тамтешній паркан.

«Маю право стріляти»: власник ділянки

Люди порізали колючий дріт, завалили стовпчики та демонтували залізні ворота ділянки на Маяковського.

У цей час з’явився обурений господар маєтку. Документи на ділянку показати він не схотів, натомість пригрозив присутнім фізичною розправою.

Відео дня

«Ви зараз перебуваєте на приватній території! Я знайду кращих адвокатів, і ви будете відповідати за законом! Я маю право зараз узяти в руки рушницю та почати стріляти», — кричав власник Валентин Архіпов.

На його виклик прибула поліція. Копам місцеві жителі пояснили, що з дитинства купалися на озері, а зараз прохід до нього перекрили власники котеджів.

Потім уже в прокуратурі з’ясували, що акт на землю у власника дійсно є — ділянку надала сільрада Луки-Мелешківської.

Про всі ці події можете згадати, подивившись сюжет ТСН:

Скоро прокуратура дізналася, що підставою для приватизації ділянки стало рішення сесії Луки-Мелешківської сільради, хоча територія знаходиться у Вінниці. У самій сільраді заперечують усе: кажуть, що ніякого дозволу вони не давали.

Відповідно прокурори відкрили ще кримінальне провадження про підробку документів.

Перший суд

18 жовтня 2018-го суддя Вінницького міського суду Людмила Луценко розглядала справу.

У засіданні встановили, навіть якщо сільрада і видала дозвіл на приватизацію, то це було перевищення повноважень і робити це вона не мала права.

Також встановили що водні об’єкти передаватися в приватну власність не можуть.

Але все одно справу в суді закрили: мовляв, закінчився термін позовної давності.

 

Апеляція теж не пройшла

Тепер прокурори подали апеляцію: хотіли, щоб рішення першого суду скасували. Але цього не сталося.

Прокуратуру підтримали в представник Вінницької міської ради, і представник сільради Луки-Мелешківської.

У кінці засідання суддя сказала, що спершу потрібно закінчити розслідування по підробці документів, а потім уже вирішувати інші питання.

Як проходило засідання — у відео нижче:

Акція від активістів

Лідерка вінницького «Автомайдану» Таїса Гайда з іншими представниками організації прийшла в суд, щоб побачити засідання по цій справі.

Активісти наклеїли на двері суду розруковані сторінки із Кодексу суддівської етики.

Про історію з цією ділянкою Гайда писала на своїй facebook-сторінці:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Жора

    Поп Гапон уже живёт на деньги Рабиновича...
  • Жора

    А что это Гайда держит в рцкн папку с эмблемой партии "За життя" ? Она что сейчас финансируется  (Гайда)  ,получает деньги от Рабиновича? Так хитрый клоун Рабинович это человек Пороха)))) Так что винницкий поп Гопон   а именно ( Гайда) норм рубит капусту
    А этот случай с озером это шоу для лохов показуха для "пипл хпвает"
  • Serj

    Я маю право зараз узяти в руки рушницю та почати стріляти», -Маєш то стріляй а не пи ..ди! Теж мені Рембо в заялозяних штанаш!"

    Жора reply Serj

    Это все цирк и шоу , он с Попом Гапоном в доле)
  • Валентин Порохняк

    Ставок мого дитинства, гуляв тут і ловив рибу в шкільні роки

    Жора reply Валентин Порохняк

    Сейчас на этом ставке рыбу ловит винницкий Поп Гапон .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up