“Білий ведмідь” конкурує із вбивчими іграми: дітям запропонували 50 добрих завдань

“Білий ведмідь” конкурує із вбивчими іграми: дітям запропонували 50 добрих завдань
  • Студенти з Придністров’я розповіли RIA/20minut про гру “Білий ведмідь”
  • Вони погодилися скинути журналісту тільки 5 секретних завдань із 50
  • Кажуть, запустили її у противагу смертоносному “Синьому киту”

Журналісти RIA вже писали про суїцидальну гру “Синій кит” та спроби однієї із вінницьких школярок у неї пограти. Нагадаємо, сенс цієї інтернет-гри - у тому, що підліток реєструється у одній із “груп смерті”, розміщуючи у себе на сторінці повідомлення “хочу у гру”. Далі на нього виходить один із кураторів, який дає підлітку різні небезпечні завдання. Останній, 50 рівень гри - покінчити життя самогубством і зняти це на відео.

Куратори самостійно вишукують жертв?

Під одним із репостів статті “Соцмережі забили на сполох: вінницька школярка написала, що на 26 рівні гри в суїцид” вінничанка Леся Сич написала такий коментар:

Відео дня

“Щойно стала свідком такої ситуації. У моєї учениці 2 роки тому загинув брат. Вона розмістила на своїй сторінці ВК сумний вірш, про те, що він перетворився на ангела. За 2 роки той запис набрав майже 500 лайків. Сьогодні бачу: у неї на сторінці фото, на якому зображено людину на скелі і кита в небі, що літає поміж хмар. Негайно пишу до неї, розпитую, як вона, що за картинка. Виявилось, що вона її ще навіть не бачила. Їй на стіну хтось розмістив. Шкода не додумалась зробити репост, щоб забанити того хто це зробив. З нею все гаразд, вона навчається зараз у педколеджі. Ми обоє були шоковані. Виходить, модератори китів вишуковують дітей із сумними записами на стіні ВК. Запис видалили негайно. Але за дитину понервувала”.

Поряд із такими групами смерті у соцмережах “ВКонтакті” існують і ті спільноти, які їм протидіють. Вони називають себе анти-китами та дельфінами. А нещодавно до них приєднався і “Білий ведмідь”.

Синій Кит VS Білий Ведмідь

“Синій кит” - для слабаків, а “Білий ведмідь” - для найбільш витривалих та відважних”, - пише у однойменній спільноті Сергій Йордатий, один із організаторів гри “Білий ведмідь”. Сам хлопець - студент Придністровського державного університету імені Шевченка. Каже, що “Білого ведмедя” - альтернативу “киту” -  запустив разом із другом Павлом Донікою ( і по сумісництву - сусідом по гуртожитку) нещодавно - наприкінці лютого.   На прохання журналіста RIA/20minut скинути усі 50 завдань гри Сергій відповів - це навряд чи.  

“Діти отримують нові завдання кожен день, і вони не знають, що буде далі, і їх це інтригує, а якщо вони побачать усі завдання одразу, який сенс у грі буде?))”.

Але частково відкрити завісу таємничості хлопець все ж погодився і скинув для прикладу п’ять завдань.

За пару днів існування групи “Білий ведмідь” кількість учасників у ній збільшилась майже утричі і зараз складає 996 людей (станом на 16.00 24 лютого 2017 року). Але Сергій Йордатий каже: відписувати встигають поки що усім. На днях у групи з’явився і психолог, до якого можна звернутися за допомогою.

“Сьогодні у нас був великий наплив, порядку 40-50 людей. Але ми впоралися. Нас поки що двоє. Я та мій сусід по кімнаті”.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up