Безпека на дорозі, закриття «наливайок» та діти без поля. Огляд петицій тижня

Безпека на дорозі, закриття «наливайок» та діти без поля. Огляд петицій тижня
  • У Вінниці щоденно з'являються нові петиції від містян. Звернення стосуються різних сфер життя.
  • Ми переглянули, що подавали вінничани з 6 до 12 вересня та ці петиції об'єднали у матеріалі.
  • Прогляньте петиції та проходьте опитування, яке допоможе визначити першочергові зміни для міста.

Сайт «Е-dem місцеві петиції» — платформа електронної демократії. На ній вінничани можуть подавати різноманітні звернення на які, на їх думку, має звернути увагу міська влада. Якщо петиція набирає необхідну кількість голосів — вона йде на розгляд та отримує відповідь від мерії.

Протягом тижня вінничани написали шість петицій. Розповідаємо далі, про що в них іде мова.

Дозволити поворот з Барського шосе на Келецьку з середньої смуги

Таку першу петицію опублікували на платформі. Її автором є Іван Адаменко.

Відео дня

«На Барському шосе від автовокзалу траса М21 Е583 в час пік і не тільки, накопичуються великі затори особливо в лівій полосі, які можна трохи пом’якшити за рахунок дозволу повороту з Барського шосе на Келецьку з середньої смуги, — цитуємо текст петиції. — Затори бувають такі, що навіть на Стельмаха, де розворот, із-за заторів ускладнено розвернутися. Було б дуже доречно трошки змінити напрямки руху по смугах: Ліва смуга тільки розворот і поворот наліво, середня смуга тільки прямо і наліво, права смуга тільки прямо. Таким чином не будуть утворюватись великі затори, і ті хто порушує кожного дня на тому відрізку дороги, не «підрізатимуть» і т.п., чим провокують ДТП, які там стаються час від часу».

За петицію проголосувало уже 41 людина з 350 необхідних. Підтримати звернення можна ТУТ.

Заборона продажу алкогольних напоїв в нічний час на території Вінницької міської об'єднаної територіальної громади

З'явилася також петиція, у якій просять обмежити продаж алкогольних напоїв. Автор Владислав Заскін аргументує своє звернення тим, що пияцтво — це гостра соціально проблема, яка є головною причиною усіх конфліктів.

«Пияцтво це — гостра соціально проблема. За непідтвердженими даними, щороку в Україні ставлять на облік 100 000 алкозалежних осіб. Надмірне вживання алкоголю призводить до десятків тисяч смертельних наслідків. Проїхавшись містом в нічний час біля так званих «наливайок», які працюють цілодобово, збираються особи для придбання алкоголю. Значна частина з них в стані алкогольного сп'яніння починає шукати пригоди на вулицях міста, або дома. Це сприяє погіршенню безпеки не лише у місті, але й на сімейно — побутовому рівні, — цитуємо текст петиції. — Згідно з даними МВС соціально-побутові конфлікти є одними з найпоширеніших видів. Не в останню чергу через пияцтво. Європейське місто не має сприяти такій проблемі! Тим більше, що практика заборони продажу алкоголю в нічний час успішно діє в багатьох містах України.

Владислав пропонує міськраді прийняти рішення щодо заборони реалізації алкогольних напоїв з 23.00 до 7.00 на території Вінницької міської об'єднаної громади.

Станом на 12 вересня петицію підписали 47 людей з 350-ти необхідних. Долучитися можна ТУТ.

У Вінниці просять заборонити продаж алкоголю у нічний час. ОПИТУВАННЯ

Виконувати свої обіцянки

Цікаву назву має звернення від Анатолія Дощука. Чоловік занепокоєний, що діти залишилися без футбольного поля.

«Нам обіцяли парк «Хімік» зробити до Дня міста, але там зроблено на відсотків 10. Два роки назад громада Старого міста виграла проект громадських ініціатив на площі шкільній, але за цей час зробили тренажерний майданчик на якому граються тільки діти. Ви збудували його на футбольному полі. Тепер не має не нового, не старого поля !!!! Дітям немає де грати!!!!!!!!! Прошу закінчити реконструкцію цих важливих зон», — цитуємо емоційну петицію вінничанина.

Звернення підтримали лише 10 людей. Долучитися до голосування можна ТУТ.

Зміна графіку руху автобусного маршруту № 22

Кирило Бабій подав звернення у якому каже, що громада мікрорайону «Академічний» вдячна всім причетним до введення додаткового рейсу автобусного маршруту №22. Але просить внести корективи у маршрут.

«Одночасно, звертаємо Вашу увагу на той факт, що більшість дітей нашого району навчається в комунальному закладі «Гімназія №24 Вінницької міської ради» по вул. А.Бортняка, 3.
Існуючий розклад маршруту №22 (навіть з урахуванням додаткового рейсу), не вирішує проблему багатьох батьків щодо супроводу школярів (особливо маленьких дітей), на перші уроки, які починаються у 8.30, — цитуємо текст петиції. — Враховуючи вищевикладене, просимо змінити розклад руху, щоб хоча б один із рейсів відправлявся із зупинки «мікрорайон Академічний (кінцева)» у 7.45-8.00».

Петиції отримала 20 голосів підтримки. Проголосувати за неї можна ТУТ.

Обрізка аварійного дерева по вулиці 600-річчя, 15

Вінничанка Ірина Станіслав хвилюється про безпеку містян та просить владу зрізати старі дерева.

«Просимо...зрізати дикий горіх, який знаходяться біля адмінбудинку за адресою м. Вінниця, вул. 600-річчя, буд. 15 на земельній ділянці, яка знаходиться в комунальній власності. Вказане дерево частково посохло і становить небезпеку для пішоходів та транспорту», — йдеться у зверненні.

Голосують за петицію не активно. Є лише 9 голосів з 350 необхідних. Звернення доступне за посиланням.

Встановлення відбійників на тротуарах міста

Марія Бобровицька розповідає про критичність відсутності відбійників у міста та просить це змінити. Її уже підтримало 47 містян.

«У місті критично мало відбійників уздовж доріг. Для мінімізації вірогідності аварійних ситуацій між водіями і пішоходами бажано встановити відбійники», — цитуємо текст петиції.

Долучитися та підтримати петицію можна ТУТ.

Опитування

Яка із перелічених петицій має бути першочергово виконана міською владою?

 

Читайте також:

У Гнівані 19-річний парубок обчистив приміщення школи

Що робити, аби здолати втому. Шість порад та ОПИТУВАННЯ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up