Батюшка впав на коліна і покаявся за загибель бійця АТО з Ладижина

Батюшка впав на коліна і покаявся за загибель бійця АТО з Ладижина
  • Під колесами автомобіля священника обірвалося життя бійця АТО Олександра Старусєва
  • Місцевий священик Сергій Маліновський не зупинився і втік з місця пригоди
  • Батьки загиблого пробачили попу смерть сина

У той суботній вечір Олександр Старусєв повертався до батьків, з якими проживав. Йшов по вулиці Слобода, це в старій частині Ладижина. Вулиця освітлюється. Як і чому він опинився під колесами автомобіля? Чому залишився лежати на дорозі? На ці та багато інших запитань відповідь має дати слідство.

Демобілізований боєць АТО, депутат Ладижинської міськради Роман Бесараб розповів журналісту, що тіло в калюжі крові побачив очевидець. Він і повідомив у поліцію. Два дні поліція шукала, який транспорт скоїв наїзд на пішохода.

- Священика навіть не затримали, він продовжує ходити на службу, схоже, його мають намір відбілити, - каже Роман Бесараб. – Батьки Олександра говорили, що добиватимуться покарання для злочинця. Хто б ним не був. Бо як можна було залишити людину і втекти з місця наїзду? Ми готові допомагати батькам добиватися справедливого покарання. Такою була попередня домовленість з ними. Але коли ми прийшли  на розмову, вони сказали нам, що передумали. І пояснили чому. Батько й мати вибачили церковнику. У загиблого залишися донька й син.

Відео дня

Чи звільнить це батюшку від покарання? За умови, якщо його вина буде доведена?

Ми йому справді вибачили

За словами Романа Бесараба, мати загиблого розповіла, як священик приходив до них додому просити вибачення. Жінка говорила, що впав на коліна і покаявся. Цей факт Валентина Василівна, так звати маму загиблого бійця, підтвердила у розмові з журналістом 20 хвилин/RIA.

- Він прийшов до нас і покаявся, - каже згорьована мати. – Ми довго думали і простили. Сина нам все одно ніхто вже не поверне. Це страшне горе. Не хочемо, щоб так само страждали інші люди.

Пані Валентина згадала, яким добрим виростав їхній Сашко. Скільки з ним наїздилися по світу. Син народився на чужині. Було це 22 липня 1972 року. На той час батько Олександра, Микола Іванович, він колишній військовий, закінчив Ленінградську військову академію, служив у Латвії. Містечко Валмієра стало місцем народження Олександра. З четвертого по восьмий клас він навчався в Німеччині, де служив батько. Коли його перевели у Забайкалля. Хлопець переїхав у Ладижин до бабусі, батькової мами. Там же проживали батьки його матері. Всі вони опікувалися внуком. Він теж радував їх – поступив у місцевий технікум механізації, гарно навчався. Строкову службу в армії служив у танкових військах.

Перед трагедією піп скандалив з «атовцями»

- Олександр Старусєв був справжнім патріотом, таким його виховали батьки, - розповідає демобілізований Роман Бесараб. – Він добровольцем пішов в АТО, Спочатку служив у батальйоні «Донбас»,  потім перейшов в «Айдар». Знаєте, чому? Бо «Айдар» мав танки. Для Саші це був вагомий аргумент. За три місяці з механіка водія став старшим механіком, а тоді – командиром.

Як пояснив співрозмовник, Старусєв добросовісно відслужив, не просився  у відпустку, не добивався ротації. Був дуже надійним чоловіком. Мало говорив, але на його підтримку завжди можна було розраховувати. Вижив у боях, там кулі й снаряди обійшли стороною, а дома опинився під колесами.

- Є свідок, який бачив наїзд батюшки на Олександра, - наголошує Роман Бесараб. – Я нікого ні в чому не звинувачую, тільки констатую акт. А деталі загибелі нашого побратима нехай встановлює слідство. Зате я точно знаю, чим дихає цей московський піп. У нього явно не патріотична позиція.

На підтвердження сказаного, Роман навів приклад, коли демобілізовані зчепилися з батюшкою у словесній перепалці. За його словами, було це на березі річки. Там зібралися шестеро місцевих із спілки АТО. В цей час під’їхав священик Маліновський.

  - Дослівно не буду передавати його фрази, але суть їх зводилася до того, що ми, мовляв, убиваємо братів, не повинні цього робити і т.д., - каже Роман Бесараб. – Розмова була довга. Ще раз переконалися, на чий млин лиє воду місцевий піп. Треба ж так, що невдовзі після тієї розмови Саша загинув під колесами його автомобіля.

У Ладижині можна почути, що батюшка їхав за кермом п’яний. Навіть уточнюють, де в той вечір міг чаркуватися. «У той вечір святкував свій день народження директор  місцевої ТЕС, - продовжує пан Роман. – От у нього нехай поліція запитає, чи був серед гостей священик, якщо був, то можна не сумніватися, що пив».

Від служби відсторонять, коли буде доведено вину

56-річний Сергій Маліновський є настоятелем Ладижинського храму Казанської Божої матері УПЦ Московського патріархату. З Ладижина зателефонували в редакцію 20 хвилин/RIA і запитали, чому священик продовжує приходити в храм, розповідає прихожанам, що це не він скоїв наїзд на людину.  Секретар Тульчинської єпархії отець Олександр спершу повідомив, що батюшка з Ладижина на час слідства не служить у храмі. На запитання, чи його офіційно відсторонили, сказав, що це буде тоді, коли доведуть його провину. Йому нічого не відомо про продовження богослужінь.

- Знаю, що отець Маліновський мав розмову з владикою,- зазначив секретар єпархії. – Про що говорили, мені невідомо.

 Почути думку отця Маліновського з приводу трагедії у Ладижині журналісту 20 хвилин/RIA, на жаль, не вдалося. У єпархії відмовилися надати його контактний телефон.

Ушкодження на тілі  свідчать, що чоловік загинув від наїзду автомобіля

Керівник відділу комунікації обласної поліції Анна Олійник:

- Після отримання повідомлення про те, що на вулиці Слобода на проїзній частині дороги з тілесними ушкодженнями, характерними для автопригоди, виявлено мертвого чоловіка,  поліція через дві доби розшукала транспортний засіб та водія, підозрюваного у наїзді на людину. За попередніми даними слідства, за кермом машини знаходився 56-річний житель Ладижина. На його мікроавтобусі «Mercedes-Benz Vito» правоохоронці виявили сліди, які свідчать про причетність до наїзду на 44-річного загиблого. Підозрюваний не заперечує, що проїжджав у цей час по дорозі, де сталась автопригода, але людини, каже, не збивав.

Слідчим управлінням поліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено покарання до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.  На даному етапі слідства призначено  п’ять криміналістичних експертиз, які, зокрема, мають дати відповіді на запитання, в якому стані знаходився потерпілий на момент наїзду - чи був він живий, чи перебував у лежачому положенні на дорозі, чи міг водій його побачити та запобігти наїзду і т.п. Крім того, опитують свідків та очевидців трагедії. Те, що батьки пробачили підозрюваному, не може бути підставою для звільнення його від відповідальності. У випадку доведення вини, суд все одно визначить міру покарання.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Andrew Temnuy

    "На даному етапі слідства призначено п’ять криміналістичних експертиз, які, зокрема, мають дати відповіді на запитання, в якому стані знаходився потерпілий на момент наїзду"l - надеюсь все станет на места.

    А не только тыкание пальцем и брюзжание слюнями.
  • Анонім

    Дотянулся всётаки Путин....
  • Vitaliy Dobrzhanskiy

    Батюшка? Да какой он батьшка, он поп продажный!
  • Гриша

    вешать московскую суку !!!

    Иванов Иван reply Гриша

    грыша ну ты ибо дов..еб
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up