Аукціон проектів 2018: які креативні ідеї цьогоріч підтримали вінничани

Аукціон проектів 2018: які креативні ідеї цьогоріч підтримали вінничани

У Вінниці відбувся третій “Аукціон проектів”, під час якого небайдужі вінничани стали донорами для п’яти проектів. Хто і скільки грошей пожертвував на благо нашого міста та які креативні ідеї тепер зможуть втілитися у життя, дізнавалась журналіст “RIA / 20 хвилин”.

19 квітня о 17 годині у ресторані “Тамеро” відбувся третій у Вінниці “Аукціон проектів”, аналогів якому в Україні поки що немає. Це публічний захід, на якому активні, соціально свідомі та креативні вінничани презентують свої ідеї покращення міста. Кожен проект можуть підтримати усі охочі, кому не шкода щонайменше 200 гривень.

Фонд громади “Подільська громада” вже третій рік поспіль організовують активних вінничан до участі у покращенні умов життя у нашому місті. За словами голови правління фонду і однієї з організаторів заходу Лесі Найчук, підготовка до заходу проходила у кілька етапів. Ще в лютому люди почали пропонувати свої ідеї. Після чого спеціальна комісія обрала 5 найкращих проектів, які і були представлені на аукціоні.

Відео дня

Механізм проведення даного аукціону відрізняється від звичайного. Тут немає переможців чи переможених. П’ять команд презентують свої проекти перед так званими “Донорами міста”, які попередньо зареєструвалися для участі в Аукціоні. Потім починаються “торги”. Усі учасники роблять ставки на той чи ті проекти, які найбільше до вподоби. Таким чином збираються кошти для реалізації запропонованих ідей.

“Донором міста” можуть усі бажаючі. Донори є трьох видів. Амбасадор(-ка) - головний спонсор і наставник обраного проекту, на реалізацію якого дає як мінімум 3000 гривень. Корпоративний Донор - той, хто може підтримати один чи кілька проектів на суму не меншу 1000 гривень у визначених пропорціях. А також Індивідуальний Донор, який може підтримувати один, кілька або й усі проекти з мінімальною ставкою у 500 гривень.

Цього року Донорами міста вирішили стати чимало організацій та підприємців. Були серед них й амбасадори. Такими, зокрема, були центр вивчення генеалогії “Пращур”, Бізнес-клуб “MoneyFest”, ТОВ “ЕкоДрайв”, Донецький Національний університет імені Василя Стуса, промислова група “Vioil” та “Благодійний фонд Людмили Станіславенко”.

Свої проекти представили 5 команд, серед яких більшість це активна студентська молодь Вінниці.

Першими свою ідею презентували студенти Вінницького торговельно-економічного інституту та учасники ГО “Ділова Вінниця”. Проект має назву “Фінанси для старшокласників” і передбачає проведення освітніх занять та тренінгів  з фінансової грамотності для учнів 10 та 11 класів. Метою проекту є дати молоді актуальні знання щодо правильного використання власних фінансів та підвищити рівень інтелектуальної обізнаності майбутнього економічно активного населення. Амбасадором проекту був Геннадій Поліщук, виконавчий директор Бізнес-клубу “MoneyFest”. І за підсумками першого голосування зібрали суму у 5 400 гривень.

Другим був проект “Екологія свідомості” від ГО “Еволюція краси”. Організатори пропонували провести Другий Всеукраїнський фестиваль екологічної свідомості на Європейській площі. Заходи фестивалю мають сприяти збереженню навколишнього середовища та популяризації екологічної тематики, свідомого ставлення до власного життя та здоров’я. Амбасадор - центр вивчення генеалогії “Пращур”. За підсумками першого голосування отримали 12 300 гривень.

Третій проект під назвою “Енергозбереження для дошкільнят” презентували учасники ГО “Крок назустріч”. Суть проекту у створенні, друку та розповсюдженні коміксу для дітей дошкільного віку, який познайомить їх з простими та доступними способами енергозбереження. Це допоможе змалку виховати навички практичної діяльності з енергозбереження у майбутнього покоління. Хоча на початку Аукціону амбасадора у проекту не було, за підсумками першого голосування вони отримали 12 500 гривень.

Четвертими свою ідею просували студенти Донецького національного університету імені Василя Стуса з назвою “StudGraund”. Вони пропонували створення сучасного, креативного, молодіжного майданчику, на якому буде все, що буде сприяти всебічному розвитку молоді. Цей студентський дворик має розташуватися біля навчального корпусу історичного та юридичного факультетів ДонНУ ім. В. Стуса. Амбасадором виступив Донецький національний університет імені Василя Стуса. За підрахунками першого голосування отримали чималу суму - 15 600 гривень, яка збільшилась до завершення аукціону.

П’ятим проектом був “Eco To Go”, який презентували студенти Вінницького національного технічного університету. Проект передбачає встановлення у кав’ярнях Вінниці спеціальних контейнерів для збору паперових стаканчиків з-під чаю/кави, які потім будуть відправляти на подальшу переробку разом із макулатурою. Метою є підвищення еко-свідомості у вінничан. Амбасадором проекту було ТОВ “ЕкоДрайв”. І на кінець першого голосування вони зібрали 14 200 гривень, але на завершення заходу ця сума збільшилась.

Фактично, за підсумками останнього голосування, потрібний бар’єр подолали майже усі команди і отримали потрібні кошти для втілення своїх ідей в життя. Отже, третій Аукціон проектів у Вінниці громадськість підтримала та профінансувала. Тепер черга за організаторами проектів, у яких є шість місяців на реалізацію цих п'яти ідей.

Автор матеріалу ВІКТОРІЯ ГРАБЕНКО

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vladimir Sviridov

    звичайний ссвітський захід для "своїх", як кажуть іноземці - зіс із показуха!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up