Американця, який воював у АТО, суд залишив під арештом ще на 60 днів

Американця, який воював у АТО, суд залишив під арештом ще на 60 днів
  • Вінницький міський суд продовжив арешт американського екс-військового Крейга Ланга до 3 лютого 2020 року.
  • Прокурор нарікає, що досі не готові всі документи для екстрадиції. Адвокати проти перевезення американця до США, бо там йому загрожує страта.
  • Ланга, який у 2015 році приїхав воювати на боці української армії, підозрюють у подвійному вбивстві на території США.

Вінницький міський суд продовжив на два місяці арешт колишнього американського військовослужбовця Крейга Ланга, який у 2015 році приїхав в Україну для участі в збройному конфлікті на Донбасі на боці української армії. Про це повідомляє «Радіо Свобода»

Екстрадиція — тільки без страти

У залі суду Ланг просив захисту та статус біженця. Він пообіцяв, що готовий перебувати під домашнім арештом, щоб мати можливість годувати сім’ю: у нього є дружина-киянка, з якою побрався у церкві. А ще американець поскаржився на стан здоров’я, яке він втратив, воюючи на Сході України.

Відео дня

США вимагає екстрадицію Крейга Ланга. Його підозрюють у пограбуванні та вбивстві двох людей в Істеро, штат Флорида. Адвокати американця проти його екстрадиції, адже за ці правопорушення йому загрожує смертна кара. 

За словами адвоката Дмитра Моргуна, Україна повинна не видавати іноземця, без гарантій з боку США про можливість оскарження вироку про найвищу міру покарання. До прикладу наводили справи Європейського суду, посилалися на підписані Україною міжнародні угоди.

— Наразі екстрадиційна перевірка не завершена. Відповіді від усіх держустанов у повному обсягу не отримані. Державною міграційною службою, до якої з заявою звернувся Ланг, не розглянута. Тому є всі підстави продовження утримання особи під вартою, — каже прокурор з міжнародно-правових доручень Леся Тарадай.

Тож, суддя Вінницького міського суду Ігор Вишар, вирішив подовжити строк утримання під вартою ще на 60 днів — до 3 лютого 2020 року включно.

Що відомо про американця

У травні 2019 року Ланг знаходився на території України та в інтерв'ю розповідав, що він воює в складі «Грузинського легіону», бо спочатку хотів стати частиною професійної армії.

— Я просто хотів допомогти людям ... Я бачив несправедливість в тому, що сталося. У цій агресії проти людей, які просто хотіли бути вільними, — розповів він виданню Gazeta.ua про причини, за якими він приїхав до Києва.

У свій вільний час, як розказав Ланг, він викладає англійську як «носій мови», іноді зависає на базі з іншими американцями або йде до друзів з «Правого сектору» і проводить з ними пару тижнів на лінії фронту.

У серпні цього року Крейга Ланга затримали під час перетину українського кордону. Чоловік хотів потрапити до Молдови, щоб «перезапустити візу». Але під час перевірки прикордонники помітили, що він є у базі Інтерполу, як особа, що розшукується за вчинення насильницьких злочинів з використанням вогнепальної зброї та співучасті у вбивстві двох осіб на території США. Могилів-Подільський міськрайонний суд ухвалив його утримання у Вінницькій установі виконання покарань №1, строком до 29 вересня.

За інформацією від американських ЗМІ у квітні 2018 року 29-річний Крейг Ланг та його товарищ 22-річний Алекс Цвіфельхофер підозрюються у пограбуванні та вбивстві подружньої пари в Істеро, штат Флорида.

За тиждень до скоєння злочину Серафін Лоренцо контактував з екс-військовими, аби придбати декілька одиниць зброї за 3000 доларів.

«Згідно з документами суду, Серафіна Лоренцо було розстріляно сім разів, а його дружину Діану Лоренцо — одинадцять разів, — йдеться у повідомленні телеканалу NBC-2. — Повідомлення у Facebook між Лангом і Цвіфелхофером довели, що вони подорожували до Флориди та обговорювали свої плани перейти до магазину військових надлишків у Маямі, придбати бронежилети, скоїти пограбування, вкрасти човни, а потім втекти до Південної Америки чи України».

Читайте більше:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Егор

    Ай, красавец  ... герой ...
  • пуля

    высылайте его сюда здесь с ним разберутся скоро пособирали там всех терористов и проводят с ними ато нужно же такое придумать
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up