Американці з Oracle приїдуть на відкриття технопарку «Кристал» у Вінниці

Американці з Oracle приїдуть на відкриття технопарку «Кристал» у Вінниці
  • Американців зацікавив проект міської влади по облаштуванню муніципального інноваційно-технологічного парку «Кристал», де Oracle могла б навчати випускників вишів, поширювати власні технології.
  • Топ-менеджер корпорації Джоел Калман пообіцяв приїхати на відкриття технопарку.
  • На переобладнання колишніх приміщень діючого заводу «Кристал» заклали 43 мільйона гривень з бюджету міста

Американська корпорація Oraсle — найбільший у світі розробник програмного забезпечення для організацій — зацікавилась Вінницею. Делегація з США та представники українського представництва корпорації поспілкувалися з міськими чиновниками. Їм представили проект технопарку «Кристал», про що в своєму фейсбуку розказав міський голова Сергій Моргунов.

«Сьогодні познайомились з топ-менеджером Oracle America Джоелем Калманом та його колегами з українського представництва корпорації. ІТ-сфера динамічно розвивається у всьому світі, і Вінниця має значний потенціал.

Відео дня

У процесі створення першого в Україні муніципального інноваційно-технологічного парку, де молодь зможе реалізувати свої стартапи. Компанія Oracle зацікавилась проектом, зокрема, як майданчиком для навчання випускників вишів та поширення досвіду і власних технологій.

Джоел Калман навіть має бажання приїхати до Вінниці на відкриття технопарку. Сподіваюсь, що знайомство Oracle Corporation з Вінницею стане першою сходинкою нашого майбутнього співробітництва», — пише Моргунов.

Раніше чиновник повідомляв, що муніципальний технопарк буде створено в колишньому приміщенні заводу «Кристал». У будівлях загальною площею 6000 квадратних метрів буде створено фактично до 1000 робочих місць. У цьому місці будуть займатися запуском стартапів, навчатимуть підприємництву, IT-школа та багато іншого.

На реконструкцію двох будівель на 600-річчя, 21 (з літерами «А» і «Б») під технопарк «Кристал» заклали 43 мільйона гривень в бюджеті Вінницької міської ОТГ на 2019 рік.

Читайте також:

Фото: fb.com/SAMorgunov

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Валентин Торсин

    Менеджер по продажам мне очень помог купить проектор в Одессе https://www.proektor.org/products/proektory-kupit-odessa/, направив меня к нужной модели проектора, что было очень выгодно по сравнению с той, на которую я смотрел.

  • Мопс и Анрюха

    Классная новость! Это конечно круто когда появляются такие объекты связанные с ИТ-сектором, теперь будет, где учиться, развиваться и трудится молодежи. Да и вообще много в этой области интересного происходит. Мне вот кстати посоветовали глянуть инфу, где представлена система приёма платежей без сайта https://www.paysto.com/ru/vystavlenie-schetov/  Думала, что такое нереально, а оказывается возможно)

  • Виктор Чепурной

    Круто ! Даже не знала что в Виннице происходят такие позитивные изменения)
  • Вінничанин

    непогано
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up