«Білборди без вихідних даних»: активісти кажуть про порушення передвиборчої агітації на Вінниччині

«Білборди без вихідних даних»: активісти кажуть про порушення передвиборчої агітації на Вінниччині
  • Громадська мережа «Опора», яка досліджує дотримання законності у виборчій сфері, повідомляє, що в містах Вінницької області є неналежно оформлена реклама кандидатів у Президенти України.

20 січня 2019 спостерігачі «ОПОРИ» зафіксували зовнішню рекламу кандидатів без інформації про установу, що друкувала рекламу, без даних про тираж, про відповідальних за випуск. Такі речі схожі на порушення Закону України «Про вибори Президента України». А саме частини 3 статті 59 Закону, де написано, що всі ці дані мають значитися.

Так, білборди Андрія Садового з «Об’єднання «Самопоміч» без вихідних даних побачили в Тростянці, на перехресті вулиць Соборна та Шкільна.

Відео дня

У Ладижині білборд на користь Андрія Садового розміщено в центрі міста на вулиці Петра Кравчика.

У Гайсині на вулиці 1-го Травня розміщено сіті-лайт із написом «Андрій Садовий. НАСТУП. 2019».

«ОПОРА» передає слова голови Тростянецької районної організації «Об’єднання «Самопоміч» Наталії Гори та керівниці штабу Світлани Моргун, що білборди були розміщені ще до реєстрації Андрія Садового кандидатом на посаду Президента України та будуть замінені найближчим часом.

У Хмільнику на вулиці Першотравневій спостерігач «ОПОРИ» сфотографував білборди кандидатів Анатолія Гриценка (політична партія «Громадянська позиція») та Сергія Капліна (Соціал-демократична партія) без зазначення відомостей про наклад, друкарню, відповідального за друк та замовника.

Сергій Каплін та Андрій Садовий стали кандидатами в Президенти 8 січня 2019 року, Анатолій Гриценко — 15 січня 2019 року.

До речі, частина 2 статті 212–13 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання за розповсюдження під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять даних, передбачених законодавством. За це можна отримати штраф від 51 до 510 гривень.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 19 січня розповідав, що поліція складає адмінматеріали за порушення законодавства щодо виборчої агітації.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Artem Mukhomor

    всі тільки гарантують, і ніодин не стукнув пальцем об палець, шоб пацан сказав-пацан зробив.
  • Вася

    Справа проста.
    Як ні агитуй, все одно пройдуть ті, яких призначит Америка.
    Отож й такі тупі борди
  • Viktoria Postova

    "Дуракам закон не писан"(((
  • Марія Адамович

    Так помінялися назви партій на білбордах а кандидати не міняються  чого б це
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстримала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up