Аеропорту «Вінниця» дали 200 мільйонів — ЗМІ. Наші не в курсі

Аеропорту «Вінниця» дали 200 мільйонів — ЗМІ. Наші не в курсі
фото з архіву "20хвилин"
  • Зранку, 7 вересня, численні ЗМІ повідомили, що трьом українським аеропортам Уряд виділив 800 мільйонів гривень на реконструкцію аеродрому
  • За постановою, 200 мільйонів має отримати вінницьке летовище
  • Але документу, щоб підтверджував ці наміри Кабміну, немає.
  • Інформацію про мільйони не можуть підтвердити і у вінницькій мерії

Кабмін направив 800 мільйонів гривень на реконструкцію аеропортів Чернівців, Вінниці та Одеси. Така новина з’явилася на численних українських ресурсах: Бізнес. Цензор, Фінанси.UA, Дело.UA та інші відомих ЗМІ. Втім, жодний з цих порталів не зробив посилання на прийняту постанову.

На сайті Кабміну також не опубліковано зміни до постанови, яку прийняли ще в лютому 2016 року. Хоча це питання доповідав міністр юстиції Павло Петренко на засіданні Уряду (пункт 4,9 у порядку денному - авт.)

Деякі з ресурсів посилалися на «Інтерфакс-Україна», які опублікували новину про 800 мільйонів аеропортам ще 6 вересня. Цитуємо:

Відео дня

«Документ, текст якого має в своєму розпорядженні агентство «Інтерфакс-Україна», передбачає на проектування, реконструкцію та будівництво аеродромного комплексу Одеського аеропорту в поточному році в рамках програми 500 млн грн; на реконструкцію аеродрому Чернівецького аеропорту - 100 млн грн; Вінницького - 200 млн грн. Одеський аеропорт в наступному році згідно з програмою повинен отримати ще 1,17 млрд грн на реконструкцію», — йдеться на сайті.

Так дали гроші чи ні?

Директор вінницького летовища Ярослав Мазурець прокоментував інформацію про виділення коштів аеропорту «Вінниця».

— Так, я бачив цю новину. І це приємно, що Уряд вирішив виділити значну суму для нашого аеропорту. Як їх будемо витрачати — це вирішує міська рада та громада Вінниці, яка і є власником летовища. А ще це визначено самою програмою — гроші потрібно витратити на реконструкцію аеродрому. Тобто, на оновлення злітної смуги, обладнання тощо, — розповів директор вінницького аеропорту.

Питаємо, чи було офіційне повідомлення чи підтвердження намірів Уряду, що надіслали би вінницькому аеропорту?

— Не можу вам точно сказати, бо зараз у відпустці. Особисто я цю інформацію не перевіряв, — відповів Мазурець.

Не можуть підтвердити інформацію про 200 мільйонів гривень і в прес-службі Вінницької міської ради.

Проте, в інших містах, вже відзначають цю подію.

Міський голова Одеси Генадій Труханов вітав рішення Кабміну в своєму фейсбуку.

Те ж саме зробив мер Чернівців Олексій Каспрук.

Отже, 200 мільйонів не дали?

Редакція «20хвилин» не може так стверджувати, оскільки немає офіційного підтвердження. Проте, Держпрограма розвитку аеропортів реальна.

За чинною редакцією від 22 вересня 2016 року, вінницьке летовище має отримати аж 312 мільйонів гривень на реконструкцію аеродрому, закупівлю нового обладнання і модернізацію аеровокзалу. 

Але. Держкошти з цієї суми — 262 мільйона гривень. Тоді як 50 мільйонів гривень має передати міський бюджет Вінниці. І їх планують «видавати» частинами, починаючи з 2017 і до 2023 року.

За результатами програми розвитку, вінницьке летовище в 2023 році буде приймати та відправляти 60,8 тисяч пасажирів на рік.

Нагадаємо, що раніше журналіст «20хвилин» спілкувався з директором аеропорту «Вінниця» Ярославем Мазурцем про плани розвитку та нові рейси з Вінниці.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up