30 пожеж та три смертельних отруєння через необережне користування газом (Пресслужба АТ «Вінницягаз»)

30 пожеж та три смертельних отруєння через необережне користування газом (Пресслужба АТ «Вінницягаз»)
  • Такою є сумна статистика Вінниччини в поточномуу році

АТ «Вінницягаз» закликає усіх споживачів природного газу пам’ятати та дотримуватися правил безпеки під час використання газу в побуті.

За десять місяців поточного року через необережне поводження з газом та газовими приладами на Вінниччині сталися майже 30 пожеж, три особи загинули. З початком опалювального сезону кількість нещасних випадків різко зростає по всій Україні.

Щоб уникнути нещасних випадків та аварійних ситуацій при користуванні блакитним паливом, дотримуйтесь наступних правил безпеки:

  • Перевіряйте тягу в димових та вентиляційних каналах перед увімкненням газових приладів.
  • Під час роботи обладнання забезпечте постійний приплив свіжого повітря (відкрийте вікно чи кватирку). Це потрібно для повного згорання природного газу та недопущення накопичення в приміщенні чадного газу; 
  • При включенні газових приладів спочатку запаліть сірник, а вже потім відкривайте подачу газу;
  • Не змінюйте конструкцію димових та вентиляційних каналів, не заклеюйте вентиляційні решітки. Через них виводяться з приміщень небезпечні продукти згорання, зокрема чадний газ.
  • Своєчасно перевіряйте та прочищайте димові та вентиляційні канали. Не допускайте їх засмічення, обмерзання чи захаращення сторонніми предметами.
  • Не перекривайте газові прилади і газопроводи сторонніми предметами, забезпечте їх візуальний огляд.
  • Заборонено проводити самочинне встановлення, заміну і ремонт газового обладнання, вносити зміни в конструкцію газових приладів.
  • Не залишайте без догляду увімкнені газові прилади, крім розрахованих на безперервну роботу і обладнаних для цього відповідною автоматикою.
  • Не користуйтесь несправними газовими приладами.
  • Не можна використовувати електровитяжку у приміщеннях, де працюють димохідні газові прилади.
  • Не використовуйте газові прилади не за призначенням, зокрема плити для обігріву квартири.
  • Не можна користуватись приміщеннями, де встановлені газові прилади, для сну і відпочинку.
  • Не допускайте до користування газовими приладами осіб в нетверезому стані, дітей дошкільного віку.

Що робити, якщо ви відчули запах газу в приміщенні

  • Негайно відключіть газові прилади, перекрийте кран газопроводу та вентелі подачі газу до газового обладнання;
  • Відкрийте вікна та двері, створіть протяг для провітрювання приміщень;
  • Виведіть людей із загазованих та сусідніх приміщень, покиньте приміщення;
  • Викличте аварійну службу газу за телефоном 104 і обов’язково виконайте вказівки диспетчера.

Якщо ви відчули запах газу:

Будьте обережні – запобігайте утворенню іскор, адже це може призвести до загоряння газу та його вибуху.

  • У жодному разі не використовуйте сірники, запальнички та інші джерела відкритого вогню;
  • Не вмикайте та не вимикайте світло та будь-які електроприлади;
  • Не користуйтеся електричними дзвінками квартир та стаціонарними телефонами з дисковими набирачами номера.

АТ  «Вінницягаз» закликає усіх бути пильними та обережними при користуванні газом! Не допустіть біди. Збережіть своє майно, життя та здоров’я, не піддавайте ризику безпеку рідних та близьких!

Детально про правила користування газом та газовими приладами – за посиланням:

https://bit.ly/2G1BSvW

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступник мера Гнівані знову попався на розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up