2017+2 писанок - Як у Жмеринці встановлювали Великодній рекорд

2017+2 писанок - Як у Жмеринці встановлювали Великодній рекорд
Ініціатор акції Тамара Білан: "Це неймовірно - діти принесли саме стільки яєць, яким є нинішній рік - 2017"

•Жмеринка вперше потрапила до Національної «Книги рекордів України»

•Прославила місто школа №3

•2017+2 великодніх писанок розписали учні, вчителі і батьки у шкільному залі

•Найскладнішим виявилося… збирати гроші. Для чого?

Понад 600 учнів і вчителів Жмеринської загальноосвітньої школи №3 разом розписували Великодні писанки. До їхньої дружної компанії долучилася частина батьків. Міський голова Жмеринки Анатолій Кушнір також тримав у руках писачок і створив свою писанку. Передсвяткова акція відбувалася в актовому залі 12 квітня. У той день учні несли до школи яйці. Те само робили вчителі. Хтось мав у руках по 2-3 яєчка. У когось було ще більше. Як не старалися, а все одно дехто не доніс, бо це ж яйці, а діти є діти. Незважаючи на це, загалом назбиралося 2017 курячих яєць і по одному качачому та страусиному.

Всіх їх розписали великодніми орнаментами. А представники «Книги рекордів України» зафіксували наймасовіше написання писанок на одній локації.

Втім, не так все просто відбувалося, як здається на перший погляд. Чому?

Відео дня

Для рекорду другокласник «розбив» скарбничку

-Найскладнішим виявився сам факт реєстрації рекорду, - розповіла журналісту «20 хвилин» директор школи Тамара Білан. – Треба було заплатити 12 тисяч 105 гривень. Коли ми отримали таке повідомлення з «Книги рекордів України»,  дехто, як кажуть, опустив руки. У мене інший принцип: нема проблем – є мотивація для їх вирішення.

За словами співрозмовниці, вона «сіла» на телефон.

-Знаєте, як я починала розмову з підприємцями? – продовжує пані Тамара. – Вам телефонує городська сумашедша. – Звичайно, директор першою подала приклад, внесла 500 гривень. Син заплатив стільки ж, а його син другокласник Вітя заради такої справи «розбив» свою копилку і передав бабусі всі 40 зібраних гривень. І міський голова долучився коштами. Словом, протягом двох днів названу суму вдалося зібрати.

Після акції директор привселюдно назвала всіх, хто підтримав фінансово фіксацію рекорду.

-Бабусю, а ти пропустила одне прізвище, - казав їй після церемонії внук Вітя.

-Кого я не назвала? – запитала директор.

-Свого внука…

Неймовірно – кількість яєць виявилася такою, як нинішній рік

Без попередніх майстер-класів писанки не вдалися б такими красивими. До флешмобу готувалися старанно і завчасно. Крім тренувань, підібрали орнамент. Для всіх припасли писачки – інструмент для розпису писанок воском. З воском допоміг місцевий храм.

-Міського голову запросили не тільки тому, що йшлося про авторитет міста, - каже пані Тамара. – Його двоє внуків навчаються у нашій школі. Ще один прийде у перший клас. Наше місто ще жодного разу не згадувалося у «Книзі рекордів України». Ми зробили гарний почин. Без керівника міста це не могло обійтися.

Директор також пишається тим, що розписувала писанки разом зі своїм онуком. Щаслива, що крім другокласника Віті, невістки подарували їй протягом минулого року ще двох онуків.

Частину виготовлених писанок почепили на символічному дереві. На подвір’ї школи створили куточок відпочинку. Саме там знаходиться стовп, на якому буде лелече гніздо.

-Хвилювалися, що вночі писанки можуть розкрасти, - каже директор. – та ні, такого не сталося. Навпаки, люди приходять фотографуватися біля нашого писанкового дерева. Найбільше вразило, що кількість яєць виявилася саме такою, яким є нинішній рік – 2017. було ще два яйця, які також розписали. Але вони не курячі – одне качине, друге страусине.

Зі перемогою і зі святом Вас, небайдужі жмеринчани зі школи №3! Усіх нас - з Великоднем!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up