«1000 портретів Шевченка — на пікап, що везе до Перемоги». Подруги допомагають мінометникам

«1000 портретів Шевченка — на пікап, що везе до Перемоги». Подруги  допомагають  мінометникам
На пікап для 56-ї бригади односельці зібрали гроші, а вже на другий автомобіль навряд чи вдасться - село у них невелике
  • Приїхали до батьків копати картоплю і започаткували акцію.
  • Як придумали оригінальну назву?   

 

Юля Мудрик й Оксана Панасюк  —  однокласниці, обидві з невеликого села у Могилів-Подільському районі. В останні дні серпня приїхали до батьків допомогти копати картоплю. Дізналися, що їхній земляк на ім’я Василь просив односельців, по можливості, придбати автомобіль-пікап. Хлопець служить мінометником у першому мінометному розрахунку 115 бригади ЗСУ.

Перед цим у селі вже зібрали гроші на один автомобіль. Його передали для 56-ї окремої мотопіхотної бригади.

Людей у них не багато. На другу машину грошей навряд чи вдасться зібрати.

Відео дня

Тим більше, що купували ще й тепловізор.

Пані Юля розповіла журналісту про те, як обдумували можливість допомогти військовим з мінометного розрахунку.

—Спершу поспілкувалися з односельцем Сергієм Кізяном, він збирав гроші на першу машину, купував її і передавав у 56-у бригаду, — каже пані Юля. — Дізналися, що треба хоча б сто тисяч гривень. Далі прикинули, скільки приблизно людей необхідно залучити до акції. Якщо, скажімо, тисяча охочих нададуть по сто гривень, то зберемо потрібну суму.

Під час розмови з подругою Юля мимоволі дістала з гаманця купюру у сто гривень. Оглянула з обох боків. Затримала погляд на портреті молодого Шевченка. Про себе подумала, що таких Шевченків їм треба зібрати одну тисячу. 

Ось так експромтом виникла назва акції «1000 портретів Шевченка — на пікап, що везе до Перемоги».

Про свій задум подруги повідомили у Фейсбуці. У Юлі багато друзів. Вона випускниця нашого аграрного університету. Гарно навчалася. Долучалася до багатьох студентських заходів. Причому, не тільки в університеті. Тому її знають в інших вінницьких вишах.

Дуже сподівається найперше на підтримку колишніх однокурсників, а також університетських друзів, знайомих. Хоче вірити, що підтримають знайомі з інших вінницьких вишів, з якими познайомилася під час навчання, коли брала участь у міських та обласних заходах.

Юля розповіла, що з їхнього села нині захищають країну дев’ять хлопців. Спершу односельці зібрали 30 тисяч гривень. Аби не образити нікого із захисників, вирішили розподілити суму між ними дев’ятьма. Однак зрозуміли, що виходить мізерна допомога. Купили тепловізор.

Вирішили цікавитися у кожного, у чому є найбільша потреба. Дехто відповідав, що усім забезпечені.

Земляк з 56-ї бригади попросив пікап і отримав його. З таким само проханням звернувся мінометник Василь. Нині на це збираємо кошти.

—Наша сила у згуртованості та єднанні, — написала Юля Мудрик у Фейсбуці. — Ми горді, що є співучасниками «байрак тарів»,  «супутника», «24-х мільйонів на День Незалежності».

Поряд із цим є не настільки популярні збори, але вони не менш важливі.

Просимо небайдужих у кого є можливість підтримати нашу акції «1000 Шевченків на пікап, що везе до Перемоги». Кошти витратимо на автомобіль для 1-го  мінометного розрахунку 115 бригади ЗСУ.

Номер картки Монобанку — 5375 4112 0044 6339.

Читайте також:

«Купіть у нас квіти, гроші йдуть на ЗСУ». Як два брати допомагають армії

Що ви знаєте про жінок, які подарували ім'я вінницьким вулицям? Перевірте за допомогою нашого тесту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up