Якість питної води у школах та садочках Вінниці. Що показали дослідження

Якість питної води у школах та садочках Вінниці. Що показали дослідження
  • Двічі спеціалісти досліджували якість питної води в дошкільних навчальних закладах та школах міста Вінниці. Розповідаємо про результати.
Джерелом централізованого водопостачання у Вінниці є річка Південний Буг, а підприємством, яке забезпечує очистку води та її подачу в мережу є КП «Вінницяоблводоканал». Фахівцями Головного управління Держпромслужби забезпечено контроль за якістю води як в резервуарах чистої води підприємства, так і з внутрішніх мереж різних закладів.

— Щорічно, в літній період, у зв’язку з відновленням роботи, в закладах дошкільної освіти та школах фахівцями відбираються проби води та направляються у Вінницьку регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для лабораторного аналізу, — зазначають у Головному управлінні Держпромслужби у Вінницькій області.

  • У дитячих садочках відібрали 59 проб питної води, з яких 29 не відповідали нормативним значенням по мікробіологічним показникам (загальним коліформам та/або загальному мікробному числу). По санітарно-хімічним показникам не відповідала 1 проба (по вмісту заліза).
  • В школах взяли 51 пробу питної води, з яких 10 не відповідали санітарним вимогам по мікробіологічним показникам — загальним коліформам та/або загальному мікробному числу. В одній пробі встановлена невідповідність по санітарно-хімічним показникам – вмісту заліза.

Таким чином якість питної води не відповідала нормам. До відповідних інстанцій спеціалісти відправили листи, де вказали про необхідність забезпечення проведення інтенсивного промивання внутрішніх водопровідних мереж закладів та організацію повторних лабораторних досліджень.

Про незадовільну якість питної води було також проінформували начальника «Вінницяоблводоканал» та міського голову.

Відео дня

— Після вжиття відповідних заходів якість питної води в усіх закладах освіти м. Вінниці відповідає санітарним вимогам, про що свідчать повторні результати лабораторних досліджень, — підсумовують у Головному управлінні Держпромслужби у Вінницькій області.

 

Читайте також:

В Україні 2265 нових COVID-заражень. Яка ситуація на Вінниччині

Сьогодні вітаємо Євгена та Андрія. Історія та прикмети 20 вересня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up