Як вінницьким дітям за кордоном здобувати українську освіту. Пояснення міносвіти

Як вінницьким дітям за кордоном здобувати українську освіту. Пояснення міносвіти
  • Вінницькі діти, які зараз проживають за кордоном через російське вторгнення, з початком цього навчального року можуть навчатися в школах як за місцевою програмою, так і долучитися до навчання за національною програмою за кількома формами.

Про це 1 вересня передали в прес-службі міністерства науки і освіти України.

Так, відомство оприлюднило брошуру про організацію навчання дітей, які тимчасово перебувають з сім'ями за кордоном і бажають продовжувати здобувати українську освіту. Документ підготовлений МОН спільно з Офісом віце-прем'єра з європейської та євроатлантичної інтеграції.

"Зважаючи на те, що у багатьох країнах Європи здобуття освіти у місцевих навчальних закладах є обов’язковим, Україна пропонує своїм громадянам різні форм навчання за національною програмою", - йдеться в заяві.

Відео дня

У міністерстві звернули увагу, що освітній процес може бути організований у зручний для учня час дистанційно, паралельно з отриманням освіти в країні перебування.

У брошурі міститься інформація про освітні можливості для українських учнів і вчителів за кордоном, а також ресурси з навчальними матеріалами, до яких надано безплатний доступ.

Як інформують у МОН, учні можуть:

  • продовжити навчання у власній школі онлайн (якщо навчальний заклад надає таку освітню послугу),
  • долучитися до дистанційного навчання в іншій школі України,
  • здобувати освіту за індивідуальною формою - екстернатною або сімейною (домашньою) - у закладі загальної середньої освіти України, зокрема де дитина навчалася до виїзду за кордон,
  • можна звернутися до Міжнародної української школи (МУШ) для екстернатного навчання або до однієї з організацій, з якими МУШ співпрацює за кордоном, для навчання у вихідні дні,
  • або приєднатися до очного навчання у класах або закладах для переселенців в країні перебування.

У МОН пояснили, як дітям за кордоном здобувати українську освітуУ МОН пояснили, як дітям за кордоном здобувати українську освітуУ МОН пояснили, як дітям за кордоном здобувати українську освітуУ МОН пояснили, як дітям за кордоном здобувати українську освітуУ МОН пояснили, як дітям за кордоном здобувати українську освіту

 

Завантажити брошуру можна за цим посиланням. Крім того, інформація про організацію освіти за кордоном доступна через освітній чат на платформі Telegram (https://t.me/EducationUaBot) і Viber (https://cutt.ly/EducationUaBot).

Після літніх канікул, нагадаємо, повернення до дистанційного навчання може стати справжнім стресом. А стрес, як відомо, погано впливає на здатність запам’ятовувати, сприймати й аналізувати інформацію. Тому, аби навчання було в радість і шкільні предмети вчились легше, варто звернути увагу на корисні онлайн-платформи.

 

Читайте також:

«Тривожний рюкзак» для дітей: поради поліції, що варто скласти до школи

У школах запрацюють спеціалісти з безпеки. Які задачі на них покладаються?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up